Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:05:39
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: HI-RES MaM7  (Přečteno 10793 krát)

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #15 kdy: Březen 24, 2014, 09:02:47 »

tak po chvilce hrani to opravdu pada pri ruznych prilezotistech (nasazeni predmetu postave, vstup do domecku, "zavreni" bedny...) a je to uz docela otravne, spadne to, vyhodi okno program prestal pracovat spravne nebo tak neco a hra se zavre (win7), neco s tim?

a jeste sem si vsimnul ze se nezobrazuji staticke "animovane" mistnosti pri vstupu do domecku, coz me docela mrzi...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #16 kdy: Březen 24, 2014, 09:43:03 »

Na Windows 7/8 je třeba to dát úplně mimo strukturu Program Files. Tyhle systémy mají nějakou bezpečnostní utilitku, co se v tom pořád prohrabuje.

Na Windows 8 jsem spustil MM7 klasicky s Mok's patchem a bez nastavování kompatibility s Windows XP. Po aplikaci MMResTool je hra stabilní. Animované místnosti opravdu chybí, ale je to pochopitelné. Nejspíš se autorovi nelíbilo, že by to bylo zobrazeno v malé obrazovce.
IP zaznamenána
This is the end ...

iob

• Host
HI-RES MaM7
« Odpověď #17 kdy: Březen 24, 2014, 10:17:25 »

no ja bych ty anim mistnosti docela i rad, i kdyz chapu ze by to nevypadalo uplne cool, prece ostatni otevirana okna jsou taky otevreny zmensene v hornim rohu...)

noa jinak jenom po uplnost - MOK/GREYFACE zvetsi mozne rozliseni, ale rozliseni textur a spritu vylepsi az MMResTool, chapu-li spravne...
IP zaznamenána

iob

• Nováček
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #18 kdy: Březen 24, 2014, 13:16:48 »

tak snad me mr. elemir nesmazne jako warezaka,) ciste naahodou jsem nasel na netu pekny kompletni balicek a tak jsem z cele radosti, z konecne funkcnosti (zatim) bez chyb, dal dohromady definitivni navod jak snadno na to - takze stahnete a rozbalte stazeny archiv a postupujte:

MaM7gog + GreyFace patch + high resolution patch + cz

1) souborem setup_mm_7 nainstaluje hru, napr. C:/GOG.com/Might and Magic VII (pro win7... je nutne jinam nez do slozek Programfiles nebo Programfiles (x86)!!!
2) archiv MM7patch rozbalte a nainstalujte (tj tzv. GreyFace patch)
3) obsah archivu MMResTool02fix rozbalte do slozky s nainstal hrou (v nasem pripade C:/GOG.com/Might and Magic VII)
4) v teto slozce spust prekopirovany soubor mmt_d3d_screen a potvrzujeme y enter (aplikuje patch pro vyssi rozliseni, navic kdyz uvedeny soubor zeditujete (napr v poznam bloku) a prepisete cisla = velikost rozliseni, napr ja mam na laptopu 1600 900
5) spustte soubor mmt_d3d_textures, pro konverzi textur na vyssi rozliseni, nekolikrat se potvrzuje y enter a docela dlouho trva, tak mu dejte cas
6) posledni na rade je instalator cestiny v archivu mm7cz102
7) hru spoustime souborem MM7-Rel ve slozce hry (nas pripad C:/GOG.com/Might and Magic VII

Pozn. skoro po kazdem kroku jsem hru spoustel a zkousel jestli to jede (navic i vzdy zkousel misto, kdy me osobne hra vzdycky padala...) - spoustenim souboru MM7-Rel v adresari hry pripadne hra s puvodnim nastavenim se spousti souborem mm7 tamtez...

3njoy & have fun!)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #19 kdy: Březen 24, 2014, 13:33:45 »

Ono je to trošku složitější. GrayFace patch sice také s rozlišením operuje, ale nepodařilo se mi s tím dosáhnout nějakého valného úspěchu. Mok's patch to sám o sobě neumí vůbec, ale Angel kdysi před léty vydal ResMod pro šestku a sedmičku (shodou okolností je to ze stejného roku jako MMResTool). Šestkový fungoval s příslušným GrayFace, sedmičkový s příslušným Mok's. Přidává to do hry potřebnou knihovnu, ale funguje to jen tehdy, když hra běží ve Windowed módu. To samo o sobě vyžaduje přepnutí do 16-bit režimu barev. Jinak vylepšení textur už umí i GrayFace pro sedmičku, protože používá podobný princip jako MMResTool. Ale jak už jsem psal, výsledku jsem se nedobral.

Edit: Myslel jsi tohle - Might and Magic VII (VIII) - MMResTool a HD textury ;) Rozdíl je teď v tom, že si upirátil GOG verzi a celkem zbytečně na ni aplikoval GrayFace.
IP zaznamenána
This is the end ...

iob

• Nováček
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #20 kdy: Březen 24, 2014, 13:45:42 »

a ciste nahodou neco napr nejaky parametr na povoleni zobrazeni tech animovanych interieru neni? docela by mi bylo lito si nemoct nevychutnat nejaky zamecky ;)
IP zaznamenána

iob

• Nováček
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #21 kdy: Březen 24, 2014, 13:47:58 »

aha, ted koukam ze GOG verze ma v sobe i patch - nevedel jsem, omluva, odchazim na pranyr...)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #22 kdy: Březen 24, 2014, 14:02:34 »

Jj, GOG verze už je upravená :) GrayFace na to samozřejmě nainstalovat jde, ale nenašel jsem pro to žádný pádný důvod. Narozdíl od osmičky, která mi v GOG verzi moc nefunguje a tam GrayFace pomáhá. Jinak je hezké, jak jsme se shodli co do počtu bodů návodu, já to dopsal ráno, dokud jsem si ještě pamatoval ty noční experimenty.

U těch interiérů nevím, podle mě mmtool to zkoušel, ale asi mu to nešlo zapnout.

Ještě zkusím kouknout po nastavení v těch GrayFace vs Angel. Moc si od toho tedy neslibuju, ale bylo by hezké, kdyby to zafungovalo alespoň jako wide-screen mod.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
HI-RES MaM7
« Odpověď #23 kdy: Březen 24, 2014, 15:36:07 »

Teď si tu budu asi nějakou chvilku psát jenom různé poznámky, pokrok nějaký je, ale výsledky nic moc :D

MM6 (MM6ResMod, Windows XP):

1) Nainstalovat hru a GrayFace patch. Po prvním spuštění se automaticky doplní info do souboru mm6.ini. Po spuštění hry se lze pomocí klávesy F4 přepnout do okenního módu, který se vypočítává jako 640x480 (bez ohledu na případné nastavení v mm6.ini).

2) V adresáři s hrou vytvořit složku ExeMods a do ní nakopírovat soubor mm6resmod.dll obsažený v archivu modifikace. Od této chvíle se nastavení width a height v mm6.ini bere v úvahu:

buďto např.

[General]
width=1280
height=960

nebo

[Settings]
width=1280
height=960

3) Ovšem funguje to jen při přepnutí do okenního módu, čímž se mi to ale celé rozhodilo - nejde vidět celou obrazovku. Nějakou snahu to má, ale ovládací prvky zůstaly jakoby na původních pozicích a ze hry se objeví jen výřez. Čímž je to prakticky nepoužitelné (monitor má poměr 16:10, možná to je na obtíž). Při nastavení 640x480 to opět funguje perfektně ... avšak to není přeci účel celého toho snažení ;)

MM7 (MM7ResMod, Windows XP):

... přijde mi, že primární problém spočívá v GOG verzi, takže zas příště, možná ... :)

Edit: Tak MM6 jsem nakonec pořešil. Jak už jsem psal, obrazovka se po přepnutí do okenního módu rozhodí, ale oni se v tom ve skutečnosti objeví jakoby dvě okna. Jedno obsahuje výřez obrazu, druhé šedivé je pod ním. S tím šedivým jde hýbat a pokud se začne podsouvat pod ten výřez, tak se začne doplňovat obraz až do zadané velikosti dle mm6.ini. Aby to mělo efekt, je třeba zadávat poměr stran 4:3. Výsledek není ovšem nic moc. Obraz je nějak zdeformovaný a vidět je to hlavně na písmu. Za tu námahu to opravdu nestálo.
IP zaznamenána
This is the end ...