Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:31:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM8 - Spirit resistance?  (Přečteno 6636 krát)

Michal

• Host
MM8 - Spirit resistance?
« kdy: Únor 07, 2012, 19:35:46 »

Ahojte,
    Mam otazku co sa tyka spirit resistance (odolnost ducha). Konecne som si po case zahral MM8 a nasiel som tento problem - nikde v hre sa neuvadza, aku ma postava hodnotu odolnosti  ducha, je tam iba telo a mysel.

Objavil som tam brnenie pre Licha, ktore zvysuje osobnost a inteligenciu, a prudko znizuje odolnost voci mysli a duchu. Ale nikde si to neviem pozriet, je to zvlastne. Zatial nemam Nekra povyseneho tak mu to nechcem davat, dal som to Vampirovi ktory je imunny voci mysli co je fajn, ale neviem ci ho ovplyvnuje ta znizena hodnota odolnosti ducha alebo nie lebo sa to neda v hre nikde pozriet. Mozno som slepy ale nenasiel som to.

Stretol sa s tym niekto niekedy? Viete mi poradit ako to vlastne je?

Dakujem vopred,

Michal
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #1 kdy: Únor 07, 2012, 19:48:18 »

Mělo by to ve statistikách, vpravo dole. Viz: odkaz
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #2 kdy: Únor 07, 2012, 22:12:41 »

Nevím, co Killer nahrával za obrázek na lpix (hází mi to 403), ale odolnost proti duchu opravdu v osmičce není, ani žádný nepřítel takový typ útoku nemá, konzultoval jsem to pro jistotu s bestiářem. Akorát potvora Velký upír může použít jediné útočné kouzlo z celé magie ducha (Bičování duší), tak možná - možná! - že pak by to brnění nějaký efekt proti tomu kouzlu mělo. Spíš si ale myslím, že ne a jde o chybu v popisu předmětu (možná že autoři plánovali i útok a odolnost proti duchu a tohle je jen pozůstatek) a brnění negativně ovlivňuje opravdu jen odolnost proti mysli.

Jinak když je postava imunní proti nějakému typu útoku, tak nošený předmět to už neovlivní.
IP zaznamenána

Michal

• Host
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #3 kdy: Únor 07, 2012, 22:27:02 »

Ahoj,
    Vdaka za rychlu odpoved. Pozeral som v hre a aj na Tvojom obrazku. Pravda je taka ze to tam nie je. Su tam elementalne resistances (air,water,fire,earth), a potom vpravo dole vidim mind(mysel) a body(telo). Spirit (duch) tam nie je.

Na tom brneni sa jasne pise = -30 mind a spirit resistances. Ten spirit mi tam nejde do hlavy. Mozno je to nieco co zabudli do hry dorobit. Ako napriklad ten Druid Circle kde mal byt quest na povysenie druida a nakoniec Druida do hry nedali ;)

Kto na to pride ma u mna pivo,

Michal
IP zaznamenána

Michal

• Host
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #4 kdy: Únor 07, 2012, 22:32:31 »

Vdaka Majk za odpoved, bestiar som si nestudoval zamerne, kedze mam Vampira ako hlavnu postavu tak sa snazim vymastrovat ID monster a necham sa prekvapit. Osmicku sa snazim prejst bez navodov aby som si ju viac uzil, sestka a sedma tam som si to dost kazil pozeranim spoilerov. Inak skoda ze v tomto chlapi nepokracovali, M&M 10 na styl klasickych hier to by bol trhak pre pamatnikov ako sme my. Ved je to uz vyse 10 rokov co vysla MM9 a odvtedy nic na tento styl. Skoda toho. Jon Van Caneghen uz nahana peniaze inde a nevenuje sa tomu.

Pekny den vsetkym a vela stastia tym co este hravaju klasiku!
IP zaznamenána

Michal

• Host
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #5 kdy: Únor 07, 2012, 22:34:58 »

P.S. V tom obrazku od killera staci prepisat priponu JPG malymi pismenami na jpg a ide to.
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #6 kdy: Únor 07, 2012, 22:59:19 »

Jo no vidíš, to mě nenapadlo s tou příponou. :-D Ale určitě je to tak, že to je prostě chyba v popisu (a dostala se i do překladu). Děláš dobře, že nestuduješ návody podrobně, jedině tak se to dá užít. Taky jsem si tak pár her pokazil (i když M&M zrovna ne).

No, k tomu pokračování ságy, bylo by to pěkný, ale Ubisoft by to musel svěřit někomu, kdo má vážně historii M&M v malíčku a bude jí ctít. Už "restartování" vesmíru v Heroes 5 a zasazení do naprosto generickýho, prakticky ničím výjimečnýho fantasy světa, mě neskutečně otrávilo. Hlavně že je tam nějakej Legolas či co to je za formu života. :-D JVC byl otráven už z MM 9 a Heroes 4, z toho co jsem četl, neměl při vývoji velké slovo a u vývoje devítky prakticky nebyl vůbec, ani se mu nedivím, jestli zanevřel, od osmdesátých let vymýšlel perfektní ságu a 3DO mu to na sklonku už pořádně kazili přiblbými požadavky na novou hru ze světa MM každého půl roku. Naposled snad dělal něco na nových dílech Command & Conquer, co dělá teď ani nevím...

No to jsem se zas rozkecal... tobě taky pěkný den (večer). :-)
IP zaznamenána

Michal

• Host
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #7 kdy: Únor 07, 2012, 23:40:50 »

Majk ja som klasik, a Heroes 4 som uz nehral lebo stale povazujem Heroes 3 za vrcholove dielo z tejto serie, viem ze 5-ka a 6-ka sa podoba na 3-ku ale ta grafika a znazornenie postav je vyslovene seredna. M&M9 sa chystam si len vyskusat, viem ze to uz nie je ono. A s tymi navodmi mas pravdu. V M&M6 som ich dost vyuzival, v M&M7 som si pozrel iba povysovacie questy a v M&M8 uz idem naostro. Dokonca aj umiestnenie ucitelov si pozeram v hre v popiskoch.

Inak ak mas android telefon, tak fantasticka parenica je Free Heroes 2. Je to sice este stale vo vyvoji ale hratelne to uz je na to ze je to mobilna hra podla mna super. Chvala ruskym developerom :) nakodia vsetko.

To pivo plati tak ak planujes cestu na Slovensko mozeme sa dohodnut ;-)

M.
IP zaznamenána

Majk

• Pokročilý
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #8 kdy: Únor 08, 2012, 00:29:59 »

No jo, však já mám taky rád jen starší Heroes a to přesně v tom pořadí, jak vyšly - jednička se mi líbí nejvíc, pro svojí úžasnou pohádkovou atmosféru, a hned potom dvojku a trojku, potom dlouho nic, pak hromadu hnoje a potom ty ostatní. :-D Jediný, co je na nových a novějších Heroes stále stejně vynikající jako dřív, je muzika. Romero a King jsou Páni skladatelé. :-) No a s originální sérií to mám taky tak - devítku jsem zkoušel dvakrát dohrát a pokaždé jsem skončil zhruba uprostřed příběhu (tím tě neodrazuju, jak sám říkáš, zkus to a uvidís). Zato trojku až šestku si dám kdykoliv a sedmičku s osmičkou jen o malinko míň, pořád to jsou skvělé hry. Ale teprv před pár dny jsem začal poctivě drtit dvojku (dřív jsem první dva díly vždycky jenom lehce ťuknul) - a je to moc fajn hra (zvolil jsem verzi pro Amigu, na emulátoru, ta je o něco hezčí na koukání než PC verze - 64 barev! :-).

Telefon s androidem nemám, a přiznám se, mě vůbec nebaví hrát hry na telefonech nebo mobilních zařízeních obecně. Nicméně o Free Heroes vím, i vzhledem k tomu, že existuje i port na Amigu. :-) Tyhle projekty se mi líbí a fandím tomu, podobně jako OpenTTD nebo OpenDune, akorát budou muset vyrobit vlastní podobnou grafiku, aby to bylo právně nezávadný.

Na Slovensku už jsem nebyl aspoň pět let, ale jestli pojedu, tak se ozvu. Akorát - a neber to jako urážku! - to slovenský pivo... no... to víš, Čech si na něm moc nepochutná. :-D Dáme si radši vínko nebo pálenku, to u vás chutná jedna básneň! Anebo jestli se třeba situace změnila a máte nějaký malý dobrý pivovar, tak ok. :-D
IP zaznamenána

MichalBB

• Nováček
  • *
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #9 kdy: Únor 08, 2012, 10:09:55 »

Majk,

Tak už som sa konečne zaregistroval na týchto stránkach - ktoré sú podľa mňa najlepšie CS stránky ktoré rozoberajú M&M tématiku :) pochvala pre autora :)

MM2 a Free Heroes na Amigu - veľmi ma to zaujíma. Ak máš niekde linku kde sa to dá stiahnuť, mám záujem. Amiga 500 bola moj prvý komp a dodnes mám archív ADF súborov a používam WinUAE emulátor. Mám k nej osobitný vzťah, rovnako ako k M&M sérii ;)

České pivo u mňa boduje. Plzeň je moje najobľúbenejšie pivo. Zo slovenských by som Ti odporučil jedine Šariš. Ostatné značky sú vhodné naozaj len do pohára na odkladanie zubnej protézy (viď story Zeman :) Ale máme tu ako si spomenul, veľmi dobrú Spišskú Slivovicu a Hruškovicu a našli by sa aj fajn vínka. Veď keby si sa sem chystal Majk tak daj vedieť.

Budem tu ešte dávať príspevky lebo som objavil pár zaujímavostí. Inak MM8 hrám už druhý krát, hral som to už pred rokmi ale prestalo ma to baviť lebo som mal v partii Elfa a dvoch Drakov, čo bol podľa mňa cheating, lebo drakov a elfov spravili autori až nezmyselne silných. Teraz hrám za Vampíra, Minotaura, Klerika, Nekra a piaty do počtu je Knight. Je to celkom vyvážená partička ktorá je schopná dostať 95% schopností na VM alebo aspoň majstra, a je to z môjho pohľadu fair play a štýlom veľmi podobná hra ako MM6 a MM7.

Tak M&M zdar!

P.S. Projekt M&M 10 stále žije. Aktuálne na tejto linke:
http://www.thegaminguniverse.org/forum/index.php?PHPSESSID=1d843476ab8e88d80a7c365c0c583d41&topic=41039.0
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #10 kdy: Únor 08, 2012, 11:07:13 »

Díky :) Já z těch slovenských piv znám nejlépe asi jen Zlatého Bažanta, toho si i občas koupím, ale u nás to výraběj v licenci v Brně. Spiškou jsem nedávno dopil, té neni opravdu co vytknout. Naše borovčky sice taky nejsou špatné, ale jsou chuťově ostřejší, což ne vždy sedne. Slovenská vína neznám prakticky vůbec, ale předpokládám, že se tam pěstuje podobná sorta jako u nás ... vlastně znám, občas si dám Tokai. Někdy je to maďarský sběr, někdy slovenský.

WinUAE jsem taky využíval, ale pořád mě na tom mrzí ty tahanice okolo kickstartu. Nevím proč ho nemůže Atari dát konečně k dispozici třebas za nějaký symbolický poplatek. Amiga verze her jsou graficky lepší, než to samé tou dobou na PC, to jsem si taky měl možnost vyzkoušet (zkoušel jsem kdysi krom MM 1 a 2 i Ishar).
IP zaznamenána
This is the end ...

Majk

• Pokročilý
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #11 kdy: Únor 08, 2012, 11:36:37 »

Michale, Free Heroes jsou tady:
http://powerpc.lukysoft.cz/amigaos-4-free-heroes-ii-might-and-magic-2-remake
Ale abych se přiznal, já sám je nemám a nezkoušel jsem je, vím jen že existují. Potřebuješ AmigaOS 4, nevím, jestli ten může běžet pod WinUAE, to jsem taky nikdy nezkoušel. :-D Ale kdyžtak na architekturu PowerPC taky nějaký emulátory jsou. PearPC myslím, nebo tak nějak se to jmenuje.

Naopak s MM2 žádný problém není, klasika stará hra, pod WinUAE běží nádherně. Ale MM2 pořád není abandonware nebo něco v tom smyslu, nemůžu tu Elemirovi flákat na fórum odkazy na warez, i přestože se amigácká verze už jinak sehnat nedá. Jistě chápeš. Nicméně je velmi jednoduchý to vygooglit a sosnout, mají to na nejrůznějších amigáckých archivech. ;-)

P.S.: No jo vlastně, na Zlatýho Bažanta jsem zapomněl, to je velmi dobrý pivo! Šariš mi právě moc nechutnal. :-D
IP zaznamenána

MichalBB

• Nováček
  • *
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #12 kdy: Únor 08, 2012, 15:12:59 »

Ja až tak citlivý na tie právne opletačky nie som :) "The game archives" je veľmi dobrý zdroj hier na C64 / Amiga / Atari atď. Tam keby nabehli s právnikmi tak ich asi všetkých zabásnu :)
IP zaznamenána

MichalBB

• Nováček
  • *
MM8 - Spirit resistance?
« Odpověď #13 kdy: Březen 12, 2012, 20:10:04 »

Tak som včera dohral MM8. Celkom úspešne, Vampír level 81 na konci, úplne bez použitia elfov, drakov a návodov. Hra mala celkom pekný a otvorený koniec. Škoda že tak ako píše Majk, J.V.C. od vývoja odstavili, vedel by som si predstaviť celkom pekné pokračovanie celej ságy, iné ako je MM9.

Ešte poznámka k Spirit resistance = ako je možné že môj Vampír bol Cursed=Prekliaty? Veľmi divné, keďže je UnDead. Možno tam tá resistance predsa len niekde je?
IP zaznamenána