Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Listopad 16, 2018, 21:12:53
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Bílé kruhy  (Přečteno 406 krát)

bubushow

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 18
Bílé kruhy
« kdy: Únor 03, 2018, 17:31:15 »

Právě jsem po nějakém čase opět nainstaloval Might Magic na svůj hlavní comp  a dočkal se velice podivného stavu:

Hra samotná funguje bez problémů, nicméně v určitých pasážích a soubojích třeba Stínoví draci, nebo Assasíni, facehunteři, tak nevidím přímo postavy, ale kolem nich mi problikávají takové bílé kruhy. Vidím ukazatel zdraví, ale samotné protivníky už méně. Vypadá to jako nějaká grafická chyba či chyba v texturách, ale stejná verze na notesu mi nic podobného nedělá  :o :o

Pravda, mám trochu výkonnější sestavu s více pamětí než před léty, ale rozdíl je podle mého hlavně v grafárně (Nvidia GTX 960), ačkoliv i ten je nepatrný, když vidím, jak se hra seká ve stále stejných místech

Narazil někdo na podobný problém?
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5125
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #1 kdy: Únor 03, 2018, 18:14:48 »

A není to tohle? Viz Téma: chyba ve hře.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 323
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #2 kdy: Únor 03, 2018, 18:46:01 »

Presne túto chybu spomína aj niekto na youtube. Mal GTX760 a v určitom bode hry mu začalo robiť kruhy, hlavne v lese. V nastavení je potrebné vypnúť zvýšený dynamický rozsah.

« Poslední změna: Únor 03, 2018, 19:31:36 od tono »
IP zaznamenána

bubushow

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 18
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #3 kdy: Únor 03, 2018, 19:12:47 »

Tak, zřejmě jsem už našel i řešení  :) :)

Might Magic X nemá bohužel software 3D, jako to bylo u předchozích dílů, ale nakonec na tyhle bílé kruhy stačilo v nastavení grafiky odškrtnout políčko Vysoký dynamický rozsah. Pak už se to zobrazuje normálně.
IP zaznamenána

Ivan

  • Pokročilý
  • ***
  • Příspěvků: 218
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #4 kdy: Únor 04, 2018, 13:32:43 »

Sakra, škoda, že jsem to nevěděl, než jsem desítku teďka nedávno podruhé dohrál.:-D Jsem si na ty epileptický záchvaty tak nějak zvykl a neřešil to v domnění, že by se musely stahovat kdejaký pochybný zastaralý ovladače grafický karty a nějak se v tom šťourat.

Jinak mám GeForce GTX 660M, i když jsem to poprvý hrál na úplně stejným počítači se stejnou grafikou (notebook) a tyhle problémy jsem neměl. Ale je pravda, že jsem měl jiný Windows.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5125
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #5 kdy: Únor 04, 2018, 13:40:48 »

Schválně jsem to včera zkoušel na GTX 1070, na plné detaily a se vším možným. Žádný grafický bug jsem při tom nezaznamenal (Windows 7).
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 323
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #6 kdy: Únor 04, 2018, 14:08:57 »

Robí to aj na 1070, ale musíš mať na to "šťastie" :) Nerobí to v každej lokácii a len pri určitej kombinácii v nastavení. Prejavuje sa to buď blikajúcimi čiernymi štvorcami, bielymi kruhmi, alebo ich kombináciou. Kruhy sa niekedy objavujú aj na objektoch ako fontána alebo pochodeň.
Ako som už písal stačí vypnúť HDR (High Dynamic Range).

http://steamcommunity.com/app/238750/discussions/0/154644928857612241/
IP zaznamenána

petstr

  • Host
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #7 kdy: Únor 04, 2018, 22:58:35 »

Mě to dělá bílý fleky v Darkest Dungens. Tak díky za tip, třeba to bude fungovat i na tuto hru.
IP zaznamenána

bubushow

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 18
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #8 kdy: Únor 06, 2018, 18:44:50 »

Schválně jsem to včera zkoušel na GTX 1070, na plné detaily a se vším možným. Žádný grafický bug jsem při tom nezaznamenal (Windows 7).

Jen blbá otázka pod čarou, jak jsi to zprovoznil na plné detaily? Já teda mám jenom GTX 960, ale nepovolí mi to víc jak střední detaily. Vlastně mě to vůbec nepovolí vůbec změnit zobrazení detailů. Tahle hodnota je nepřístupná.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 5125
Re:Bílé kruhy
« Odpověď #9 kdy: Únor 06, 2018, 19:18:48 »

Klasicky Nastavení -> Grafika a tady jsem posunul všechny relevantní posuvníky na maximum. Nic zamknutého v tom výběru nemám, vše šlo normálně upravit.
IP zaznamenána
This is the end ...
 

+ Rychlá odpověď