Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:45:09
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: (Elemir) - Realms of Arcania: Blade of Destiny (HD Remake)  (Přečteno 6451 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *

Včera jsem zakoupil HD remake této klasiky 90. let s tím, abych se konečně dokopal k tomu, si něco s pravidly DSA (Das Schwarze Auge) zahrát. Sice tu mám rozehraný Drakensang, ale napadlo mě vzít to spíše tak trochu popořadě.

Otázkou ovšem je, zda-li začít zrovna remakem? Odkroutil jsem si svých prvních 25 minut seznamování a celkem mě to rozkolísalo. Před nějakou dobou jsem četl pár recenzí, ale upřímně řečeno jsem tomu nevěnoval moc pozornosti. Spíš si vybavuju diskuze na téma bugů, což ostatně není v dnešní době "moderních" her nic vyjímečného. Takže jsem to spustil prakticky jen s tím, co si pamatuju z originálu a to ostatní hodil za hlavu.

Grafika působí celkem mile, ale zarazil mě freemovement (volný pohyb) a u něj i ovládání. Principielně je stejné jako u M&M 6-8, ale nějak mi to tady nesedí. Možná je to tím, že jsem automaticky zvolil hraní na WASD, protože mám pořád nutkání pokládat prsty do pozic jako u MMX :). Zatím jsem neměl možnost zkusit si nějaký souboj, ale na ten snad už brzo narazím.

Bude to asi dost o zvyk, ale herní mapa ukazuje, že mě čeká hezká porce herních hodin.
IP zaznamenána
This is the end ...