Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 19:42:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Pravidla fóra  (Přečteno 15923 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Pravidla fóra
« kdy: Březen 15, 2015, 19:13:59 »

Asi bych sem měl napsat něco moudrého a rozsáhlého, nicméně si myslím, že je to zbytečné ;)

Nechci tu nikoho omezovat, k mazání nebo moderaci se uchyluji opravdu velmi zřídka, proto bych tu stejně jako u starého fóra chtěl ponechat všem dostatečnou volnost.

1) K zakládání témat a přispívání není nutná registrace.

2) Neregistrovaní však nemohou se svými příspěvky manipulovat a nemůžou se účastnit hlasování v anketách. Z důvodu ochrany proti spamu musejí navíc vyplňovat kontrolní otázky. Bohužel, bez toho to v dnešní době nejde. Jenom poznámku ke kolonce email, fórum jí k odeslání příspěvku neregistrovaného uživatele vyžaduje, ale stačí vyplnit cokoliv, co má tvar reálné adresy, př. aa@aa.aa. Nemusíte tam tedy vkládat skutečný email, pokud nechcete.

3) Není nutné čekat na aktivaci, stejně tak příspěvky nemusí čekat na schválení. Co napíšete, tak se tu ihned objeví.

4) Ponechal jsem dost velkou volnost v možnostech formátování příspěvků a úpravy profilů. Netuším, jak to všechno bude fungovat, vyhrazuji si proto v tomto ohledu jakoukoliv změnu a to i bez předchozího upozornění. Nemám s tím moc zkušeností a z dřívějška si pamatuji, že některé volby nebývaly zrovna ideální k ostrému provozu.

5) Warez. Nejsem žádný moralista, nicméně s postupujícím věkem se můj pohled na warez dost vyhraňuje. Nemyslím si, že zrovna v případě univerza Might and Magic je při té cenové "politice" nutné hry pirátit. Pokud už tak činíte a máte potřebu sem vložit dotaz, rovnou uveďte, jak to u vás je. Ušetříte tím čas sobě i nám. Týká se to zejména Might & Magic X: Legacy (do příslušné sekce ještě připíchnu extra oznámení).

6) Ovšem pokud jde přímo o samotné odkazy na stažení licencovaného software a her z různých stránek a úložišť, vyhýbejte se tomu. Budu to mazat! Série Might and Magic a Heroes of Might and Magic nepatří ani do kategorie abandonware. Jedinou vyjímkou jsou v současné době Might and Magic IV a V, World of Xeen a Heroes of Might and Magic II, které se objevily v kolekci Classic PC Games, ale to se samozřejmě může kdykoliv změnit.

Řešíte-li problém s funkčností dané hry, nenechte se nijak zmást. Ty "odladěné" warez verze neobsahují nic, co byste nenašli na stránkách a nemohli si sami nastavit. Nehledě na to, že pokud zakoupíte GOG verze her, máte je už nastavené od distributora.

7) Neslušné chování, urážení, odkazy na stránky pro dospělé apod. Upřímně řečeno, tohle řešit nehodlám. Je každého vizitkou, jak se chová a vyjadřuje. V tomhle věřím samotné komunitě, že už je dostatečně dospělá. Pokud jde o obsah pro dospělé ... no, mějte na paměti, že mám rating Safe for Kids ;)

Edit 23.09.2015: Rozšíření a upřesnění bodu 7

Protože tu za poslední dobu došlo ke dvěma nestandardním událostem, musel jsem některé věci přehodnotit. Věřím tomu, že na vinně bylo jen nedorozumnění, proto bych rád poskytl nově příchozím pár rad do začátku, abych mohl tento bod nechat i nadále beze změny.

Komunita přispívajících na Elemir's Page se v průběhu času mění, je to zcela přirozená věc. Najdete tu jak letité členy, tak i nedávno příchozí. Zaroveň je komunita okolo Might and Magic věkově různorodá, ale převažují v ní spíše starší ročníky, což je přirozeně dáno věkem samotné série.

Určitě tu nemusíte situaci nejprve týdny či dokonce měsíce obhlížet. Pokud se chcete do diskuse zapojit, tak se prostě zapojte, nikdo vás tu přehlížet nebude. Vyvarujte se z počátku akorát různého popichování a narážek. Ono to jinak vypadá, když se špičkují dva starší uživatelé a jinak, když to zkusí nováček. Nespoléhejte na to, že dokážete odhadnout tu správnou míru. Napsat o někom, že jeho příspěvek vypadá jako od dítěte, anebo už začíná senilnět, je docela na hraně. Klidně se vám totiž může stát, že dotyčnému táhne na šedesát a pak to jako vtip moc nevypadá.

Další věcí je přehnaná snaha zapadnout do kolektivu. Chovejte se přirozeně. Nesnažte se odpovídat za každou cenu a zbytečně se od tématu nevychylujte. Nemám s OT problém, obzvláště v obecnějších tématech, ale mělo by to mít hlavu a patu. Vyvarujte se také argumentace svým fyzickým nebo duševním stavem. Pokud někde překročíte mez, je to ten nejhorší argument, co můžete použít. Pokud jste schopni příspěvek napsat a odeslat, nesete za něj plnou zodpovědnost a holt i ty následky. Nikdo navíc neví, zda-li je to pravda, nebo jste si to právě jen vymysleli.

Na závěr ještě rada ohledně her. Nikdy jsem neměl rád elitářství a přehnané škatulkování. Předpokládám, že všichni jsme tu proto, že rádi hrajeme hry a bavíme se u nich. Každý vynikáme v něčem jiném a každý máme i jiné preference. Většina třenic vzniká právě díky netoleranci. Mějte to proto na paměti a pokud už do něčeho takového zabřednete, nezapomínejte na vzájemný respekt. Nadávat nováčkovi za to, že něco neuhraje ani na nejnižší obtížnost, vám kredit rozhodně nezvedne.
« Poslední změna: Září 23, 2015, 22:57:31 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Pravidla fóra
« Odpověď #1 kdy: Září 23, 2015, 22:59:39 »

Doplnění bodu 7)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Pravidla fóra
« Odpověď #2 kdy: Duben 06, 2020, 21:24:39 »

Změna bodů 1, 2 a 3 ... je až s podivem, kolik let tu fungoval bezbariérový přístup a nikdy s tím nebyly žádné vážnější problémy, za což Vám z celého srdce děkuji. Nicméně doba pokročila a krom spambotů se čas od času odněkud vyklube nějaký pitomec, který si prostě nastolené svobody neumí vážit, takže jsem se po celkem obtížném rozhodování přinutil k tomu, abych zrušil veškerá privilegia neregistrovaným uživatelům a zároveň jsem upravil pravidla pro registraci. Co to pro Vás znamená? Nové registrace budou čekat na mé schválení a neregistrovaní uživatelé nebudou smět na fórum vůbec přispívat.

Jsem si vědom, že to pro některé uživatele / návštěvníky bude problém, ale věřte mi, opravdu to nešlo jinak. Nemohu se stránkám věnovat 24 hodin denně a tahle úprava mi rozhodně nečinní radost, ale v současné době to jinak vyřešit nedokážu. Díky za pochopení.
IP zaznamenána
This is the end ...