Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:12:54
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM7 postrehy  (Přečteno 4875 krát)

tono

• Zasloužilý člen
MM7 postrehy
« kdy: Říjen 31, 2016, 12:30:11 »

Preinštaloval túto skvelú hru, naviac pod W10 a tak som sa rozhodol že ju aj prejdem.
Tentokrát som nehral o čas resp. na výsledné skóre. A všimol som si niektoré drobnosti.

1. Mapa pod Kamenným mostom (štóly) je navlas rovnaká ako mapa v MM8 Opevnenie temných trpaslíkov. To má byť nejaký skrytý zámer, alebo len pohodlnosť programátora ?

2. Sieň pod horou. Po rozhovore s kráľom víl prídete o všetko jedlo, okrem toho čo máte v inventári - jablká.

3. Cesta svetla. Priniesť džbány premeny z hradu Gloaming v Jame a doniesť ich Caneghemovi v Oblačnom meste. Do hradu ísť netreba. Caneghemovi úplne stačia aj džbány spod Hromovej hory.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
Re:MM7 postrehy
« Odpověď #1 kdy: Říjen 31, 2016, 13:02:10 »

ad 3: jen mě tak napadlo, jestli ten bug s těmi džbány proměny, popsaný na Elemir´s page, nesouvisí právě s tím, odkud ty džbány byly "odkloněny" :-)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Říjen 31, 2016, 17:36:41 »

Určite nie. To sú zase iné džbány. Tie sa dajú rozdeliť do inventárov tak aby každá postava mala jeden a slúžia na povýšenie Čarodeja na Licha pri ceste temna. Hra počíta s tým  že môžeš mať v partii až 4roch čarodejov  ;). Keď dokončím hru za svetlo pozriem sa na ten bug.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Říjen 31, 2016, 19:19:04 »

ad 1) to měl být podle mě easter egg

U těch džbánů nevím, už se mi to za ta léta míchá dohromady. Dříve jsme o tom tuším diskutovali. Mě třeba nikdy podsunout džbány z pod Hromové hory nešlo. Je pár věcí, které se mi v sérii třeba nepodařilo prověřit, protože mě se nikdy nepřihodily, anebo naopak mám pár vzpomínek, o kterých se nikdo jiný nezmiňoval. U šestky si třeba vybavuju nějaká omezení na zkušenosti, u sedmičky zas nějakou animaci s Archibaldem navíc (skoro si až myslím, že se mi jen něco zdálo :D ).
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Listopad 01, 2016, 01:21:43 »

Načítal som staršie save a bol som na hrade zobrať aj tie druhé džbány na duše. Sú _úplne rovnaké_ a majú aj rovnaký popis ako tie pod horou. Sir Caneghem bezproblémov vzal jak jedny, tak po loade aj druhé. Keď som mu dal vybrať, zobral vždy tie čo boli v inventári viacej naľavo.
Ešte som zvedavý či na tom hrade nájdem druhé džbány aj za cestu temna.

A džbány premeny vyzerajú ako 4x veľký pohár na zaváranie ktorý môže byť prázdny, alebo plný. Pri ceste svetla sú nedostupné.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Listopad 07, 2016, 22:50:00 »

Prešiel som to aj za cestu temna.

V tomto prípade na hrade Gloaming druhé džbány na duše už v truhle neboli. Ale keby tam aj boli, tak po otvorení truhly som si znepriatelil všetkých na hrade.

Testoval som aj ten bug s džbánmi premeny, ale nepodarilo sa mi túto situáciu nasimulovať. Mlžné steny som prešiel najmenej šesť krát v rôznej kombinácii, ale tie džbány premeny som v truhle vždy našiel. Dokonca som stenami prechádzal až po splnení všetkých questov. Ten bug je pravdepodobne v tejto verzii MM7 už odstránený.
V tejto súvislosti som našiel jeden viacmenej estetický bug. Po splnení úlohy od Archibalda, objaví sa na hrade Harmondale červená vlajka s rohatou lebkou. Keď som však prešiel Mlžné steny a použil druhý východ tak namiesto červenej vlajky sa v Harmondale objavila modrá vlajka Oblačného mesta. Ale keď som použil rovnaký teleport akým som do Mlžných stien vošiel tak vlajka sa nezmenila.

Konfigurácia:
MM7_2.1.0.18(gog.com)
MM7 Patch Loc v2.0.
MM7CZ102 (čeština)
IP zaznamenána