Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 23:24:43
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 [2] 3 4 ... 20

Autor Téma: (Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon  (Přečteno 117708 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #15 kdy: Květen 21, 2015, 20:30:38 »

Já nějak tuhle literaturu moc nemusím. Ono, hra je hra, fikce, ale jakmile se to moc dotýká reality a je to uvěřitelné, ne-li přímo skutečné příběhy, tak z toho nemívám dobrý pocit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #16 kdy: Květen 21, 2015, 21:18:29 »

Naopak, tohle je dobrá literatura určená na pomoc obětem. Žádný hrozivý násilnický scény, proBůh. Je tam vysvětlená motivace takovýho jednání, způsob, jakym násilníci manipulujou okolim, předstíraj ztrátu sebekontroly, vymlouvaj se na všechno možný a ještě si hrajou na oběť. Jsou tam nějaký jednoduchý scénky na ukázku, ale neni to horor. Teda.. je, ale neni, no :-D.

Mě osobně to čtení moc pománá. Mě obecně pochopení pomáhá. Nějaký hororový příběhy nepotřebuju, to je jasný. Nemám je ráda ani ve hrách, protože nechápu, proč by měl někdo chtít něco takovýho tvořit nebo sledovat. Osobně si myslim, že zvlášť ty kapitoly o manipulaci by si měli lidi přečíst, aby těmhle sviním tohle jednání přestalo procházet.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #17 kdy: Květen 21, 2015, 23:12:40 »

Hraji to, ovládání je děsivé, vyšel patch, který by to snad měl na PC s klávesnicí zlepšit, tak uvidíme :)
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #18 kdy: Květen 21, 2015, 23:31:05 »

To je totiž klasika. Ve chvíli, kdy se s tim lidi nějak naučej žít a ovládat to vyjde patch, kterej to celý "zjednodušší" :-D.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #19 kdy: Květen 22, 2015, 07:55:41 »

Včera jsem chvilku hrál a dostal se nějakou náhodou až do Novigradu. Bojoval jsem po cestě s trojicí banditů a ve městě pak na mě taky někdo bafl. Přišlo mi, že je to nějak jednodušší :) Tak jsem rovnou zvýšil obtížnost :D Dávám si totiž bacha na ty přetočení a docenil jsem krytí.

Teprve se chystám pokračovat, patch už v záložce vidím (1.03), tak zkusím nainstalovat. Horší by bylo, pokud by ovládání změnili až po pár týdnech, když už by to měl člověk mnohem zažitější. Rovnou asi nainstaluju Galaxy, abych viděl i odehraný čas.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #20 kdy: Květen 22, 2015, 09:14:40 »

Nemyslím, že by to měnilo systém ovládání jako takový, alespoň jsem si ničeho nevšiml. Nicméně je to možná přesnější. Ono u této hry dělá poměrně hodně FPS a při FPS 30 a méně hra nereaguje správně. Musel jsem trochu snížit nastavení a dostat se s fps tak na 40 a bylo to trošku ovladatelnější a přesnější. Jestli to bylo patchem, nebo tou změnou nastavení, ale nevím :).

Já zatím zabil gryfa a splnil tu první mapu, celou jí prošel a prozkoumal a splnil zdejší vedlejší úkoly. Dost iritující jsou otazníky vedoucí na místo s něčím zajímavým. Prej je to na těch dalších mapách lepší, než na té první, tak uvidíme. Zatím nejsem nadšený, není to tak hrozné, ale čekal jsem víc.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #21 kdy: Květen 22, 2015, 21:04:55 »

Po patchi mi to přijde nakonec přinejmenším podobné, ale možná je to i tou vyšší obtížností. Dostávám o něco větší rány, takže hlavně u skupinového boje musím dávat větší pozor na přesnost a u toho je vidět, že to ještě pořád nemám úplně secvičené. Co boj, to unikát. Jednou trojici banditů sundám poměrně elegantně a v krátkém čase a podruhé se s tím mořím. Zatím mi ještě moc nejde ty skupinky rozdělovat a rychle zareagovat na změnu formace.

Hezké v tomhle bylo setkání s bandity na koních. Docela přesně kolem mě kroužili a trefovali se - z koně to bolí ještě víc. První pokus jsem neustál :D Ovšem na ten druhý jsem jim to vrátil. Opravdu mě překvapila ta jejich přesnost a držení formace. Stále mě drželi v šachu.

Jinak na třetí obtížnost se neregeneruje zdraví při meditaci, mám tedy větší spotřebu lektvarů a jídla. Trošku blbé je, že se tak nějak musím preventivně připravovat skoro na vše, protože nikdy nevím, do čeho vlítnu. Šel jsem zase kousek po hlavní lince, akorát jsem to vzal přes čarodějku. Vyklubala se z ní stará známá:

Spoiler: ukázat
Keira Metz, Foltestova dvorní čarodějka.


Příběh mě zavál do podzemního elfího komplexu. Hned první větší bitva probíhala s golemem. Dlouho trvalo, než jsem přišel na optimální taktiku. Zvažoval jsem dokonce obtížnost zase snížit, ale je to opravdu o tom, sledovat to bojiště a čarodějka taky docela vypomohla. Druhý souboj byl taky prima a tady jsem už skřípal u ovládání zubama. Je to klasický boj v magické bublině, takže je potřeba se držet pokud možno uvnitř. Jenomže Geralt má při útoku pořád potřebu skákat, tedy jedna rána, nápřah a jsem venku ... Třetí boj byl sice lehčí, než s golemem, ale stejně zdlouhavý, konečně došla řada na poměření sil s opravdu speciálním mágem

Spoiler: ukázat
nějaký Nithral, doprovod Divokého honu, který jsem v tom komplexu sledoval


Nevím, nakolik měl boj přesně takhle probíhat, ale chvílema mi přišlo, že ta hra buguje. Ve skutečnosti jsem nemusel bojovat přímo s ním, poněvadž nic moc nedělal, ale občas jsem musel bojovat s tím, co přivolal. Takže jsem tam většinu času jen stál a švihal po něm Igni.

O bugovitosti ovšem nemám pochyb u jiného souboje. Vrátil jsem se ještě k potracence, ale neuhrál :) Je nějaká nesmrtelná (zvláštní regenerace) a hlavně stačilo vždy kus odstoupit a byl jsem jakoby z bojové fáze venku a znamení se mi okamžitě naplnilo. Nepřijde mi to úplně košér, vypadá to, jako by mě přes ty překážky v terénu vždycky ztratila a hra si s tím neporadí.

Hlavní linku jsem tedy zas opustil a zkusím štěstí s vedlejšími úkoly. I když to taky není nic moc, zaklínačské zakázky pořád kopírují můj level, což je možná náhoda, ale moc to nepotěší. Rád bych si chvilku oddychl :D

Na mapě mám hodně otazníků, ale je to o štěstí. Není vůbec problém na těch místech narazit na něco šíleného (pro současný level postavy), tak vždycky jen z povzdalí nakouknu, co kolem lítá a pokud je to na mě moc, jdu dál. Někdy překvapí i potvory, které jsem chvilku předtím sekal jednu po druhé a najednou oni sekaj po kouskách mě :D Neckkeři byli třeba docela nepříjemní. Kulový vydrží, ale drží se ve skupině a jsou dost rychlí, čímž jsou dost nebezpeční (ve dvojce to bylo s nima jednodušší). Určitě se vyplatí vyhledávat místa moci, jsou za to body do talentů.

Když už jsem ráno zmínil ten Novigrad ... říkám si, velké město, tady by mohl být i něvestinec, tak se podíváme, co je pravdy na těch prohlášeních CD Projektu. Jenomže najít nevěstinec, je úkol sám o sobě :D Prošel jsem kvůli tomu dobrou půlku města a že Novigrad je opravdu velké město.

Uvidím, kam mě to zítra zažene. Určitě budu muset polevelit, tak snad někde budou přijatelnější úkoly.
« Poslední změna: Květen 24, 2015, 11:46:37 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #22 kdy: Květen 23, 2015, 10:45:22 »

Pokud by někdo řešil podobný problém s GOG Galaxy ...

Pokud chcete hrát s českými titulky, je potřeba doinstalovat polštinu. V základní verzi nejsou české titulky dostupné, stahuje se to totiž jako samostaný balíček až po výběru polštiny v konfigu.

Jinak pokud už máte staženo v offline verzi, tak je dobré to přesunout do složky Downloads/temp v cestě Galaxy, instalátor si to pak najde a nebude to znovu stahovat z netu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #23 kdy: Květen 23, 2015, 20:20:25 »

Přišlo mírné rozčarování. Dostal jsem se k prvním větším bugům, třebas klasické propadávání potvor do země apod. Těžko se pak bojuje s něčím, co není vidět. Zmizí-li v kopci, je třeba sejít na úpatí a doufat, že z toho opět vyleze, spadne pod most, taktika je v háji apod.

Šel jsem ještě chvilku po hlavní lince, ale začínám mít stejný problém, jako s potracenkou. Narazil jsem na vesnici plnou ghúlů, zničil hnízdo a najednou vyskočil poslední ghúl. Podobný těm předchozím, stejný level, ale tužší a po nějaké chvíli se začne celkem svižně regenerovat. Tak jsem prostě zmizel, nemá to význam. Tak rychle ho zraňovat nedokážu. Úkol přes čarodějnice v blatech mě dovedl až k vlkodlakovi a to samé, nepomohl ani olej, tudíž nemá smysl lézt do nějaké jeskyně, kde mě zcela jistě čeká miniboss. Když nesundám vlkodlaka venku, nesundám určitě ani to uvnitř.

Řekl jsem si, že půjdu po zaklínačských zakázkách a zkusím polevelit, třeba to s tím souvisí. Nj, vzal jsem první a je pro level 33, to je prostě úplně mimo. Nedokážu projít přes úkoly pro level 5-6 (kde mimo jiné jsem!), tak nemůžu zákonitě projít přes ještě vyšší level. Levelit na potvorách mimo úkoly je na dny, to určitě není ta správná cesta. Pokud to po mě chce pendlovat z jednoho konce na druhý a hledat, kde jo a kde ne, tak na to je ta hra moc velká.

Předpokládám, že CDP to takhle nezamýšleli, takže začínám silně uvažovat, že se během těch aktualizací něco buglo. Pokud ne, tak je to hodně nechutné natahování herního času. Zkusím pokračovat, případně to celé reinstalnu. Byla by škoda, kdybych to teď musel hodit do kouta a čekat na nějaký enhanced patch.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #24 kdy: Květen 23, 2015, 20:51:00 »

Stáhnul jsi si alespoň tu obtížnost? Šílený, že tě nechaj takhle bloudit, přitom jsi takovej zkušenej RPGčkař.

Každopádně propadávání potvor texturou je HNUS. Znám to z jinejch her a moc dobře vim, jak nepříjemný to je. Pro zajímavost, první hra, kde jsem měla problém s nepřítelem v textuře byl Fist 2, ta hra je skoro stará jako já :-D, takže to neni dokonce ani originální :-p.

Utíkání a regenerování povor znám taky, neni nic lepšího než sundat elitu na poslední kousek HPček a jen sledovat, jak zdrhá a regeneruje :-D.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #25 kdy: Květen 24, 2015, 09:28:02 »

Obtížnost jsem zkoušel dát zase níž, ale ten vlkodlak se chová úplně stejně, tak jsem to zas vrátil. Jestli ho budu sekat o minutu, dvě déle, už v tom nehraje roli.

Myslel jsem, že bych někde pogrindoval a pak se vrátil, jenomže to tu moc nejde - za boje mimo zakázky jsou mizerné zkušenosti, tudíž se to nevyplatí a ty zaklínačský zakázky mi padaj pro vyšší až vysoký level. Jakoby mě ta hra tímhle způsobem záměrně držela na hlavní příběhové lince.

U potvory je chvíle regenerace krásně vidět - usekáš jí na nějaký kus, najednou zrudne, změní barvu zpět a začne se regenerovat a je jí úplně jedno, že do ní sekám. Zkoušel jsem, jestli na to nemá vliv třeba denní doba a nemá.

Každopádně instaluju znovu a bez GOG Galaxy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #26 kdy: Květen 24, 2015, 10:57:34 »

O minutu, dvě dýl? Pane jo. Já hraju DAI na nightmara a přiznám se, že většina soubojů končí kolem pěti vteřin :-D. Ok, ze začátku to samozřejmě bylo delší.

Co přesně zvedá v tý hře obtížnost? HPčka, odolnost potvor? Osobně mám nejradeji, když obtížnost zvedá například damage, kterou nepřátelé dávaj, takže člověk musí líp taktizovat, aby je zabil. U her kde se zvedá délka souboje tradičně nechávám obtížnost na nízký.

No, držim palec, ať se to zlepší, a konečně všechny zmasakruješ :-).
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #27 kdy: Květen 24, 2015, 11:43:06 »

Co sem včera vypozoroval, tak protivníci mají o něco vyšší výdrž a odolnosti a dokážou mě zasáhnout citelněji. HP mají možná i stejně.

Přímá taktika tu moc používat nejde, takže kroužení kolem protivníka je běžná věc, tím se ten souboj dost natahuje. Jakmile je to skupina, je to ještě o něco zábavnější :)

Provedl jsem čistý instal a po pár jiných bojích se vrhl zpět do vesnice s ghúlem. Napoprvé mě udolal, ale už to vypadalo více v můj prospěch. Napodruhé tedy padl a do vísky se vrátili lidé. Pořád se potvory regenerují, ale tentokrát jsem ho alespoň citelně usekával. Možná je to jen náhoda, uvidím, jak se to bude vyvíjet dále :) Poskočil jsem na level 7.

U boje jsem si všiml ještě jiné věci, nějak blbě se mi detekuje, jaký styl boje mám aktivní. Občas si ho i nechtěně přepnu.

Edit: Málem bych zapomněl, teď mi pro změnu nefunguje polský dabing, s ním to bylo záživnější :D Ale obejdu se bez toho.
« Poslední změna: Květen 24, 2015, 11:45:41 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #28 kdy: Květen 24, 2015, 13:41:40 »

Neni ta regenerace třeba po nějakym čase? Jako takový zabezpečení proti ukousávání silnejch nepřátel? Tak či tak je to stupidní věc, jen mě zajímá, proč se to děje.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:(Elemir) - Zaklínač 3: Divoký Hon
« Odpověď #29 kdy: Květen 24, 2015, 14:45:10 »

Vypadá to, že máš pravdu. Taky už jsem o tom uvažoval, že takhle bych mohl postupně protivníka upálit a přitom se ho mečem ani nedotknout :)

Nakonec to vypadá, že to opravdu bylo nějaké buglé. Před nějakou dobou jsem celkem v pohodě usekal i toho vlkodlaka a jsem notný kus příběhu zase dále. Já jsem totiž instalačku z Galaxy přetáhl přes tu původní, tak se tam možná něco nepohodlo. Pochybuju, že včera by ty souboje byly jen mou nešikovností :D Teď se sice regenerují, ale už je dokážu docela dobře zranit. Večer pak sepíšu, kam jsem dospěl. Už jsem level 8.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 [2] 3 4 ... 20