Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:54:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Vaporum (dungeon)  (Přečteno 8278 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Vaporum (dungeon)
« Odpověď #15 kdy: Říjen 03, 2017, 22:02:02 »

Takže se v podstatě inspirovali v LoG II, akorát tomu přidali možnost volby na úrovni 5. Nevypadá to nijak komplikovaně a je to chudší o tu absenci atributů, ale to by mi v tomhle případě nevadilo, ostatně jde o ten oblek :) Docela to splňuje takový ten ideál nenáročného dungeonu, u kterého nemusíš sedět nad manuálem a krásně si to osaháš přímo ve hře. Teď je spíše otázkou, jak moc se ten oblek dá v průběhu hry vycvičit. Jeslti z toho půjde udělat univerzál, nebo to přeci jen nějakou specializaci vyžaduje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Říjen 03, 2017, 22:36:12 »

Určitě by to chtělo rozvíjet střelnou zbraň a zbraň na blízko. Pak asi nějakou tělesnou dovednost zesilující hrdinu. Nemělo by se asi cenu učit třeba pušky a pistole. Nejsem si jist s tou magií. Magie ale umí zesílit bojové schopnosti, takže pokud by hráč hrál za mága, nejspíše by to musel pak těmito kouzli kompenzovat a měnit to dle situace, pokud by chtěl střílet, použít kouzlo zlepšující střelbu, když bojovat na blízko, tak zesílit tento boj atd.

Stále ale taky platí, že při postupu na třetí level jsem nemohl dát druhý bod do tupých zbraní, ale to bylo dovoleno až na čtvrtém levelu, tedy jsem musel rozvíjet minimálně dvě schopnosti.

Na začátku hry si ještě hráč vybírá ze tří obleků ve třech dokách, kde každý dává nějaký bonus (asi pro boj na blízko, pro boj na dálku a magii). Může si vybrat jen jeden.

Boje mi přišli docela těžké a dopracoval jsem to k tomu, že bych dál už asi nemohl kvůli nemožnosti se léčit. Byl jsem na 3 úrovni a body dal do pušek a tupých zbraní. Pušky mi ale přišly k ničemu a nepoužíval jsem je. Myslím tedy, že nějak specializovat se bude asi nutné a asi bych zvýšil počet životů/odolnost a nebo se opravdu tvrě vyhl boji na blízko a šel třeba jen do pistolí a magie.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #17 kdy: Říjen 07, 2017, 19:47:02 »

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: Říjen 08, 2017, 09:59:01 »

Takže vlastně žádná sláva :) Recenzent se snažil seč mohl, aby tomu těch 8/10 mohl přišpendlit, ale moc dobře to neokecal. Ještě, že nedávno dávali na Games retro z Dungeon Mastera, tak alespoň něčím mohl argumentaci podložit, anebo si jí vlastně lehce vyvrátit. 12 hodin je jinak slabota, jestli doporučil nováčkům spíše The Keep, který je na tom časově stejně, přičemž má podle něj lehčí souboje (mimochodem taky realtime), tak rozsah Vaporum nebude nic moc.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Říjen 08, 2017, 21:02:17 »

http://www.czechgamer.com/28000/vaporum-recenze.html

Začìná mě to vážně zajímat.:-)

Škoda, že na to nebudu mít moc času.
IP zaznamenána