Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:17:09
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Pillars of Eternity II: Deadfire  (Přečteno 4803 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Pillars of Eternity II: Deadfire
« kdy: Únor 26, 2017, 14:55:41 »

Abychom tedy neplevili diskuzi u jedničky, tak jsem pro dvojku založil nový topic ;)

O víkendu jsem zcela vynechal sledování probíhající kampaně, v podstatě jsem na ní jaksi zapomněl, ale jelikož včera kampaň zároveň skončila, můžeme dnes už trochu bilancovat. Finále muselo být docela hektické, protože když jsem na výsledek koukal před pár dny, bylo vybráno něco pod 3,5 mil. USD. Konečný stav však činí 4,4 mil. USD, tedy 400% původního požadavku.

Docela zajímavé bylo prohlédnout si nově dodané Stretch Goals a docela mě zaujalo, jakým způsobem probíhala nabídka dalších lokalizací. PoE2 by rádo oslovilo i Čínu :) Mě u lokalizací obecně napadla ještě jedna, byť docela spekulativní věc. Jde o GOG a nákupy na něm, resp. zda-li jdou počty nákupů navrub Polákům, nebo zda-li je GOG škatulkuje podle jednotlivých zemí. V principu totiž licenci nakupuje a přeprodává GOG, takže podle mého se pak nákupy počítají, jakoby všichni nakupující byli Poláci.

Pořád se mi nechce věřit, že by kupní síla Poláků byla v základu o tolik vyšší. Nový Ghost Recon z dílen Ubisoftu má standardně jako řada jeho dalších her kromě polštiny i čestinu, takže se mi nějak nepozdává, že jsme Ubisoftu prostě jen padli do oka :) I když tady zase nastupují na scénu konzole, se kterými je potřeba počítat.

Každopádně o fanouškovský překlad se nebojím, ale trochu mě mrzí, že píli překladatelů ocení nakonec leda tak hráči. Osobně si myslím, že by se občas mohli vývojáři alespoň na menší příspěvek složit. Řada těch Strech Goals jsou opět věci, na které jim zbyde i tak.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Pillars of Eternity II: Deadfire
« Odpověď #1 kdy: Únor 26, 2017, 16:53:24 »

Ono v překladu je rozdíl mezi nějakou střílečkou a RPG hrou ale PoE, no. A o fanouškovský překlad bych docela obavy měl. Jak tak sleduji překlad těch datadisků do PoE1, kde se to vleče jak sopel, přitom těch textů tam není tolik, mám docela obavy, aby to vůbec někdy přeložili.

Podpora ze strany autorů by pak byla hlavně dobrá z technického hlediska. Myslím, že nejde ani o finance. Ale třeba poslat zdrojové texty, pak je dát do hry a podobně, to bývá u překladů občas docela problém. Jinak autoři nemají víceméně potřebu amaterské překlady podporovat. Někdy tomu dokonce přímo brání, ačkoliv je to nepochopitelné.
IP zaznamenána