Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 29, 2024, 12:34:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.

Témata - Marien

Strana: [1]
1
Místnost zákysů / MM6 - Chrám měsíce
« kdy: Duben 04, 2013, 15:24:48  »
Teď se mi stala zvláštní věc ve Svobodném přístavu, kde jsem šel vyčistit Chrám měsíce. Matně si pamatuji, že když 6 malých svatyní použiji ve správném pořadí, nejen že se mi otevře vstup k hlavnímu oltáři měsíce, ale dostanu i +5 bodů do každé vlastnosti. Nyní i když jsem klikal na oltáře ve správném pořadí a dveře se mi otevřely, místo +5 bodů mě zraňovaly. A nakonec u oltáře měsíce mi nejde vzít krystal. Přemýšlím, jestli není potřeba nejdříve dostat tento úkol od NPC....

2
Hospoda Might and Magic / Studna na expy v Edelbrooku
« kdy: Duben 03, 2013, 12:10:18  »
Už si to nepamatuji přesně, ta studna dává expy za zlato omezeně nebo neomezeně? Někdo v atypických družinách psal, že si zde nabouchnul 180 level...

3
O hrách a hraní obecně / Staré dobré pecky
« kdy: Březen 30, 2013, 15:25:06  »
I když jsem už starší cingila, hry typu Dračí doupě mě nikdy nechytly. Kupodivu ani v dřevním dobách computerizace mě neoslovily 8-16 bity. Zlomilo mě až setkání s královnou prvních 32bitů, nádhernou Amigou A1200 (mimo jiné, jednu ve vyšperkovaném a plně funkčním stavu mám ve své síni slávy). Pak už následovaly bezesné noci s nezbytnou lahvičkou Visinu u takových bomb jako:
Logické - Logical!; Ooops Up; Lemmings
Akční - SWIV; Gods; Agony; Shadow of the beast; Chaos engine; Syndicate; Another world
Strategie - Dune1-2; Battle Isle; Civilization; Ufo; Reunion
RPG - Ambermoon; Amberstar; Dungeon master1-2; Perihelion; Ishar1-3

Hry Ambermoon, Ishar2, Dune2, Perihelion, Reunion, SotB navíc patří mezi mé srdeční záležitosti a hra Superfrog patří k rodinnému stříbru, neboť ji svorně hrají všichni členové rodiny. Došlo to až tak daleko, že jsem před lety tyto perly začal sbírat, v krabicových verzích, na disketách, včetně manuálů, ticketů a posterů a navíc v plně funkčním stavu, vše v Amiga verzi. V případě potřeby je možné takovou hru na Amize kdykoliv zahrát, ale samozřejmě kvůli vzácnosti kopií je nesmylsné to dělat. Zvláště když vše mám v Amize na flash HDD. Část mé sbírky si můžete skuknout níže a vy starší zavzpomínat na tu nádhernou dobu, kdy prográmek, který se vešel na jednu 3,5" disketu, dokázal bavit celé měsíce. Vám mladším přeji, abyste nedopadli jako má dcera, která se mě zeptala: "Tati, co dělá ta velká černá placka a na co ji vlastně máš?" "To je gramodeska, víš a je na ní obsažena skvělá hudba." :)

http://sousedodnaproti.sweb.cz/Hry/amiga.jpg
http://sousedodnaproti.sweb.cz/Hry/hry1.jpg
http://sousedodnaproti.sweb.cz/Hry/hry2.jpg

4
Hospoda Might and Magic / Nový začátek po 5 letech :)
« kdy: Březen 30, 2013, 11:21:58  »
Tak jsem před pár dny znovu rozjel MM6. Musím říct, že ač jsem hrál i ostatní díly (1-3 na Amize; 4-9 na PC) šestka je mému naturelu jednoznačně nejbližší. A i dnes, v době super grafik a super enginů (Skyrim apod.), má tato hra své neuvěřitelné kouzlo. Je zde stále co objevovat a vůbec nezáleží na tom, kolikrát jsem ji dohrál. Je zvláštní, že se mi mimořádně líbí v úvodním intru ta sluncem ozářená krajina, nad kterou se ženou rychlé mraky a do toho se objeví zlatý nápis Jon Van Caneghem production. Má to pro mě suprovou jiskru, která člověka skvěle nabudí k hraní této gamesy, co k hraní - k prožívání....:) Nyní v mém novém začátku se mi podařilo hned na prvním levlu splnit všechny úkoly v Sorpigalu (kromě Gharikovy kovárny), Mistu a v Zátoce pašeráků, nastřádat 105K bodíků zkušeností a jednorázově celou partu (rytíř, paladin, klerik, mág) v Sorpíku vytrénit na maximum (15), které tato tělocvična umožňuje. A musím říct, že to nebylo až tak těžké. Hlavně bylo důležité na začátku koupit nemizící svitky léčení, odstranění oslabení a otravy a mít také nějaké to štěstí na nalezení užitečných předmětů. Teď na 15levlu čistím krajinu ve Svobodném přístavu a těším se na setkání se šíleným Erikem - good luck !

5
Hospoda Might and Magic / Očarování předmětů
« kdy: Prosinec 18, 2008, 23:52:14  »
Už si to nepamatuju přesně jak to bylo když jsem to před lety hrál. Vím, že abych mohl očarovávat zbroje, zbraně a věci těmi nejlepšími schopnostmi (helma jednorožce; meč draka; prsten Bohů apod.), je potřeba mít dovednost magie vody na opravdu vysoké úrovni. Jen lvl 12 na mistra nestačí. Vytáhl jsem to na 20 lvl, ale zatím se mi nedaří tato očarování zakouzlit. Teď nevím jestli ta hranice, kdy zakouzlím i taková očarování je ještě vyšší anebo je zakopaný pes jinde. Samozřejmě očarovávám jen ty nejkvalitnější předměty. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

BTW
Chtěl jsem si udělat trochu radost na vánoce tak jsem si originálku MM6 koupil přes ebay za 3,5Ł včetně dopravy. Prostě velká radost za málo peněz a vo tom to je :)

6
Hospoda Might and Magic / Cheat ??
« kdy: Prosinec 10, 2008, 21:03:34  »
Tak jsem se rozhodl si znovu zahrát tuhle skvělou gamesu (pro mě osobně nejlepší díl z celé série) a objevil jsem tyhle stránky. Jsou bezva. Všiml jsem si, že na konci návodu na hru je tip, který je považován za cheat nebo neférový trik, a to konkrétně kliknutím na zeď banky v Novém Sorpigalu a získání svitku na létaní. Je sice pravda, že pak lze vyletět na střechu a portit do chrámu naboostit chary, ale osobně se domnívám, že svitek primárně slouží k dostání se na balkón banky a získat tak přístup k učiteli vodní magie expertní úrovně. Je to asi na stejné úrovni, jako skryté svitky ve stěnách v dungeonech, takže tohle bych za cheat nepovažoval, jde spíše o bonus pro poctivce, kteří vše prošmejdí a prozkoumají každý centimetr textury ve hře. Dostat se na 1 lvl do chrámu je také ošidná věc, protože během 5 vteřin jste usmažení draky v okolí. Ale snad se tu najdou profíci co to stihnout naklikat a pak rychle port zpět. Mě se to nepovedlo ani na 15 lvl. Toť můj pohled na věc a šetře si oči :)

Strana: [1]