Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:55:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MMX: levelování - chyba v textu?  (Přečteno 6184 krát)

Falco

• Host
MMX: levelování - chyba v textu?
« kdy: Červen 07, 2014, 13:24:04 »

Ahoj,

nikde jsem nenašel nějaký kontakt na nahlašování "nejasností", tak to píšu sem.
Na stránce "Zkušenosti a trénink" jsou tyto texty:
(1)
"Za každý level pak postava obdrží konstantně 3 dovednostní body (zvyšování dovedností) a 4 atribuční body pro rozdělení do základních atributů."
(2)
"Jak je patrné, zkušenostní strop je nastaven natvrdo na level 50. Odtud plyne, že postava získá maximálně 25 x 3 = 75 dovednostních bodů a 25 x 4 = 100 atribučních bodů."

Nevím zda mi uniká nějaká pointa nebo princip levelování v MMX, ale podle matematiky je snad 50x4 = 200 a 50x3 = 150, ne?
Tedy se dají vylevlovat třeba i 6 velmistrovských dovedností.

Kde autor článku vzal, že se počítá jen 25 levlů? Nikde to nevysvětluje a navíc si protiřečí viz obě zkopírované části textu z téže stránky.
Co je tedy strávně? A pokud je v tom text uvážně chyba, tak to berte jako upozornění na ni, abyste si ji opravili. :o)
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #1 kdy: Červen 07, 2014, 13:38:46 »

Taky jsem si toho všiml... ale protože jsem desítku ještě nehrál, tak jsem to neřešil... tak jak to teda kurňa je?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

KILLER

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Červen 07, 2014, 14:53:57 »

Asi nějaký omyl. Maximální level je cca 36. S DLC je to zhruba 38.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Červen 07, 2014, 21:33:04 »

Je to chybka vzniklá úpravou textu z verze 1.1 (Early Access) na verzi 1.3. Tohle mi uteklo. Díky za upozornění.

Základem pro ten výpočet je datový soubor ExpTableStaticData.csv, který udává strop na levelu 50. Správně by tedy bylo 50 x ..., ale jak poznamenal KILLER, realita je nižší. U DLC se počítalo, že by se snad dalo dojít až na level 40, takže správně by tam mělo být 40 x ..., plus zdroj údajů.

Jen pro zajímavost kus rozdílového textu:

Takto to ovšem platilo jen ve verzi 1.1.1, s patchem 1.2 přišlo hned několik změn. Maximální level postavy je stále nastaven na 25, ale definiční tabulka již počítá až s levelem 50. Spolu s tím byla snížena náročnost na potřebné zkušenosti. To, co by s patchem 1.1.1 stačilo na level 10, to vás s patchem 1.2 (a následujícími subverzemi) dostane skoro na level 22. Aby se to trochu vykompenzovalo, postava nyní za level získává jen 2 dovednostní body (4 atribuční body zůstaly).
IP zaznamenána
This is the end ...

Falco

• Host
« Odpověď #4 kdy: Červen 08, 2014, 12:04:33 »

Děkuji za odpovědi :o)
Hned je to příznivější zpráva. Přiznám se, že se spíše snažím najít ta pozitiva k všelijakým negativům k této hře.
IP zaznamenána