Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:32:19
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Life Is Strange (adventura)  (Přečteno 4247 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Life Is Strange (adventura)
« kdy: Srpen 11, 2016, 00:51:53 »

Docela hezká hodně příběhová (málo hlavolamová) adventura s melacholickým příběhem o dvou dívkách, nejlepších kamarádkách. Hra je postavena docela dost i na rozhodnutích, které hráč během hry dělá, ačkoliv většina nemá zas tak významný vliv.

Hlavní hrdina je mladá studentka 4 ročníku střední školy, která se vrací do města svého původu, aby tam studovala prestižní uměleckou střední školu a tak se stala fotografkou, což jí hodně baví. Během hodiny s jejím milovaným učitelem fotografie má vizi, jak tornádo ničí celé město. Hned v zápětí na to po hodině na toaletách, při focení modrho motýlka zjistí, že umí vracet čas, díky čemuž zachrání život jedné dívce.

Postupně se pak příběh všelijak zamotává, hodně se využívá to vracení času atd. Příběh je to docela vážně hezký, respektive hezky zpracovaný. Sám o sobě to žádné zase terno není a je i hodně čitelný. Osobně jsem hlavního zlouna podezíral už od první epizody (ačkoliv tam ani nebylo moc jasné, o co jde) a stejně tak i některé další události jsem tak nějak tušil, že se stanou. Ale i tak vcelku doporučuji si to zahrát.

První epizoda je v současnosti na steamu zdarma (nebo byla) a tedy si to člověk může zkusit. Další epizody (je jich celkem 5) jsou pak ve formě DLC, tedy v současnosti už člověk asi koupí jen všechny současně. Na hru je i čeština.

Já už hru dohrál a tak k ní nemám moc co dál psát, stejně by to bylo samej spojler. Ale hra se mi líbila a tak jí prostě doporučuji.
IP zaznamenána