Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 29, 2024, 11:06:59
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 70

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 92334 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #435 kdy: Červen 25, 2018, 07:01:27 »

Po Wizardry 8 jsem se opět dostal do bodu výběru a moc možností už mi nezbývá :) Seznam je stále stejný - Ishary, Lands of Lore a Dungeon Mastery. K tomu musím připočítat Albion, který už mám nějakou dobu rozehraný a nemohu se k němu stále dostat. Nicméně to tak nějak platí i o Lands of Lore. Trilogie Isharů nyní také odpadá a kreslit se mi moc nechce, takže v nejbližší době asi ani DM. Lands of Lore je tedy prozatím nejžhavějším kandidátem a pak bych mohl konečně dorazit i Albion.

Původně jsem plánoval, že bych po Wizardry 8 rozjel Arx Fatalis, abych si ukončil linku her z linie Ultim Underworld a mohl se pustit do souhrnu k UU, ale jelikož má letos vyjít ještě Underworld Ascendant, tak není důvod spěchat. Navíc se mi během Wizardry 8 jaksi zadýchával notebook, takže ho nechci nadále trápit :)

Celé to ovšem musím podřídit tomu, abych se zhruba o prázdninách dostal k Might and Magic I, takže teď jde o to, jakou kombinaci her zvolit, aby mi to časově vyšlo? Lands of Lore a DM asi nebudou až tak dlouhé, ale s Albionem to více jak 100 hodin určitě dá. S Isharama už počítám spíše na příští rok, důvodem je hlavně fakt, že jde o trilogii.

Naštěstí to vypadá na poslední hektičtější herní rok a pak už by se to mělo zklidnit. Další hry už budu přibírat jen střídmě a skutečně u nich budu brát zřetel na prvotní dojmy. Počítám s tím, že ne vše se mi bude líbit, ale osobně nevidím důvod, proč bych měl takové hry dále hrát a dohrávat. Takových her mi zbylo dost i v novodobější éře. Kdyby nebylo co hrát, tak je to asi jiné.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #436 kdy: Červen 25, 2018, 20:05:47 »

Už jsem tomu dal dost hodin, ale posun je malý. Hlavně v ději, de facto se skoro nic nestalo. Navíc se bojím, že jsem narazil na nepříijemnou věc, kdy bych si měl s někým promluvit, ale ten mě nebere vážně. Mám Nobility 2, což je málo, ale četl jsem v diskusi, že nepomůže ani hodnota 5, což je fakt vysoké číslo. Někteří to řešili násilím :) No uvidím. Ten systím magie je sice originální, ale moc mi to nevyhovuje.

Mezitím jsem byl naprosto poblázněn a úplně zuřivě jsem se pustil do prvního Bard's Tale. Prostě to ve mě pořád hlodalo a nakonec jsem touze podlehl. Tenhle typ mi prostě nechápu proč vyhovuje. Sám si vše mapuju, nyní dost grinduju, abych přežil. Je to ukrutně obtížné, ale není tam permadeath. Ale hlavně mě to baví. Já se měl k těmhle hrám dostat tenkrát, když to vyšlo, byla by to pro mě nirvána. Už moc nejsem na ty ukecané rpg, kde je milion dialogů, které stejně mají minimální dopad. Tady v BT je všechno jasné, černobílé :) A přesto se těším, co na mě čeká ve stokách pod Skara Brae.

Ale jsem zvědav, co si vybereš dalšího!
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #437 kdy: Červen 25, 2018, 22:40:41 »

Já se v Serpent in Staglands ani k magii nedostal, takže ani netuším, jak je tahle mechanika ve hře realizovaná. Jednou si na to budu muset udělat čas. Ono je to hlavně prý dost náročné i na poznámky.

Bards Tale bych chtěl zkusit nejprve od toho nového počinu a pak bych se časem možná podíval na předchůdce. Už kolikrát jsem na to předtím narazil, ale nikdy jsem to neměl ani nainstalované. Něco mi na tom nesedělo, podobně jako na Dungeon Masterovi, do kterého jsem se tedy dneska pustil :) V tom mě taky snad moc dialogů nečeká. U Bards Tale mě možná odrazovaly právě zmínky o tuhosti. Ono je to podobné jako s grafikou u DM, dokud si to člověk nevyzkouší, tak tu představu nemá. Tedy představu o tom, jestli je to pro něj třebě ještě schůdné, nebo to raději oželí.

Po DM I a II bych asi prubl Lands of Lore a pak už budu muset opravdu začít M&M I, jinak to zas odložím a to už by nešlo. Nejhorší je, že se mi ten seznam nenápadně nafukuje. O DM dneska rozhodlo procházení materiálů a diskuzí na Oldgames, nakonec jsem získal pocit, že přesně tohle chci rozehrát.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #438 kdy: Červen 26, 2018, 19:07:48 »

Tuhý je BT1 ukrutně. Ale není tam permadeath, takže se zas tak moc neděje. Na začátku je prostě nutný grind, nepouštět se daleko, protože to je čiré šílenství. Ono to ale bylo stejné v prvních dílech Wizardry. Tam taky bylo nutné zvýšit postavá levely a pak teprve začít s explorací. Bude to takový chudší Dungeon Master s tahovými souboji :)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #439 kdy: Červen 26, 2018, 19:44:57 »

Dneska jsem zrovna koukal, jak je to u BT s díly, pořád mi nešlo do hlavy, že ten nový nese číslovku IV, ale pak mi došlo, že tam vlastně vzniklo ještě několik dílů mezi a dokonce i v novějších dobách, proto mi to bylo se startem té KS kampaně povědomé.

Jestli je jednička takhle tuhá, tak to asi jen prubnu, protože na to bych neměl náladu. Grind mi vysloveně nevadí, ale jen takový ten starý mightandmagicovský. I když ono u tohohle záleží i na tom, jak je na tom hra s možností ukládání apod. Třeba jako to bylo u Swords and Sorcery, kdy jsem vždy jenom nějakou pasáž zkorigoval, ale nemusel jsem kvůli tomu třeba den trávit grinděním, abych se pak další den o kousek posunul.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #440 kdy: Červen 27, 2018, 20:01:41 »

Jakou máš Richmonde verzi BT? Já jsem dneska zkoušel ten balíček z GOG, abych se podíval na ten novodobější parodický pokus od InXile (mimochodem, docela jsem u toho zasmál) a pak jsem se podíval na původní trilogii. Přijde mi, že jde o Apple IIc verzi v nějakém emulátoru - podle disků apod. Jinak tvorba postav mě docela zaujala, pak to asi opravdu někdy jen tak cvičmo zkusím, abych se podíval, co se s tím dá vytvořit a jak to pak funguje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #441 kdy: Červen 27, 2018, 20:57:39 »

Verzi z Gogu mám taky, ale hned po instalaci a rozehrání jsem ji zahodil. Vzal jsem pc verzi z oldgames.sk, protože tam si můžu dosbox krásně přizpůsobit, tak jak já potřebuju (filter normal3x, fullscreen=false atd.). Chtěl bych si sehnat krabici, protože mi přijde docela originální svým formátem i docela obsahem.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #442 kdy: Červenec 10, 2018, 05:52:39 »

Včera jsem si udělal po dohrátí Dungeon Mastera odpočinek a dneska mě ještě čeká souhrn, který jsem si už pomalu začal připravovat. Přemýšlím, že bych hned pokračoval dvojkou, ale do toho si říkám, že bych to měl asi proložit Lands of Lore. Je to docela dilema. 40 hodin v DM jsem nečekal, a pokud by dvojka byla byť jen 2/3 (jen tipuji), tak už je to nějakých 70 hodin. I když v DM2 se asi mapovat nemusí, co jsem cvičmo zkusil, tak družina hned z počátku dostane automapu. Budu si to muset ještě dobře rozmyslet.

U DM2 každopádně s touhle sérií skončím. Return to Chaos je neoficiální přídavek a Chaos Strikes Back mě neláká. Jednak bych asi vsadil spíše na import, což by znamenalo pokračovat v neoficiální konverzi, nebo bych býval musel DM rozehrát např. v Amiga verzi, což jsem ani tak nějak na počátku netušil. Koukal jsem však na diskuzi okolo tohoto datadisku a opravdu to není nic, co by mě lákalo, takže to v pohodě oželím. Má to přinejmenším několik prvků, co by mě asi dokonale pily krev a jak jsem tak vypozoroval, málokdo to kvůli tomu dal bez návodu.

Pro tenhle rok už tu pak krom MMI a II bude viset jen Arena, kterou už mám nějakou dobu rozehranou. S Albionem si stále nejsem jistý, nic mě k té hře zatím zpět netáhne. Mám u něj podobný problém, jako před lety u World of Xeen, kdy jsem se zasekl zrovna v takové pasáži, která neměla žádný spád a dopředu už mě nic netlačilo. Hlavní problém je ovšem asi v tom, že mám ten program nabitý, kdyby toho přede mnou nebylo tolik, tak si k Albionu asi v klidu sednu a ono by se to podalo. Když to tak vezmu, z podobného důvodu jsem ukončil Arenu.

Příští rok už se to asi zklidní, protože v něm mám v plánu dorazit vše, co se přelije přes nový rok a k tomu přibyde už jen trilogie Isharu. Problém totiž nastane s dvojicí letošních novinek v podobě Underworld Ascendant a Bard's Tale IV, které mi ten program zcela určitě nabourají. Her bude k hraní pořád dost, ale z těch RPG restů už to bude asi opravdu vše.

No, ale ono se to hezky plánuje, realita bude 100% úplně jiná :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #443 kdy: Červenec 10, 2018, 18:14:35 »

Já osobně mám rád chvíle, kdy si vybírám další cRPG na hraní. A nejvtipnější pak je, že dlouho dopředu vybraný titul nakonec prohraje s jiným, který nakonec vyberu na základě aktuální nálady. Jako např. nyní ten Bard's Tale 1.

MM1 a MM2 asi budou docela žrouti času, s tím počítej. Zejména dvojka se mi už pak docela vlekla a mělo to ten dopad, že jsem na rozdíl od jedničky neprošel všechny políčka. Už nebylo sil :) Aréna taky nebude úplná víkendovka. Takže máš před sebou docela výzvy!
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #444 kdy: Červenec 10, 2018, 19:06:20 »

Právě si moc nejsem jistý, jak to provést. U MMI a II je ve hře hraní Apple IIc nebo c64 verze, chtěl jsem to vzít tak nějak stylově, ale to může být zároveň další zdržení. Pak je tu ta otázka posloupnosti. Lands of Lore mohu klidně odložit, rozehrál jsem to už tolikrát a nidky se pořádně nikam nedostal, takže to ještě nějakou dobu klidně může počkat :) Rozegrát MMI a II hned po sobě taky asi nebude nejlepší nápad, takže mi tu zůstává varianta, že bych mezi ně vložil DMII.

U Areny jsem se zasekl v úvodním městě a další úkol mě žene kamsi mimo. Vůbec netuším, jak dlouhá ta hra je a jak náročná bude, takže Arenou bych určitě nic prokládat nechtěl. Arena mě spíše čeká později, protože si to určitě vyžádá pokračování skrze Daggerfall.

Pořád mám takový pocit, jakoby mě tlačil čas a přitom mi toho stejnak ještě dost chybí. DMII, Lands of Lore, Arena a trilogie Ishar. Jakoby se ten seznam od počátku ani neztenčil :D Dneska se asi definitivně rozhodnu.

Postupně si připravuji materiály pro souhrn k trilogii Wizardry 6-8, ale to taky nějakou chvíli potrvá než to sesmolím a v noci se mi podobné věci poslední dobou píší hůře. Souhrn k DM jsem třeba včera začal, ale v noci jsem se ani o píď neposunul a pak jsem to narychlo smolil ráno, než jsem definitivně usnul :D Nějak mi přestává jít to psaní. Nápady by byly, ale než se dokopu tomu dát nějakou formu, tak se mi to zase vytratí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #445 kdy: Listopad 24, 2018, 06:53:25 »

Herní pokrok u mě nic moc :) Mám za sebou tedy všechny indie novinky podzimu, co jsem měl v plánu, ale to nijak neřeší moje červencové dilema. Na řadě by měla být MMII, nicméně se do toho příliš nehrnu. Pořád rozmýšlím, jestli pokračovat v Apple II verzi, nebo přejít na PC. Krom toho mě napadá řada jiných her :) No a samozřejmě nulový pokrok na stránkách :D

Budu muset MMII rozehrát, dokud je čas, protože jestli to budu dále odkládat, tak se k tomu jen tak nedostanu. Pak už mi vlastně nezbyde nic aktuálního, kde bych musel mapovat, byť MMII má také automapping, ale raději bych si to dále kreslil. Ishary nechám definitivně na příští rok, to už bude taky nějakých 20 let od prvního pokusu je rozehrát :)

Mě docela láká se k některým hrám vrátit, ale to bych se zas začal točit v kolečku. Určitě bych měl dorazit remake Star Trailu, abych si tuhle větev pokusů o novodobé vzkříšení zkompletoval. Podle mě to bude celkem rychlé, obzvláště když vynechám většinu průzkumu a půjdu hlavně po samotné příběhové lince. I když při procházení JV pohoří to ve skutečnosti probíhalo celé docela rychle, takže uvidím. Tím bych hlavně uzavřel část her, ke kterým potřebuji kvůli výkonu stolní PC a mohl bych se zase na dlouhou dobu přesunout jen k notebooku.

Arx Fatalis jsem nakonec zatím odpískal. Po těch připodobněních k Underworld Ascendant jsem o tuhle hru nějak ztratil zájem. Navíc z téhle herní éry jsem toho odehrál docela dost a graficky to pro mě nikdy nebylo a ani nebude zrovna nejoblíbenější období ;) Dneska už bych se asi nevracel ani k MMIX. Z pohledu dnešní doby ten kontrast vyniká ještě více.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #446 kdy: Listopad 24, 2018, 12:09:57 »

Nejaký čas by si mohol rezervovať aj na dokončenie World of Xeen ;)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #447 kdy: Listopad 24, 2018, 12:46:48 »

Vidíš, na to jsem zapomněl :) S natáčením videí to mám teď trochu ztížené, nemám tolik potřebného času a hlavně příležitosti, kdy mě nic doma neruší, ale pokusím se ten Let's Play na World of Xeen dokončit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #448 kdy: Listopad 30, 2018, 19:52:26 »

Dohrána strategie Order of Battle. Duchovní nástupce Pacific Generalu, která se fakt povedla (tohle říká o relativně nové hře opravdu výjimečně).

Ihned poté jsem nainstaloval taky strategii, i když tedy notně starší...Tenkrát v 1992 jsem ty obrázky ze hry fakt hltal:
https://www.oldgames.sk/mag/excalibur-13/page/13/

Stále mám rozehraný první díl Bard's Tale, celkem mám krom hlavního města Skara Brae zmapovaných 7 levelů různých dungeonů, takže jsem cca v polovině. Odsýpá to ukrutně pomalu, je to dost prázdná hra. Budu se muset dost bičíkovat, abych to dojel do konce, ale zase já jsem celkem zodpovědnej, takže asi to dám :)

Bohužel jsem nepokročil v plošinovce Titus the Fox, kde stále visím v 5.úrovní. Nedaří se mi ty hloupé skoky na pružinách přes lávu.

Pozastaveno hran Serpent in Staglands. Zřejmě bug mi to celé nějak pokazil a momentálně nevím moc co s tím...
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #449 kdy: Prosinec 10, 2018, 20:34:44 »

Při pročítání CGW jsem narazil na další zajímavou hru, ale takhle by to asi dále nešlo :D Nicméně jsem při rekapitulaci své sbírky zjistil docela zajímavou věc - tak nějak se mi podařilo poskládat cRPG tvorbu Event Horizon Software (potažmo později Dreamforge). Chybí mi akorát Darkspyre, ale tady vyvstala celkem stěžejní otázka. Na eBay je k dispozici v podstatě salátové balení, ale zase se na druhou stranu jedná o raritku, tedy zda-li to má smysl hrotit a brát ta balení za každou cenu (ano, viděl jsem pár lidí, co to tak dělá), nebo to prostě nechat na náhodě a třeba se časem dostanu k něčemu lepšímu? Roztržené rohy mě tak netrápí, ale když je ta krabice celkově zmuchlaná, tak to není zrovna ono, to toleruji jen u factory sealed.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 70