Upřímně řečeno, já captcha taky moc nemusím, v případě povinné registrace jsem spíš pro variantu emailového potvrzení registrace, ale ... má to své "ale"

(Technicky vzato, jde pro změnu o práci se smtp serverem na hostingu a ten má limit na odesílání zpráv za časový úsek, paradoxně by to mohlo být kontraproduktivní.) Pokud by se na captcha dalo spolehnout, pak by to stačilo. Ostatně restrikce se dají zvýšit vždycky

Ještě můžu kouknout, kolik zhruba příspěvků je sem vkládáno ze strany registrovaných a neregistrovaných uživatelů. Je třeba pravdou, že je tu ve skutečnosti hodně registrovaných uživatelů, kteří ještě vůbec nic nenapsali.
Možná by vůbec nebylo od věci udělat si tu i menší whishlist, kdo by co rád ve fóru uvítal

Mám na mysli třeba vkládání obrázků apod.
Ze zvědavosti jsem koukal, jaké reference má miniBB u nás po letech. Oklikou jsem se dostal opět na svůj vzor ve výběru diskuze (
www.jakpsatweb.cz) a koukám, že Yuhů to vyřešil docela šalamounsky. V podstatě předělávají kód fóra

Našel jsem i jeho jeden starší příspěvek ke struktuře miniBB a jsem rád, že to s tou strukturou nevidím blbě jen já. Jenom nasazení současného spamfiltru byla metoda pokus-omyl, kam umístit koncovou závorku své podmínky, protože logická posloupnost jednotlivých IFů původní smyčky mě dokonale rozhodila. Funkční byla nakonec ta nejméně pravděpodobná varianta a to je možná taky celý problém současného selhání (?) Přirovnal bych to k Sudoku, kdy máte k dispozici jen velmi málo odkrytých čísel a namísto logického odvozování musíte domýšlet kombinace (v případě miniBB uvažovat, odkud se tady k sakru vzala tahle proměnná ...

)
Edit: Nakonec jsem tu měl i polední návštěvu

Mno, k večeru jsem zkusil první variantu úpravy a teď čekám. Při té příležitosti jsem si alespoň udělal dokumentaci ke změnám kódu, to jsem taky léta odkládal

Moc si od toho neslibuju, ale nejprve potřebuju zjistit, jestli spamboti opravdu obcházejí filtr nebo už dokázaly ochranu jen "přečíst".