Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:17:13
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: VI....JAK NA BOJ  (Přečteno 5765 krát)

zdenek

• Host
VI....JAK NA BOJ
« kdy: Duben 21, 2014, 21:47:01 »

ASI BUDU  za pitomce ale zkouším hrát 6 nikdy jsem to nehrál takže dotaz na ovládání dá se nák zpomalit boj  nebo je to jen o rychlém klikání
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #1 kdy: Duben 21, 2014, 22:12:34 »

ENTER tě hodí do tahového režimu, jinak to zpomalit nejde.
IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #2 kdy: Duben 21, 2014, 22:21:55 »

Zmáčkni Enter.
IP zaznamenána

Rohlík

• Host
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #3 kdy: Květen 24, 2014, 10:01:35 »

Samozřejmě není nutné stále klikat myší, můžeš použít klávesy "A" pro normální útok a "S" pro rychlá kouzla (pokud je má postava přiřazena, jinak je použit normální útok). Útok je pak veden na nejbližší potvoru (či vesničana ;). Navíc pokud se nepohybuješ, můžeš je i držet.

Imho tahový režim (enter) hru dost zlehčuje. Normální režim mi přijde napínavější, ale je potřeba dobře znát ovládání.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #4 kdy: Červen 29, 2014, 16:13:48 »

Mě připadá, že tahovej režim je pěkně těžkej. Ono to totiž znamená, že se nepřátelé dostanou na tah a maj šanci mi ublížit :-p. Osobně ho zapínám pouze když vybírám krabičky z lítání a kolem jsou střelci, nebo když potřebuju něco vyfouknout telekinezí a zmizet branou pryč.

Otevření knížky stejně pauzuje hru, takže na výběr kouzla je času dost, jde jen o to otevřít jí, když je zrovna na řadě ta správná postava. Náh, stejně 90% času útočim tim samym kouzlem :-D. Ostuda.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #5 kdy: Červen 29, 2014, 20:14:26 »

Tahový režim mi taky určitě nepřijde jako zjednodušení. Ono to někdy pomůže, ale v tahovém režimu se třeba nedá uhýbat fyzickým a magickým střelám. U MM tento režim akorát trpí nepříjemným nešvarem a to, že během něj lze ukládat. Kombinací znovunačtení a tahového režimu pak lze docílit až toho, že se potvora nedostane na tah.
IP zaznamenána
This is the end ...

ivo

• Host
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #6 kdy: Červen 30, 2014, 15:24:14 »

V tom tahovým režimu lze omezeně uhýbat pomocí létání .
Já bez něho mám špatnou mušku a někdy to dostane omylem civil.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #7 kdy: Červenec 05, 2014, 02:08:41 »

No, já rozhodně nemám důvod v takhle jednoduchý hře bugovat potvoru, aby se nedostala na tah :-D. Ano, když jsem začínala, přišlo mi to těžší, ale vždycky to bylo lehčí než využívat takovou fintu :-). Třeba draka lze krásně zabít právě bez tahovýho módu na 1lv, nemá žádnou šanci. Obecně obíhat potvory v kruhu a útočit z dálky je platná taktika (i když všichni víme, že preferuju férovku zblízka :-D).

Ze začátku může bejt tahovej mód užitečnej, když má člověk luky a střílí gobliny, ale pak už těžko.

Lítání nepoužívám ani tak na uhejbání střeleckejm útokům, jako spíš na to, aby přestali střílet, zatímco v klidu kradu :-). I když tahovej mód a déšť meteoritů+lítání je dobrá technika, jak může začátečník nabrat slušný vybavení i level a magie ohně je většinu hry dost dobrá (ohnivej proud je vlastně taková střepina :-D). Škoda že prakticky celá finální lokace je imuní. Nemám to ráda, když v poslední lokaci najednou přestane fungovat doposud funkční taktika, zvlášť když hra neumožňuje změnu specializace. Ano, jsou editory, ale mě osobně využití editoru pokazí pocit ze hry.
IP zaznamenána

Pietrac

• Pokročilý
VI....JAK NA BOJ
« Odpověď #8 kdy: Červenec 06, 2014, 15:04:37 »

No já jsem nebojoval s tahovým režimem jen když jsem šel ma Tolberiho.
IP zaznamenána