Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:38:23
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Underkeep  (Přečteno 1769 krát)

Ivan

• Zasloužilý člen
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Underkeep
« Odpověď #1 kdy: Únor 18, 2026, 20:42:01 »

Aha, já myslel, že jsem to tu už popisoval :). Za mě to vypadá nádherně. Demo vyjde na cca hoďku a pokud bude i zbytek hry vypadat stejně, tak je to jasná volba.

Od poslední aktualizace seznamu dungeonů jsem byl už dost skeptický, nevěřil jsem, že ještě něco kloudného vyjde, takže jsem to nejprve minul.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Únor 19, 2026, 07:42:04 »

Já měl po dohrání vlastně jen 3 výtky :) Portréty postav, nemožnost pojmenovat postavy (možná ale je to jen v demu) a pak spíš obava, aby to nebyl "jen" další casual dungeon. Jinak se mi vše líbilo, zkusil jsem si tři možné konce :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Únor 20, 2026, 06:41:40 »

Výborně, takže mi pořád ještě jeden konec zbývá :D.

Mě dodává naději fakt, že začátek hry není jen pouhá klikačka a trocha toho přemýšlení bylo potřeba. Postavy a věci kolem budou nejspíše ještě doupravovat, toho bych se neobával.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Březen 06, 2026, 22:00:52 »

Tak video zkouknuto a demo odehráno. A musím říct, že za mě teda demo pecka. Jestli se takhle povede celá hra, tak já do ní určitě půjdu, i když sběratelskou edici, natož pak nějakou limitovanou bych určitě mít nepotřeboval.
Co se týče nějakých mých připomínek, tak se asi neshodneme. Já jsem s dostupnými portréty úplně v pohodě, ale myslím, že nějaké stejně přibydou. Ale jak říkám, já jsem s tím úplně v klidu. Vlastní jména postav mi asi taky nevadí, takže tohle upřímně fakt neřeším. K čemu bych ale připomínku měl, je bohužel absence češtiny. I když si upřímně myslím, že třeba s portréty nebo vlastním pojmenováním postav asi určitě něco dělat budou, v případě češtiny o tom dost pochybuju. Přitom by si to jako česká hra určitě zasloužila. Jestli je něco, co by mě od koupě odrazovalo, tak je to určitě absence té češtiny. Jinak jak říkám, mít to češtinu, kupuju to hned.
A teď budu reagovat na Elemirovo video – já jsem jeden z těch, co oceňujou ten náznak plynulého pohybu a otáčení. Já bych to bez toho nemohl hrát. Proto bych nedal ani ty staré klasiky Dungeon Master, Eye of the Beholder nebo třeba novější Grimoire. Mně se z toho dělá špatně a zase hrát to s Kinedrylem, za to podle mě nestojí. A kdo ví, jestli by to vůbec pomohlo.
Hrábě v Trávě toho mají na kontě naopak dost, ne jen Undercroft a pak dlouho dlouho nic. Stačí se podívat na jejich portfolio na jejich stránkách. I když to teda nejsou úplně hry, o kterých by se psalo na předních stránkách magazínů, jsou docela aktivní.
Jinak co se týče souboje s krysama, tak z něho lze naštěstí vycouvat a parta nezůstane obklíčená. Což jsem udělal, abych neměl krysy z boku. Pokud mají všechny postavy volnou akci, může se družina pohybovat i v souboji, takže stačí o jedno políčko couvnout. Krysy družinu ve svém kole dojdou, takže hráč ani nepřijde o akci. Když pak jedna krysa zemře, doplní ji jiná, ale pořád jsou jen dvě a nejsou z boku.
Jinak závěrem musím taky pochválit hlavně ten les a pohyb v něm, ten mě taky okouzlil, hned, jak jsem hru spustil. V porovnání s ním není krypta ani podzemí tak pěkné, ale to je určitě schválně. Souhlasím, že jsem se pár minut jen tak procházel po lese a do podzemí se úplně nehrnul, fakt je kouzelný.
Akorát by mě zajímalo, jestli do finální verze přidají nějakou volbu obtížnosti nebo to nechají takhle defaultně. Na plnou hru se těším, ale byl bych rád, kdyby do toho přidali češtinu. A to fakt hodně.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Březen 24, 2026, 11:55:09 »

IP zaznamenána