Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 16:43:20
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.

Témata - Richmond

Strana: [1]
1
Obecná diskuze k Legacy / Návaznost na starší díly
« kdy: Listopad 18, 2015, 12:10:36  »
Nevím, jestli se to už neprobíralo v hlavním Elemirově vlákně, ale mile mě překvapila spojitost se staršími díly série. Nejsem extra velký odborník, řadu starších dílů jsem hrál dávno a už si toho moc nepamatuju a vlastně čerstvé dojmy jsou pouze z jedničky a desítky.

První co mě napadlo bylo město Sorpigal. Tedy stejné počáteční město jako v prvním díle, by't šlo tehdy o "kontinent" VARN. V šestce pak je startovní město New Sorpigal, pokud si ještě pamatuju.

Včera jsem začal studovat manuál k MM2 a tam mě to bacilo do hlavy. Popisuje se tam historie stvoření světa CRON a jak tam bojovaly mezi sebou elementálové. A když se pak objevila jména Pyrannaste, Gralkor a další, byl jsem hned doma! Resp. doma v Kovárně živlů :)

Máte někdo nějak další takový "můstek" na starší díly?

2
Obecná diskuze k Legacy / Zvuk předcházející akci
« kdy: Říjen 25, 2015, 16:13:14  »
Neměli jste někdo problém s tím, že v souboji přichází mnohem dřív zvuková informace o stavu hrdiny ještě než naskočí odpovídají grafické zobrazení na obrázku postavy? Skoro vždy poznám už podle zvuků dopředu, že postava je v bezvědomí než se dokončí útok.

3
Hospoda Might and Magic / Nej krabice Might&Magic
« kdy: Říjen 01, 2015, 13:25:23  »
Sice nevlastním krabice všech dílů (chybí mi ještě první a devátý díl), ale zajímalo by mě, který díl podle vás má nej balení (cover art, mapy, manuály...) nebo je něčím zvláštní, že má pro vás velkou cenu? Dovolím si sepsat svůj názor, protože i ty chybějící mám celkem "zmapované" díky hledání na eBay. Mé pořadí:

1-2. místo:
MM4 a MM5 - těžko srovnávat čtvrtý a pátý díl. Oba mají obří krabice a podobný obsah uvnitř. Hodně se mi líbí cover art, který jasně ukazuje, že v těchto hrách je připravena fůra dobrodružství. Výtečné veliké mapy, které k sérii patří. Manuály řekl bych standardní na sérii. Obě hry mě překvapivě nestály moc peněz a obecně bych řekl, že jsou stále dostupné za přijatelnou cenu. Pokud bych měl jednu z těchtou dvou krabic vyzdvihnout, pak bych se přiklonil díky růžovému lemu ke čtvrtému dílu :)

3.místo:
MM6 - sice mám krabici s horním hnědým pruhem s logem Ubisoftu, což tedy hodně kazí dojem, ale ilustrace na krabici je asi nej z celé série. Manuál už se mi až tak nelíbí (postrádám ilustrace ze starších dílú), ale papírová mapa je moc pěkná.

4. místo:
MM3 - nečekal jsem, že půjde tak vysoko. Dlouho dobu se mi nelíbila ilustrace na přední straně, ale v poslední době jsem v ní našel zalíbení :) Jinak mi krabice vyhovuje po všech stránkách (bytelnost, velikost, hloubka) a navíc pěkně udělaný manuál a mapa.

5. místo:
MM2 - pěkný cover art, menší, ale pevná krabice. Mapa parádní. Dost poutavé povidání na zadní straně krabice. U dvojky mám specální důvod mít rád svou krabici, protože se mi zásilka vrátila do USA, aniž bych o tom věděl a tudíž jsem platil poštovné 2x :)

6. místo:
MM1 - platí to samé, co pro dvojku, opět jsem se rozhodoval čistě pocitově

7. místo:
MM10 - sice menší krabice, ale docela napěchovaná. Pro mně překvapivě decentní ilustrace na přední straně, ale nevadí mi to. Luxusní mapa, spousta dalších fajn "zbytečností". Opravdu pro mě milé překvapení.

8. místo:
MM7 - pěkný cover art, bohužel mapu mám jen černobílou. Jinak toho moc uvnitř není.

9. místo:
MM8 - platí to samé o sedmičce. Vím, že jsou verze s mapou, ale mám pocit, že ta moje ji neobsahuje (nedíval jsem se dovnitř, protože moje krabice je pořád ještě zatavená).

10. místo:
MM9 - předpokládám, že seženu nakonec jen tu menší krabici a zřejmě i bez mapky. Ale myslím, že je znát, že už docházely peníze, "výbava" mi přijde skutečně nejslabší z celé série

Dovětek:
Nemohu posoudit sběratelské edice, nemám bohužel žádnou z nich, ale věřím, že budou luxusní :)

4
Hospoda Might and Magic / Síň slávy (díly 1 až 5)
« kdy: Srpen 30, 2015, 19:29:56  »
Ahoj,
líbí se mi Síň slávy na zdejších stránkách. Zvažuje admin také možnost přidat totéž pro starší díly? V květnu jsem dohrál MM1 a mám uschovanou gratulaci k dohrání :)

Strana: [1]