Rozehrál jsem tuto hru, kterou tu asi všichni znají, ale pro mě je to asi úplně nová hra. Pořád si totiž nejsem jistý, jestli jsem jí někdy v minulosti chvíli hrál, nebo nehrál. Podle toho, že si nic z toho nepamatuji, spíše asi ne a pletu si to s Crusaders, ale je taky možné, že jsem byl od počátku k té hře skeptický a zkusil jí jen chviličku a nechal toho a tedy se do hry moc nedostal.
Původně jsem měl obavy, že je to čistokrevná akční mlátička, kde jediným cílem je zabít všechno co se pohne, ale jak to tak hraji, řekl bych, že je to spíše dungeon. Hráč tam spíše řeší to, jak se dostat dál, nebo jak splnit nějaký úkol, než zabíjení nepřátel. Přitom obejití přímého boje s nepřáteli, pokud to jde, je součást toho puzzle a hráč má různé možnosti, co udělat, ať už na nepřátelé něco shodit, nebo naopak nepřátelé shodit někam, využít pasti a podobné místa, nebo se nepřátelům vyhnout úplně a prostě kolem nich proklouznout. Důvody jsou k tomu asi dva, jednak hrdina nezískává zkušenosti za zabité nepřátelé, ale získává jen body do rozvoje za splněné úkoly a jednak nepřátelé jsou poměrně dost tuzí a na mnoha místech se i zřejmě neustále obnovují.
Tedy ne, že by se ve hře nebojovalo, nebo že by se bojovat nedalo a jsou tam i vyjímky, kde přímo úkol zadává, aby hrdina něco zabil, nicméně je prostě mnohdy lepší projít dál elegantněji a i rychleji, ušetřit tak třeba lektvary. Některé obludy asi ani nejde zabít bez použití nějaké finty. Ve hře je taky poměrně dost omezený inventář, který se rychle zaplní a je těžké říct, co vyhodit a co ne. Navíc lze mít od užitečných položek, jako lektvary atd, jen omezený počet, tedy hrdina si je nemůže naškudlit po stovkách na pozdější část hry. Ve hře je i jídlo, ale zdá se, že jíst nutné není (bohužel, nebo možná naštěstí).
Rozvojový systém je poměrně hodně jednoduchý. Hráč si na začátku nevybírá povolání, ani zaměření, ale udělá to až v průběhu hry a může rozvíjet, co chce. Za splněné úkoly hrdina dostává různé množství vědomostních bodů a ty pak může dávat do schopností, které též stojí různé množství VB. Schopnosti jsou pak v různých kategoriích a větvích, základní rozdělení je bojovník, mág. Větve v nich se pak zaměřují třeba spíše na boj na blízko, nebo na lukostřelce, nebo v případě magie na klasického elementárního mága, nebo spíše na klerika. Body věnované do schopnosti pak většinou dodají nějakou novou schopnost, nebo kouzlo a často se na ně váže i možnost používat nalezené předměty. Třetí kategorie se asi hodí všem, zvyšuje se v ní třeba množství životů, nebo many, jsou zde i zlodějské schopnosti, včetně možnosti při plížení bodnout nepřítele dýkou do zad, nebo jej okrást a podobně. Nicméně i přes to, že je rozvoj primitivní, zdá se funguje a je významný.