Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 13:22:23
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20

Autor Téma: Might & Magic Heroes VII  (Přečteno 103731 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #45 kdy: Srpen 01, 2015, 20:39:15 »

Mám tu pro vás pár nových informací ohledně hry a předobjednávek u Playmana.

Druhé kolo bety je plánováno na přelom srpna/září.

Playman v rámci svého Playclubu spustil předobjednávky, které jsou doplněné o další bonusy (viz níže pod přehledem):

Základní verzi hry si můžete předobjednat ve dvou variantách a to:

1) se slevou http://playclub.cz/produkt/might-and-magic-heroes-509

2) bez slevy, ale zato s dárkem http://playclub.cz/produkt/might-and-magic-heroes-549

Sběratelskou verzi lze objednat také ve dvou verzích, cena je u obou stejná, jenom dárek je jiný:

1) http://playclub.cz/produkt/might-and-magic-heroes-548

2) http://playclub.cz/produkt/might-and-magic-heroes-510

Ke všem verzím hry automaticky získáte přístup do Bety a všem ingame bonusům, viz příloha.

Jako dárek je přiložen stylový svícen nebo flashdisk ve tvaru meče, více o bonusech viz http://www.playman.cz/clanky/stylovy-svicen-k-predobjednavce-hry-mamh-vii.html a http://www.playman.cz/clanky/darek-k-predobjednavce-mmhvii-flash-disk.html.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #46 kdy: Srpen 03, 2015, 07:52:01 »

Bez slevy s dárkem nebo se slevou? Tak tedy okatější zaplacenej dárek jsem ještě nikdy neviděla :-D.

Jinak Elemire, mám pod jménem nějaký meče a bojim se jich.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #47 kdy: Srpen 03, 2015, 11:05:52 »

Ad meče) to je v pořádku, nahradil jsem tím ty žluté kostičky, nováčci mají koníka, ostatní meče. Možná to budu ještě ladit ;)

Ohledně těch cen. Playman je zatím druhý obchod, který začal nabízet extra bonus. První byl samozřejmě Xzone se svým hrníčkem s motivem historie orků. Pokud jsem to správně pochopil, tak hlavní devizou u Playmana je ten ingame obsah navíc. Sběratelka je vesměs všude stejně drahá, takže tam je to pak čistě jen o preferencích. Nejlevnější je klasicky ufoun, ale je to bez bonusů. Xzone má v bonusech navíc praxi, když může jít ufoun s cenou takhle dolu, tak podle mě Xzone přesně do téhle mezery dokázal nacpat ještě bonus. Otázkou je samozřejmě pak kvalita samotných fyzických bonusů.

Mimochodem, mám tu ještě jeden volný klíč do uzavřené Bety:

Spoiler: ukázat
2BTANHLU3GGW

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #48 kdy: Srpen 03, 2015, 11:26:53 »

A ještě jedna čistě administrativní věc ...

4. září začíná v Krakově Heroes Day, ale já se nejspíše nebudu moci zůčastnit, hledám proto někoho spolehlivého, kdo by to vzal za mě. Nejedná se samozřejmě o výlet, byť součástí je prohlídka solného dolu, tvrdě budu požadovat report ;) Organizačně to u nás zajišťuje Playman, odjezd by byl z Prahy. Odpovědět musím do 7.8.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #49 kdy: Srpen 03, 2015, 12:00:51 »

To což o to, já chápu jejich funkci, ale lekla jsem se. Alespoň je, prosím, přebarvi na modro. Mám z toho velmi špatnej pocit, jako že mi docházej HPčka, nebo tak.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #50 kdy: Srpen 27, 2015, 09:56:56 »

Druhá Closed Beta začala právě včera, ale protože k tomu došlo nejspíše až po obědě, stihl jsem betu akorát zaktualizovat a šel na noční.

Ráno jsem si s radostí uvařil kafe, zapnul Uplay a počkal na drobný update knihoven kolem. Zapnul jsem Bandicam a s čekajícím prstem na F1 jsem odklikl i MMH7. No, trošku jsem se ušklíbl nad délkou nahrávání, ale budiž. Začalo nabíhat logo, F1 a ... tady je výsledek mého půl hodinového testu:



První betu jsem zmeškal, takže jsem netušil do čeho vlastně jdu. Seznámení s rozhraním bylo rychlé, je to celkem intuitivní. Vybral jsem jednu mapu a zvolil Sylvany, protože na tuhle rasu jsem se těšil už od hlasování o její přítomnosti v betě. Doposud jsem byl vyzbrojen jen teoretickými znalostmi, pátý i šestý díl jsem z pohledu vlastní zkušenosti minul, takže jsem nebyl zatížen žádnými předsudky nebo nutkáním srovnávat.

Ani graficky mi to už nepřišlo tak ujeté, jako na screenshotech a hra se poměrně svižně rozjela. Opravdu mě to mile překvapilo. Obrazovka města, možnosti výstavby, trénink hrdinů ... je vidět, že u té hry opravdu někdo přemýšlel. Samozřejmě jsem nemohl vynechat první příležitost k boji. Trochu mě zklamala absence hexagonů, ale má to moje oblíbené bonusy za útočení ze strany nebo zezadu. A tohle všechno probíhalo opravdu svižně.

Problém nastal ve chvíli, kdy jsem musel kolo ukončit a na tah se dostal PC. Naposledy jsem tohle zažil v dobách, kdy jsem si domů přinesl Heroes III a spustil ho na svém postarším PC s 16 MB RAM. Nostalgická vzpomínka tedy dokonalá, vskutku vztažená zrovna ke třetímu dílu :), ale v dnešní době už poněkud nepatřičná.

Hardwarově nejsem snad ani v minimálních požadavcích, ale poté, co jsem si tu celkem obstojně užíval Zaklínače 3, bych čekal něco jiného. Ono totiž nejde o grafiku jako takovou, ta hra má neoptimalizované scripty a jakmile dojde na AI, začne se to sekat na všech frontách. Za tu půl hodinu jsem se prakticky nikam nedostal a v kafi bych se nejspíše utopil. Je mi líto, ale podle mě je to fest zmršené a pro mě tím pádem nehratelné. Pochybuju, že se do final release cokoliv změní.

A tím je zpečetěn i osud Might & Magic Heroes VII na Elemir's Page. Předobjednávku nejspíše rušit nebudu, podporu si to ode mě zaslouží. Holt o Limbicu si myslím stále to samé a za to hra a její svět prostě nemůže. Jsem jen zvědav, jestli to Limbic dříve "opraví" nebo já si dříve pořídím nový PC :D

Edit: Ve hře jsem nakonec strávil o pár hodin více. Po všech možných testech s nastavením detailů, rozlišením a zobrazením jsem dospěl k názoru, že hlavní na vinně je opravdu AI, takže jsem vzal tu samou mapu, přidal jen jediného oponenta a s dalším skřípěním zubů vydržel déle. Rychlost tahů je prostě logicky úměrná počtu oponentů na mapě, ale i při volbě jednoho jediného je to utrpení.

Prakticky jsem se z té startovní oblasti nikam nedostal, trpělivost mi nakonec došla i tak. Za prvé jsem po noční a teď sedím na další noční a za druhé, mám tu jiné věci, které si zaslouží mou pozornost. O to více  jsem z toho rozmrzelý a o to více kritický budu.

Pokud jde o bugy, jsem toho názoru, že to do bety prostě patří. O tom žádná. Překvapila mě akorát forma bugů. 2x po sobě se mi stalo, že se mi hrdina na bojišti objevil jen s jedním slotem jednotek nebo vůbec bez jednotek. Protože na začátku boje si lze jednotky přeskupit, provedl jsem tedy klasický manévr, vzal jednu jednotku a přetáhl jí na pozici jiné jednotky v očekávání, že si vymění své místo. Místo toho mi ta první jednotka kompletně zmizela. Jako pardon, ale tohle považuju za základní mechanismy, které musí bezproblémově fungovat už v betě!

Jinak platí to, co jsem psal již ráno. Ze hry jako takové mám dobrý pocit, ale prostě tu AI nezkousnu. Rád bych si hru otestoval lépe a ze všech stran, jenomže při téhle rychlosti by byl i komplet celý týden málo. Myslím si, že v dnešní době, kdy vychází tolik zajímavých titulů, je to skoro mrhání časem. Samozřejmě poslední slovo bude mít final release, od kterého nás dělí pouhý měsíc.
« Poslední změna: Srpen 27, 2015, 19:04:35 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Lordgraa

  • Mladší člen
  • **
  • Příspěvků: 99
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #51 kdy: Srpen 28, 2015, 09:19:20 »

Škoda, že to pro tebe bylo nehratelné  :(

Já jsem si hru celkem užil a pro ty, co nemají do bety přístup, přikládám podrobný video (dvě hodinová videa nových frakcí) a foto report:

http://worldofheroes.cz/index.php/novinky/archiv-novinek/172-video-a-foto-report-z-bety-heroes-vii

PS: umělá inteligence je teď asi největší problém. Nejen že její tahy trvají neúměrně dlouho, ale chová se tak nějak divně :)
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #52 kdy: Srpen 28, 2015, 12:10:34 »

Ještě tu mám kdyžtak další beta klíč:

8GB88F8HIPF3

Mě opravdu ubilo to čekání. Koukal jsem, že u tebe je to 1 vs 1 sice taky kouslé, ale to je oproti mě chvilku. Mě to v pohodě leze přes 1 minutu. U toho videa, co jsem dělal je celkem 8 hráčů a to už je pak extrém :) Pohyb po mapě třeba nemám tak plynulý, ale to už je věc, která mi nevadí, stejně tak animace. Je to škoda, protože jsem se na to těšil, takhle abych plánoval na Vánoce upgrade :D

Máš v tom článku jednu chybku, to video za Sylvan nemá nastavený odkaz na YouTube. Je to jenom jako obrázek, přikládám tedy odkaz přímo na YT:

https://www.youtube.com/watch?v=TX-gVKjnIQ8
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #53 kdy: Srpen 28, 2015, 13:47:23 »

Takže ... po pár kafích a dalším na cestě, po úmorné noci hledání příčin, jsem dospěl k závěru ...

Hlavní problém spočívá v používaném procesoru (CPU). Doporučovaný Phenom II X4 955, resp. celá řada procesorů Phenom II X4, není v žádném případě konkurentem procesorů i5. Tohle platilo ještě tak v dobách C2D, ale i5 je nová a rychlejší architektura. Pokud i5 zápasí s výpočtem skriptů AI, Phenomy budou logicky zápasit podstatně více. Minimální požadavky hry jsou tak nastaveny špatně a varianta s Phenom II X4 by v seznamu vůbec neměla být! I kdyby vývojáři "vyladili" hru pro i5, což považuju za ještě celkem reálné, Phenomy budou mít stále problém. Mě tedy nezbývá, než-li konstatovat, že jsem za současných podmínek ze hry a Heroes VII se tak pro mě stávají spíše otázkou budoucnosti. Celkem mě to mrzí, ale takový už je trend dnešní doby. Nějak se zapomíná, že generace, na kterou tyhle nostalgické kousky míří, už dávno nedrží krok s high-endem ... tedy alespoň u mě ;)

Co to znamená pro web? V principu nic převratného. Chtěl jsem původně Heroes VII vzít a krom popisu příběhu jsem chtěl provést porovnání vůči Might & Magic X (srovnání dovedností, kouzel apod.). Tedy hledat různé zákonitosti v rámci světa Ashanu. Něco podobného plánuju i s originální sérií, ale tady se naskýtala možnost vzít to najednou s nedodělanou sekcí Might & Magic X a předpřipravit si šablonu. Pravděpodobně se k tomu v budoucnosti vrátím, ale nyní místo toho vrhnu veškeré síly jiným směrem.

Všem šťastlivcům, co jim hra funguje v přijatelných a lepších mezích, přeji hezké zážitky a užijte si to i za mě :D Já budu holt čekat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lordgraa

  • Mladší člen
  • **
  • Příspěvků: 99
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #54 kdy: Srpen 28, 2015, 14:31:49 »

Ele díky, odkaz jsem opravil :)

A k těm 8 hráčům, kdy já budu jediný člověk je to za současných podmínek peklo. Ale zase to má výhodu - než dohraje 7 počítačů, stihneš kafe, záchod, jeden z některých nekonečných seriálů v TV a možná ještě skočit vyvenčit psa :D
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #55 kdy: Srpen 28, 2015, 14:39:43 »

No, ve starších dílech se to dalo řešit tak, že člověk prostě hrál za obě strany a počítač měl smůlu :-D. Mě osobně jeho tahy obtěžovaly i ve trojce/čtyřce a to se nedá říct, že by mi to noťas nějak nedával.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #56 kdy: Srpen 28, 2015, 17:36:24 »

U Heroes 3 jsem tenkrát skutečně šel to kafe dělat :D Trvalo pár měsíců, než jsem našetřil na upgrade. Vlastně se mi staré Pentium I podařilo krásně po kusech rozprodat (SoundBlaster AWE 32 se prodal třeba za nějakých 900,- bez mrknutí oka) a pak stačila jedna měsíční brigáda, abych si vydělal na vysněné K6-2 s Voodoo 3. Když jsem tenkrát prodavači říkal, že chci 32 MB RAM, tak se jen ušklíbl, protože i to už bylo tenkrát málo :D Ale na Heroes 3 to stačilo a vystačil jsem si s tím ještě dlouho poté.

Dneska už je to jiné. Upgrade bych mohl provést z fleku, ale už chybí to mladické nadšení upgradovat kvůli jedné hře/sérii. Nějak mi je líto i toho hardware. Sloužil dobře řadu let a určitě ještě řadu let poslouží :)

No, třeba vedení Ubisoftu Limbicu pořádně propere mandle a 29.9. se uvidíme u perfektně optimalizované hry :D Mrzí mě na tom hlavně to, že na Shadow Councilu už ode dneška začíná převažovat kritika a tohle je prostě byznys. Pokud prodeje nesplní očekávání, dopadne to stejně jako MMX. Málokdo si to uvědomuje, ale Ubisoft je jedna z mála posledních firem, která striktně dbá lokalizace do češtiny. Mě to třeba může být jedno a řadě z nás taky, ale pořád je mezi námi dost hráčů, kteří prostě s angličtinou zápasí.

Mno, nakoupil jsem si pivo a holt ten hořký dnešek hořce i dotáhnu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #57 kdy: Srpen 28, 2015, 18:20:33 »

Jsi odvážnej, Elemire. Budu na tebe dnes večer myslet, až budu masakrovat nepřátele v DAI, který jede dokonale plynule i pod minimálníma požadavkama :-D. Tvoje oddanost věci je fascinující a obdivuhodná.

Jenže kdo se diví firmám, který tu lokalizaci nedělaj? Podporovat někoho za to, že dělá češtinu... je to alespoň kvalitní práce? Protože moje vize češtiny je warcraft 3, kterej byl díky zmrvenýmu překladu/dabingu se zvukem jen velmi těžko hratelnej :-D.

Myslim, že uplně nejideálnější by bylo, kdyby firmy dokázaly vydat hru s tim, že do ní bude možno nějak jednoduše dosadit titulky v jinym jazyce, podobně jako třeba do filmu.
IP zaznamenána

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #58 kdy: Srpen 28, 2015, 23:02:54 »

já mám češtinu do warcraft 3 rád... hlášky byly dobrý (a teď to myslím vážně), ty epický dabingy jsem nikdy nemusel
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #59 kdy: Srpen 29, 2015, 08:58:44 »

když nad tím tak přemýšlím, tak náš první počítač byl pentium II 776 mhz, pevný disk s 9,5 gb a grafika nVidia GeForce 2 32 mb :D počítač vyšel na 40-50 k, už nevím (ale zase to byla komplet sestava  8) ) na tom jsme si heroes 3 zahráli v pohodě... zase když se to srovná s dnešníma strojema, tak je to fakt pravěk i když to bylo jenom 15 let zpátky           
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20