Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:12:15
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Jak se bránit dračímu dechu MM7  (Přečteno 4611 krát)

Kusák

• Host
Jak se bránit dračímu dechu MM7
« kdy: Listopad 02, 2013, 13:12:49 »

Ahoj, dohrál jsem MM7 za světlo, krádež džbánů proměny jsem udělal pomocí neviditelnosti. Ale původně jsem se k nim chtěl probojovat, což bylo prakticky nehratelné. Všechna monstra umlátím levou zadní, ale pokud se v jedné místnosti vyskytnou 3 královny nemrtvých, tak mne prostě dračím dechem ukouzlí. Dvě se ještě dají zvládnout, ale se zdravím jsem na dně a musím se odejít vyléčit. Je nějaká obrana proti dračímu dechu? Všechny magické odolnosti mám kolem 100 (něco mám trvale, něco z prstenů +10 ke všem odolnostem, den ochrany, +20 ze studny v Nighonu a +20 od NPC) a stejně mi dračí dech dává dost damage.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #1 kdy: Listopad 02, 2013, 14:43:33 »

Likvidace Jámy a především nejvyšších lichů a královen nemrtvých je docela peklo :). Nevím, jestli je na to nějaká obrana, ale zdá si mi, že Dračí dech zraňuje i lichy a královny a pprostě všechny tady ty zdejší postavy. Tedy kouzelníci většinou zalezou do nějakého rohu a čekají, až vyleze hráč. Takže se v jednom rohu jich sejde třeba 5. Pak by mělo jít se dostat až k nim (pro útok na blízko) a pokud přežiješ alespoň 3 dechy, měl bys zůstat jako jediný živí (protože ty obludy se zabijí navzájem). Ale nejsem si tedy úplně jist, jestli je to zraňuje. Já když jsem to hrál, jsem je umlátil hodně pomalu a postupně. Tomu kouzlu se dá i unout, pokud je dostatečná vzdálenost mezi kouzelníkem a skupinou a při střelbe z luků a při správném pohybu je zle zabít i tak, že se netrefí. Taky magie světla může pomoci. A nebo mít ddost účiné kouzla magie živlů a stíhat je zabíjet dřív, no :), zabít třeba jednoho a pak se vyléčit.
IP zaznamenána

René

• Host
« Odpověď #2 kdy: Listopad 04, 2013, 13:08:51 »

Při hraní sólo klerika jsem používal trik s kouzlem Přivolej elementála. Schoval jsem se za roh, vyvolal pár elementálů a Ypsilonem jsem je nahnal na nepřítele. Buď se tam nějak pobili a nebo jsem tam pak naklusal a přeživší dorazil :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Listopad 05, 2013, 12:02:45 »

Královny mrtvých používají Dračí dech celkem náhodně, ale vždycky mi ho zakouzlily minimálně 2x. Oproti tomu Král lichů mi přijde třeba slabší, byť vrcholek Strážní věže č. 6 taky stojí za to. Jámu beru vždycky frontálním útokem na vyšších levelech, do té doby už jen s Neviditelností. Protože sis vybral stranu světla, měl by si mít možnost naučit se i magii světla a v ní je kouzlo Ochromení. Případně se dá koupit Tajemná hůlka ochromení. Nekromanceři totiž nemají žádnou odolnost prot světlu, takže by je to mělo bez obtíží paralyzovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Pietrac

• Pokročilý
« Odpověď #4 kdy: Duben 04, 2014, 18:18:36 »

Ja som to najskor mlatil bez kuzelnika potom ma to omrzelo a dal som si neviditelnost
IP zaznamenána