Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 23:30:08
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 70

Autor Téma: Dohrál jsem, hraji a chci dohrát  (Přečteno 92318 krát)

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #405 kdy: Leden 25, 2018, 12:34:40 »

Já si četl komentáře na Gogu a je z toho cítit Wizardry 1-3. Jelikož jsem první dva díly dohrál a třetí mám rozehraný, tak jsem docela věděl, o čem tam píší. Všechno to vypadá fajnově (až na hudbu ovšem), ovšem je tam několik ALE. Frustrující prvky (okamžité smrti, nutno léčti v chrámech, za vše platit, možnost, že se oživení mrtvé postavy nepodaří a je s ní konec) jsou fajn, ale vždy mi to stačilo tak akorát na těch 10 (u Wiz1) nebo 6 pater (Wiz3). Nejsem si jist, jestli bych to vydržel 94 pater...Automapa na omezenný počet podívání by asi nevadila, stejně bych to zkoušel mapovat, ale pokud tam není kouzlo na určení lokace, tak se vše komplikuje (speciálně v zonach, kde je tma).
Hru určitě zkusím, dám tomu nějaký čas, ale opravdu nevím, jestli to vydržím 100+ hodin :)
IP zaznamenána

flash

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 264
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #406 kdy: Leden 25, 2018, 21:29:15 »

ja uz to mam lehce zamlzene, hral jsem to pred par lety.
Ale mapa je pak dostupna pomoci kouzla (max 9 pouziti) a taky je tam neomezena mapa ktera po pouziti nezmizi ale obcas se stane ze se rozbije a je potreba ji opravit. Ovsem obe tyhle moznosti jsou dostupne az pozdeji ve hre, takze prvnich par dungeonu je sebou treba tahat tuny papiru pro mapu.
 Nepovedene oziveni mrtvych postav se da snadno obejit ulozenim hry pred ritualem.
Samozrejme plno potvor dokaze zabit postavu na jednu ranu, ale myslim ze to neni nefer a skoro vzdycky to ma logiku daneho nepritele. Proste nepratelsky samuraj obcas nekoho sejme jednou ranou, nebo zakerna asasin karkulka (muj osobni nazev) nekoho zavrazdi, to me smysl dava. Ostatne zabijet jednou ranou ma v repertoaru u nekterych povolani i hrac.
Narustajici vek postav lze zvratit pozdeji ve hre kde jsou v dungeonech pasti ketre misto neceho zakerneho postavam odectou jeden rok.

Ty dungeony jsou desna bludiste, s plno mistnostma kde casto nic neni, tisicovkama dveri a nekoncicich chodeb. Kazde patro samo o sobe je rebus a kolikrat nabizi i puzzle ktery se ani tak nesklada z mackani knofliku nebo slapani na plosinky ale vychazi ze samotneho designu daneho patra. A ano, ta hra je nekdy takovy opruz ze by clovek skocil z okna, ale kdyz dane patro dokonci je to prave kvuli tomu skvely pocit. Ono byt ve ctvrtem patre a zjsitit ze mam posledni kousek papiru na mapu a zpatky budu muset po pameti, s tim ze v patrech nade mnou se resetly prisery (jsou vetsinove pevne dane, nahodne souboje jsou mene caste, aby byli videt spawn pointy na mape je treba specialni item) a nemam uz zadna leciva kouzla je skutecne ten pravy dungeon pocit zoufalstvi a v dnesni dobe by ho ve hrach clovek hledal uz jen velmi tezko:)

mam dojem ze jakoby pribeh jsem dohral kolem 110 hodin. Ovsem post game zabere minimalne dalsich 100+, tady jen tapu, pac jsem ho docasne zbabele vzdal:)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #407 kdy: Leden 30, 2018, 14:28:40 »

Zkusil jsem se zase trošku soustředit na Youtube, kde mi obsah jaksi vázne a po dvou letech jsem se konečně dokopal k videu z trojky ... viz Might and Magic III: Isles of Terra (komentovaný gameplay z Fountain Head). Kdyžtak buďte kritičtí, ono je pořád dost co zlepšovat, ale po obrazové stránce už to je mnohem lepší.
IP zaznamenána
This is the end ...

Richmond

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 568
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #408 kdy: Leden 30, 2018, 20:28:16 »

Tak jsem to skouknul celé a pošmáknul si. Pro mě to mělo speciální příchuť, protože to není tak úplně dávno, co jsem třetí díl také dohrál. Líbílo se mi, že mluvíš rozvážně, bez zbytečných vtípků, bez emočních výlevů,což si drtivá většina letsplejerů nedokáže odpustit. Technicky mi to přišlo také povedené, občas jsem trochu méně rozuměl, ale měl jsem to pravda trochu ztišené.

Velice mě pobavil první a nečekaný souboj  se slizem :))) Souhlas s tím, že custom parta to má mnohem těžší. I hloupé slizy a krysáčci pak jsou opravdu výzva a jejich kumulace ve skladišti je pak doslova pohroma. Ale to je jedině dobře!
Možná jsi mohl více vysvět kouzla, která obdrží parta za donation. Přišlo mi také, že jsi moc nekouzlil (neléčil kouzly). Chválím zmínku o vztahu k MM7!
Po přijetí questu od Kraniona bych možná ukázal zápis do quest logu. ale tohle všechno jsou naprosto podružný věci, jen jsem chtěl, abys věděl, že někdo na to koukal :)

Hele a neměl jsi už náhodou dostatek zkušeností na druhý level alespoň u některých postav?
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #409 kdy: Leden 30, 2018, 20:55:15 »

Díky, opravdu si vážím, že to někdo skouknul, ono to hned probudí větší zájem o to pokračovat. Zvuk (hlas) bude největší slabina, ke konci už jsem slova docela polykal a moc jsem nevychytal poměr hlasitosti hudby vůči mluvenému slovu, budu muset pár decibelů ještě ubrat a hlavně si dát bacha na tu výslovnost. Já jsem pak video ještě prohlížel celé, takže vím, taky jsem si chvílemi moc nerozuměl, a to vím, co jsem v tu chvíli říkal. Kvalita videa mě docela překvapila, YT to má tendenci máznout, ale tentokrát byly čitelné i ty zelené texty.

U mluvení se snažím dávat bacha, aby to mělo hlavně hlavu a patu, proto se vyhýbám složitějším konstrukcím, ale občas mi to holt přeci jen ujede. A občas bohužel myslím moc dopředu a to mě pak taky svede bokem, bylo to vidět hezky u toho jednoho hintu na zdi. Mě se tu možná moc míchá aktuální rozehrávka se vzpomínkami a to bych asi dělat neměl.

Mě pak při tom opakovaném shlédnutí hodně věcí napadlo, ale kupodivu se mi to rozhodilo tím, že se věci udály trochu jinak, než jsem čekal :D Spánek a právě ty negativní stavy jsem měl v úmyslu ukázat ještě ve městě a kouzlení jsem si chtěl naopak nechat až na dunegony. Mám tedy připravený seznam, co bych ještě měl dopovědět a dovysvětlit. Quest log jsem ovšem zapomněl :(

Zkušenosti na level 2 jsem ke konci už asi měl, ale chtěl jsem to pak vzít při jednom s vysvětlením levelupu. Já jsem vlastně do těch stok ani jít neměl, ale v první chvíli jsem si myslel, že bych to možná vzal při jednom, ale ten čas už byl prostě moc na hraně.

Zítra zkusím dojet ty stoky a trochu bokem uvažuji, jestli bych možná neměl ukázat něco i ze Swords of Xeen? Mě ta trojka dneska docela nalákala, abych pokračoval, ale to prostě nemůžu :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #410 kdy: Leden 31, 2018, 18:44:31 »

Opravdu jsem ráno zasedl k PC a spustil Swords of Xeen, jenomže celý 4,5 hodinový záznam má dost mizerný zvuk. Chyba asi nebude jen na straně mikrofonu, možná budu muset ten zvuk opravdu řešit externě přes Audacity. Stolní mikrofon mi třeba šel pěkně, ale ve spojení s Bandicamem z toho vypadl jen šum, takže chybka bude asi už v tom propojení.

Na jednu stranu je to škoda, ale zase jsem si pár věcí alespoň ujasnil a teoreticky si to mohu střihnout ještě jednou a lépe :) Pár věcí mě navíc překvapilo, anebo jinak, tentokrát jsem se nenechal překvapit já a Hart jsem pořešil o něco lépe. Průběh mi přišel o něco hladčí a kdybych byl býval ještě pozornější, tak jsem si to mohl ještě více ulehčit. Schválně kouknu pro porovnání do deníku.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #411 kdy: Únor 01, 2018, 13:58:43 »

Včera jsem se zkoušel systematicky předpřipravit a došlo mi u toho, jak jsem se neplánovitě v té rozehrávce vyhnul drobným zákysům při rekonstrukci Hartu, které mě předtím při hraní provázely. Stačil lehce odlišný postup a vlastně jsem na žádné ani nenarazil. A to mohu s klidným svědomím prohlásit, že si po těch dvou letech zas tolik věcí nepamatuju. Vybavil jsem si akorát obecné požadavky, ale jak konkrétně jsem k tomu předtím dospěl, to už ne. Důvodem bylo totiž to, že mi předtím unikaly některé souvislosti a občas jsem tak chodil k již hotovým věcem. Vlastně to samé, co se mi stalo včera, takže nebyl důvod nad tím více koumat :)

V průběhu noci si zkusím udělat mustr a zítra bych se to pokusil napasovat na gameplay, který bych se tentokrát pokusil i zkrátit (2 hodiny už je moc, natož hned 4,5). Jen doufám, že se mi podaří vymyslet něco s tím mikrofonem. Pak bych rovnou založil i extra téma k videím.

Když jsem prohlížel svoje deníky z průběhu hraní, napadlo mě, jestli by třeba někoho zajímalo, jak to vypadá v "syrové" podobě? Mohl bych to teoreticky vystavit jako klasické txt soubory. Nemám rozhodně obavy, že by to někdo zneužil a postavil si na tom návod apod. :D

Já třeba opravdu tápu, jestli má smysl na stránkách pro starší díly pokračovat, protože kdo to dneska hraje, tak si umí poradit sám a popřípadě využívá anglické materiály, které bych vlastně jenom dubloval. Ono toho víc nového ani vymyslet nejde. Nehledě na to, že zrovna Swords of Xeen bych asi beztak nezpracovával. Nerad bych zase dělal něco úplně zbytečně a dělat to jen proto, že toužím po kompletním webu, to už mě taky jaksi nemotivuje ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 650
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #412 kdy: Únor 01, 2018, 16:35:27 »

Ahoj Elemire, tak jsem taky zkouknul to Tvoje video z MM3. Ne, že by mi to vyloženě nesedlo, ale asi jsem už někde jinde. Občas blbnul mikrofon a nebylo moc rozumět, naopak se mi líbil nadhled a spousta užitečných informací, které jsi zmínil, stejně jakože ses zdržel různých skřeků a off topic záležitostí, jak to známe třeba od jiných Letsplayerů. A taky jsem asi holt už zvyklej na mladší hlasy, promiň, nic osobního.:-)

Bohužel mě vůbec neoslovila ta hra, takže to bude asi základní kámen úrazu. Nejsem nostalgik na tyhle díly série, resp. na tenhle styl her, navíc z té hudby mě po hodině a čtvrt začala dost bolet hlava.:-D I když ses snažil, tak jsi mě na rozehrávku téhle hry nějak nenaladil. Ale uznávám, že Wizardry 8 mě bavila neskutečně, ale k W7 už se vrátit prostě nešlo. Naopak MM7, se kterou jsem začínal, mi nevadilo jít na MM6, ale starší díly už ne.

Jen bych se chtěl zeptat, v jedné chvíli jsi říkal (potom, co Tě vykosila ta krysa se slizem), že ta výchozí družina je OP nebo OB, nevím přesně a vůbec tu zkratku nebo slovo neznám.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #413 kdy: Únor 01, 2018, 19:46:00 »

Ahoj, tak on ten hlas mám pořád stejný, bez ohledu na věk :) Je pravdou, že mě ten hlas přijde úplně jiný, když mluvím normálně, a když se pak slyším ze záznamu, to bylo třeba už dřív při nahrávkách na VHS. Ostatně proto jsem se tomu zvukovému projevu ve videích tak dlouho bránil :D Takže naprosto rozumím tomu, že pokud se to sejde s nečím méně záživným, tak to tomu moc nepřidá.

Jako Let's Play to vysloveně neplánuju, proto bych nechtěl zacházet zbytečně daleko, ale smysl toho celého je spíše ty díly, nebo obecně starší hry, přiblížit těm, co už je možná ani hrát nebudou, popř. nerozhodným co netuší, co od hry čekat.

Já jsem třeba v práci a doma schytal lehkou kritiku za to, že nemám v repertoáru komentovaná videa, takže je to taková polovičatá práce. Na skřeky mě ovšem taky neužije, takže ta nejmladší generace má smůlu i tak :D

Zkratka byla OP = overpowered. Defaultní družina je skutečně o poznání silnější.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ivan

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 650
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #414 kdy: Únor 01, 2018, 23:12:45 »

Jasně, overpowered už vím.

S tím hlasem mi ani nemluv, já když říkám něco na diktafon, tak se na tom pak nepoznám. Nebo když jsem byl v Co na to Češi a pak to viděl v televizi, tak jsem si říkal, že mě musel někdo předabovat, že to přece není můj hlas.:-D

Já mám Tvoje nekomentovaný videa docela rád, hodně jsem sledoval Zaklínače 3 a Lords of Xulima, ten hlas má spíš bonus, když ten člověk o té hře něco ví a mluví o herních mechanismech, popřípadě nějakém pozadí a tak. Jak říká Bosák, komentátor nemůže komentovat jen to, co divák vidí, protože to divák vidí.:-D
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #415 kdy: Únor 01, 2018, 23:58:59 »

Mě pak včera při tom nahrávání SoX právě napadlo, že bych tu hlavní přípravku udělal na počátku videa mnohem lépe a obsáhleji a pak už do toho vstupoval jen podle potřeby, když by se třeba jednotlivé události/věci objevily. On je totiž fakt, že jak jsem se blížil ke 3 hodinám, tak už ten elán docela opadl a přestal jsem si dávat pozor i na výslovnost. Ta hodina až hodina a půl ještě jde. Na tom videu k MM3 je docela vidět, že jsem neměl žádný mustr a občas jsem přeskakoval. Úplně čistá improvizace asi není zrovna ideální. Chce to prostě praxi :D

Nekomentovaná videa určitě budou pokračovat, akorát u nich jsem závislý na hlavním PC a taky bych v tom rád pokročil o stupínek výše, takže si budu muset pořídit nějaký komplexnější softík. Horší je to ovšem s výběrem her a ke všemu se mi to poslední dobou dost kryje s resty. Ale možná bych přeci jen mohl zvěčnit jeden z budoucích restů v nějaké sestřihané verzi.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 264
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #416 kdy: Únor 03, 2018, 02:05:21 »

nenech se odradit Elemire. Hlas nehlas dobrych a zajimavych videii na YT je jak safranu.
Uz se tesim na komentovane zpravy z dungeonu Elminage (hehe, ja vim , nedam pokoj:)
IP zaznamenána

tono

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 826
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #417 kdy: Únor 03, 2018, 12:29:48 »

Keď už sme u histórie MM, našiel som jedno pekné video kde je zobrazená história série MM. Na chvíľu sa tam okrem iného mihne aj dnes už takmer zabudnutá hra od 3DO Company s názvom Meridian 59.

https://www.youtube.com/watch?v=zSosgD1KwxY
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #418 kdy: Únor 03, 2018, 12:51:58 »

flash: nenechám :D O Wizardry, potažmo i ten Elminage Gothic mě skutečně napadl, jsem chvilku uvažoval, ale pak jsem si říkal, že to by bylo asi kvůli těm bojům docela zdlouhavé. V MM to oproti tomu odsýpá. Hlavně budu muset Elminage Gothic chvilku hrát, nanečisto by z toho mohla vzniknout spíš komedie :D

tono: Meridian 59 jsem nikdy neměl možnost ani vyzkoušet, byť o té hře vím již léta. Dokonce se snad u nás prodávala krabicová instalačka, což by mohl potvrdit flash, protože zrovna u nich jsem jí snad zahlídl. Někde se tvrdilo, že ta hra nebyla vůbec špatná, ale na dnešní poměry už by to asi nikoho neoslovilo. Ultima Online, Asheron Call, ... dneska už to asi osloví málokoho. Na video kouknu, ale tohle už jsem asi viděl.

Edit: jasně, to je to video, co se u nás v Čechách někdo pokusil tak nešťastně přeložit :D ... https://videacesky.cz/video/herni-okenko-vzestup-a-pad-serie-might-and-magic
« Poslední změna: Únor 03, 2018, 13:02:55 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 264
Re:Dohrál jsem, hraji a chci dohrát
« Odpověď #419 kdy: Únor 03, 2018, 16:36:31 »

Jo, meridian 59 jsme meli urcite. Dokonce bych rekl ze tam jeste nekde bude ted..jako operka pro novejsi hry  aby se neprevazily dozadu...ale uplne jistej si nejsem:)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 70