Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:47:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 GrayFace mode nemohu spustit konzoli  (Přečteno 1651 krát)

pepan321@post.cz

• Nováček
  • *
MM6 GrayFace mode nemohu spustit konzoli
« kdy: Květen 04, 2025, 14:51:51 »

Dobrý den,

potřeboval bych v mm6 nastavit respawn map a příšer. Jelikož jsem již hru dohrál a teď si jen tak chodím po mapách, které jsou zcela prázdné, jelikož jsem vše vybil (myslím jako monstra, ne vesničany). Nechci čekat půl roku, až se některé mapy refreshnou. Nainstalovat jsem si nejnovější GrayFace mod, klávesy jako F2 a další fungují, ale nemohu se dostat do konzole, abych nastavil refresh map.

Mám verzi GOG a Windows 11.

Zkoušel jsem měnit klávesy na různé další a žádná nefunguje. Měnil jsem mm6.ini a taky to nejede.

Nebo je nějaká jiná možnost, jak nastavit refresh?

Děkuji za pomoc.

Pepa
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:MM6 GrayFace mode nemohu spustit konzoli
« Odpověď #1 kdy: Květen 13, 2025, 16:44:05 »

Ahoj, nevím jak s tím GrayFace, čekal jsem, jestli se ozve někdo, kdo s tím má zkušenosti.

Alternativní cesta by tu byla, jde o klasickou editaci datových souborů.

Pomocí Might and Magic 6-8 Level Editoru si otevři soubor icons.lod a v něm si najdi soubor MapStats.txt. Sloupec Refil Days určuje respawn oblastí (jde o počet dní). Jakmile si je dle potřeby změníš, tak zvol Import->All a vytvoř si nový datový soubor. Původní soubor icons.lod si někam zazálohuj a ten nový přejmenuj na icons.lod.

Poznámka: ke spuštění editoru potřebuješ mít nainstalované JRE. Editor se pak spouští přes soubor mm8leveleditor.jar.
IP zaznamenána
This is the end ...