Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Duben 16, 2024, 20:41:06
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Fallout 2  (Přečteno 4764 krát)

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Fallout 2
« kdy: Listopad 24, 2017, 12:03:47 »

Tak po Elexu, který mě navnadil, ale příliš neuspokojil, jsem si říkal, že bych si mohl zahrát nějaké pořádnější RPG, ideálně z postapo prostředí. Volba tak logicky padla na Fallout, což je ostatně nejlepší RPG hra jako taková a také z postapo prostředí, kterou navíc elex z velké míry vykradl. Nejprve jsem myslel, že bych mohl vzít celou sérii od začátku, respektive první dva díly od začátku a pak možná FNV, jelikož F3 a F4 odmítám brát jako fallout, ale nakonec jsem se rozhodl pro dvojku.

Včera jsem tedy se jal řešit instalaci, stahnul z gogu pro jistotu nejnovější verzi a pak to ještě ladil Restoration Projectem. S ním jsem už kdysi hru hrál, ale ne v této verzi, ale v nějaké výrazně nižší, tudíž netuším, co tento mód přesně mění o proti tomu kdysi. (obecně platí, že tento projekt přidával do hry lokace, NPC postavy a úkoly, které v původním falloutu měly být, ale které tam autoři nakonec nedali, protože to nestihli. V původní hře tak i bylo trošku znát, že některé úkoly či věci zřejmě nejsou dodělané, nebo že by měli nějak pokračovat. Ne, že by ten projekt byl nutný, protože dvojka byla tak či tak skvělá a velká hra, ale nyní s tím projektem je to tedy již dořešené úplně.

Pak jsem se jal ladit rozlišení. Díky RP lze měnit rozlišení přímo ve hře, dokonce i na nejvyšší, já tedy zkoušel nejprve fullhd (1920x1080), ale v tom už byly postavičky tak maličké, že to bylo téměř nehratelné - ještě vyšší tedy nemělo ani význam zkoušet. Nakonec jsem to snížil jen na HD (1280x720), což je pořád dost malé, ale už je to hratelnější. Možná to ale ještě snížím, uvidím. Nastavení je obecně trošku složitější, jelikož při zapnutí DX9 to nějak nefungovalo, při nastavení základního zobrazování také ne, fungovalo to jen na DX draw 7. A to jak ve fullscreenu, tak v okně. Navíc nejde ze hry vyskočit jinam, například alt+tab, jelikož pak hra spadne. Ale funguje to, zatím, doufejme.

Pak jsem začal řešit, jak budu hru hrát, jak budu rozvíjet postavu a co budu dělat. Je pro mě docela obtížné se tvářit, že tu hru neznám a že nevím, oč v ní jde, protože jí znám zpaměti a zkoušel jsem už snad vše. Zajímavé by bylo hrát třeba za pacifistu, který nezabije jediného nepřítele během hry, ale to jsem už zkoušel a navíc bych si to tak neužil. Říkal jsem si tedy, že bych to mohl hrát na boj na blízko pěstmi, případně chladnými zbraněmi a využíval k tomu taky vibročepel, abych to hrál jako v Elexu :), i to jsem zkoušel už dřív. V této hře se to dá, i když je to velmi nelogické, jelikož rozumnější je nepřítele rozstřílet na kašu a je to i o dost těžší, jelikož i nepřátelé nejsou takoví kreténi, aby se snažili vybavení energetickými zbraněmi, raketomety, rotačními kulomety, brokovnicemi, samopaly a podobně dostat k hrdinovi co nejblíže, aby jej mohli umlátit mečem, prostě hrdinu také rozstřílí na kašu (na rozdíl od Elexu).

Taky jsem si říkal, že bych zase mohl hrát za mladou dívku s vysokou charisma, která se prosouloží hrou v rámci snahy získat výhody a že bych jí tentokráte mohl pojmenovat Buffy, protože i jméno by mělo přinést jakési výhody. Za takovou dívčinu jsem už dřív hrál (i když bez toho jména, tak že bych to zkusil). Je pravda, že to funguje a že se pak ve hře opravdu i vyskytuje nafukovací panna se jménem hrdinky.

Tedy mi z toho vyšlo, že bych mohl hrát za krásnou, vnímavou, hbitou, leč prudce blbou dívenku (s inteligencí 2 - tedy demence), která má ale vysoké štěstí a která vše umlátí pěstmi. Jenže hra s nízkou inteligencí (pod 4) způsobí, že hrdinka není v podstatě schopná mluvit, ale že vydává jen zvuky a slinty, což je sice super (už jsem to tak zkoušel hrát), ale při hře za takovou dívku to moc výhodné není a obecně mě to tak zas tolik nebaví. Navíc hrdinka pak získává málo bodů do dovedností a velmi pomalu se rozvíjí. To by nebyl zas takový problém co se boje týče, jelikož boj na blízko pěstmi se dá zdarma naučit v San Francisku až do tuším 80% a současně se tam dá pořídit ergozbroj, které zvedne sílu o 3. Ale nakonec si to asi rozmyslím a budu to hrát přece jen za chytřejší dívenku, která ví, jak své vnady využít ku prospěchu lidstva.

Tedy nakonec asi zvolím vrozené talenty: talentovaný (+1 ke všem vlastnostem) a Přitažlivá (se silným efektem na opačné pohlaví), vlastnosti tedy asi síla 5, vnímání 6, odolnost 5, charisma 10, inteligence 8-9, hbitost 10 a štěstí 4. Teoreticky by to tak nějak mělo vyjít. Sílu pak zvednu na 10 pomocí brnění a karty, vnímání na 7 skrz kartu, charismu nejspíše snížím přes operaci implantátů a zvýším přes kartu, inteligenci též zvýším přes kartu a štěstí zvednu na 6 u jednoho kněze. Ono běžně bych střílel a tak dal více bodů do vnímání, ale abych to změnil a hrál na boj na blízko, tak vnímání tolik nepotřebuji a raději jsem trošku posílil odolnost.

Z vrozených dovedností určitě dám jako hlavní tři chladné zbraně, řeč a pak nejspíše nějakou zlodějskou dovednost (páčení zámků, pasti, možná kapsářství, nebo plížení, i když kapsářství a plížení asi nemá moc význam). Boj bezezbraně se naučím v Sen Francisku a až později se naučím perk Talent, kterým si boj na blízko vyberu jako 4 dovednost a zvednu jí na 200% :D, i když to je možná u boje na blízko zbytečné, protože hrdinka by se měla trefit do oka i s 100% téměř vždy (na rozdíl od střelných zbraní, kde hraje roli i vzdálenost a kde byla sranda střílet nepřítele třeba s energetickými zbraněmi na 200% přes celou mapu do oka s 95% úspěšností zásahu :D a sperkem snajpr dávat vždy kritická zranění). Tak ještě uvidím, možná to nakonec bez střelných zbraní nevydržím.

Možná si to tedy ještě nakonec rozmyslím a budu hrát za něco jiného, třeba za ošklivého chlapa s inteligencí 3, se štěstím 10 atd a se superkladivem. (ale to už jsem tak nějak hrál).
IP zaznamenána

Ivan

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 652
Re:Fallout 2
« Odpověď #1 kdy: Listopad 25, 2017, 18:57:42 »

Tak jsem přečetl Tvůj příspěvek a říkám si jaké karty na zvýšení základních vlastností? Asi nemyslíš takové ty speciální perky Silnější, Obratnější, Inteligentnější, že? Nebo jestli to je nějaká novinka toho Restoration Projectu, protože z původního Fallouta 2 to vůbec neznám. Že jde síla zvýšit energozbrojí samozřejmě vím, ale o tom, že se dá zvednout štěstí u kněze, slyším taky poprvé. Mohl bys k tomu napsat víc?

Jinak mě se osvědčily rysy osobnosti buď Talentovaný a Mrňous nebo Talentovaný a Rychlostřelec. Oba jsou výborné a vždycky jsem bral jenom je. Nebo je taky dobrej Krvák, i když je pravda, že míru násilí si můžeš nastavit i v nastavení a rys poměrně ztrácí smysl. Naopak za ženskou postavu jsem nikdy nehrál a asi ani nikdy hrát nebudu.:-)

Naopak co se týče té nízké inteligence, tak to má aspoň výhodu, že nemáš problém se hned dostat do Vaultu ve Vault City (sice jako otrok, ale když už tam budeš..) a pak Tě má Lynette taky o dost radši.:-D

Ještě dotaz co se týče toho perku Snajpr, myslíš, že se vztahuje i na energetické zbraně? Tuším, že ve F1, F2 a FT by to mohlo být stejně. A F3, F4 a FNV už nejsou Fallouti. To už má FT blíž ke klasickému Falloutu než F3.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #2 kdy: Listopad 25, 2017, 19:32:55 »

No mohl si tam najít paměťové karty na různých místech (červenou, žlutou atd). Pak v počítači bratrstva oceli v bunkru, jakmile si se tam dostal (získáním plánů na vrtulníky), sis mohl nechat udělat "operaci", která ti zvedla určitou vlastnost dle použité karty (tj síla, vnímání, charisma a inteligence o +1). V NCR máš za úkol zlikvidovat nějakého kněze holobitů (nebo jak se jmenují). Rozhovor s ním ti může změnit vlastnosti, tj přidat nebo ubrat štěstí v rozmezí -2/+2.

Ženská kráska s rysem přitažlivá je sranda :). Tam se právě ukazuje, jaké má hra netušené možnosti, protože se dá vyspat opravdu s kde kým a získat třeba slevu od otrokáře na Vica, nebo usoloužit jednoho dědu a tak :). Jen nevím, jak je to s gumou, ono muž hrdina by gumu měl v některých souložích mít, protože jinak se v titulkách dozví, že je otec. U ženy to asi nevadí.

Co se týče inteligence, tak ono lze použít i drogy, co dočasně zvýší a pak dočasně sníží vlastnosti. Ale Vault City je myslím lepší se stát občanem, pak zahájit řitolezectví vůči první občance a pak se stát kapitánem tamních stráží. Je to asi největší sranda :)

Myslím, že se snajpr vztahuje na všechny střelné zbraně, ale jistý si nejsem, jen vím, že u něj hraje roli štěstí (mělo by být tuším nejméně 6) a že při používání té nejsilnější zbraně z bunkru bratrstva v San Francisku a při hodnotě 200 u energetických zbraní, jsem vojáky enklávy střílel vždy do oka a "vyfotil je", tj vždy to byl kritický zásah a vždy se na místě proměnili v prach. Ale až v této době byli energetické zbraně užitečné, jinak jsou vcelku na nic a je lepší třeba gaussova puška, nebo bozar.
« Poslední změna: Listopad 25, 2017, 20:09:00 od Milhaus »
IP zaznamenána

Ivan

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 652
Re:Fallout 2
« Odpověď #3 kdy: Listopad 25, 2017, 20:20:07 »

Jasně, a gaussovka je vlastně Lehká zbraň.

Karty jsem nacházel, ale nevěděl jsem, k čemu jsou, tak teď mi to je jasný, díky za vysvětlení.:-)

O variantě hry za Buffy a možností se prosouložit hrou jsem slyšel, ale opravdu mě to nikdy nelákalo takhle hrát.:-) Co se týče potomka, tak jsi mohl za tuším 500 dolarů darovat sperma, ale to už dál řešený nebylo a dítě jsi mohl udělat v New Renu manželce jednoho bosse z těch mafiánských rodin a to dítě se Tě pak vydalo hledat. Což bylo zajímavý, samozřejmě když jsi měl gumu, tak tohle vůbec nenastalo. Nevím, jestli to bylo v klasickém F2, ale v tom modu Fallout Resurrection, když jsi šel do bordelu bez gumy, tak jsi odcházel s perkem AIDS a soustavně Ti klesaly maximální životy.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #4 kdy: Listopad 25, 2017, 20:42:00 »

Nejsem si jistý, jestli to byla manželka, nebo dcera. Mám za to, že to byla spíše ta dcera, kterou jsi mohl otěhotnět, tedy pokud si jí nezabil. Ale nevím jistě.

Gaussova puška je nejlepší střelná (lehká) puška střílející jedním výstřelem bez dávky. Výhoda je, že prostřelí jakékoliv brnění. Dobrá je pro Vica, Cassidyho a Skinneta jakožto společníků. Problém je trošku s náboji. Na začátku se v San Francisku sice dají okrást ti tuláci v tankeru, kde 2 mají gaussovu pušku, v San Francisku klikáním na tamní stole u obchodníků lze i různě koupit náboje (v tom skrytém inventáři obchodníků, který se přes dialog nezobrazuje), ale pořád je to docela málo. Může to tedy vyřešit hra za zlou postavu s velmi nízkou karmou, kde o tyto náboje nouze není, ale zas to taky není ono a hodně společníků odejde.

Nejlepší je asi ten bozar (což je ale asi těžká střelná zbraň), který se dá ukrást strážím u obchodníka na okraji NCR. Když jí má Marcus a hlavní hrdina, tak je to docela masakr, jen Marcus občas zastřelí všechno, včetně jiných společníků nebo hrdiny, no. Ale výhoda je, že nábojů do té zbraně je hodně.

-------------

To neco trošku jiného je hrát to opravdu bezezbraní, chvíli jsem to zkoušel, úvodní zkoušku jen pěstmi prošel (to je možná i snadnější než s kopím), ale pak už nastanou potíže. Zkusil jsem se dostat i do San Franciska, aby mě to tamní Dragon naučil, ale on nechtěl, kvůli malé karmě, to mi poněkud zkazilo plány :). Musel bych jí asi zvednout, ale nevím přesně na kolilk. Ještě by to mohl učit i ten druhý bojovník, který je jakože zlý, ten má zase podmínku nízké karmy, ale zase nevím kolik, ale snížit karmu se dá snadno (třeba okrádáním členů vlastního kmene, kde karma vždy klesne o 5 za každou krádež). Teoreticky by se tak dalo nějakou postavu okrást, pak jí skrz kradení do inventáře něco dát, pak to zase ukrást a tak to dělat pořád, dokud karma neklesne dost. Budu to muset vyzkoušet.

Nicméně i tak to bude problematické a bez ergozbroje mě stejně každý nepřítel se střelnou zbraní střílející s dávkou rozstřílí na kašu dřív, než se k němu dostanu, nebo než jej umlátím. Dá se tedy získat ta zbroj, ale to hned na začátku udělat  je trošku jako cheatování, tak nevím.
IP zaznamenána

Ivan

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 652
Re:Fallout 2
« Odpověď #5 kdy: Listopad 25, 2017, 21:49:01 »

Já jsem měl tohle vyřešené, protože jsem Fallouty procházel vždycky sám bez companionů. Nějak mi v té hře neseděli, když jsem je nemohl ovládat, nějak nepřemýšleli, nechali se zabít nebo stáli inteligentně ve dveřích a nemohl jsem projít. A mě nebavilo to kvůli nim pořád loadovat. A navíc jsem v New Renu natočil vždycky péčko, takže by se ke mně stejně nikdo nepřidal.:-D
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #6 kdy: Listopad 26, 2017, 00:30:08 »

tak to já se je snažil vždy co nejvíce využít, hlavně tedy to co stříleli.Ideálně Sulik se samopalem, Vic, Skynet a Cassidy s s gaussovýma puškama a Marcus s bozarem :). Já tam byl jen jako dozor :). Někteří ale neodejdou, ať už uděláš cokoliv.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 11, 2017, 07:34:01 »

Tak jsem to rozehrál, hned úvodní intro vyvolalo vlnu nostalgie. Když jsem to hrával kdysi poprvé, pil jsem u toho slabou kávu ve velkém hrnku, aby mi co nejdéle vydržela a od té doby při hře falloutu cítím v puse chuť kávy a mám na ní i chuť, asi podmíněný reflex :), ale na to nepotřebuji vědu na 150% :D.


Nakonec jsem se rozhodl na hezkou leč blbou dívku vykašlat, jelikož krása nemůže nahradit inteligenci a ona by tak či tak moc dialogů neměla, tedy musela by mít inteligenci nejméně 4 a nebo by musela hodně fetovat. A mě to stejně za blbou postavu nebaví. Rozhodl jsem se tedy hrát za muže, prudce inteligentního, leč poněkud ošklivějšího se jménem Bruce Lee.

Statistiky jsem nakonec rozdal takto:
https://s2.postimg.org/5opesqdbt/bandicam_2017-12-11_06-52-43-484.jpg

A pak se tedy pustil do Chrámu zkoušek a natřel to všem zdejším mravencům, škorpionům a tak se stal vyvoleným, který se má vydat na svatou pouť pro svatý granát, teda vlastně pro geck.


Než jsem vyrazil, ještě jsem musel pomoci ve vesnici s nějakými zdejšími problémy, aby neřekli, že na ně Vyvolený úplně kašle. Zdejší gekoni mě docela proháněli, jelikož já moc bojovat neuměl. Ale alespoň mě to trošku naučil jeden kamoš.


Pak jsem už musel vyrazit do světa. Nerad, moc se mi nechtělo z "bezpečí" mojí rodné vesnice, ale nikomu jinému, krom tedy Kagy, kterého vyhodili, se nechtělo. Došel jsem tak do svého prvního města, nějakého Klamathu, kde by měl být obchodník, co kšeftuje se starými věcmi, jako plechovka na vodu s logem vault13. Toho musím najít, protože jen on ví, kde se vault 13 nachází a tam bude onen geck.

Ukázalo se, že místní mají docela problémy, ztrácí se jim tu lidi, zamořili je krysy, divoši tu dělají bordel a ještě nemá kdo přiložit do palírny na chlast. Jen Vic, tedy ten obchodník, co mám najít, tu nebyl, měl tu jen obchod. Pomohl jsem jim tedy se vším možným, pohlídal jim brahmíny, vykuchal krysy, koupil si zbroj. Jeden chlápek v hospodě mě zase trochu naučil bojovat na blízko a tak.


Jeden chlápek, nějaká lovec gekonů se ztratil a mohl by být v Toxických jeskyních nedaleko, odkud vylézají zlatí gekoni, které lovil. Nikomu z města se tam ale nechtělo jít, tak jsem tam vyrazil, třeba jej najdu.

Boje se zlatými gekony byli docela nepříjemné, nakonec jsem je ale umlátil. Naštěstí jsem měl gumové holínky z Klamathu, takže zdejší sajrajt mě nezraňoval. Našel jsem onoho lovce a vytáhl ho odtama živého a on se vydal domů. Nakonec jsem ještě trošku do toho sajrajtu zkoušel šlapat bez holinek, aby mě začly svrbět nohy, protože by mi prý mohl narůst šestý prst na noze. Tak uvidíme, třeba naroste.

Po návratu mě lovec naučil stahovat gekony. Taky jsem požádal, aby odpustili dluh jednomu zdejšímu divochovi Sulikovi, který se pak ke mně přidal na mé svaté pouti.


Dosáhnul jsem karmy vyšší než 250 a tak jsem si říkal, že by mě učitel v San Francisku mohl naučit bojovat a že by to mohla být ona hranice, která je potřebná. To se nakonec potvrdilo a opravdu mě naučil boji z blízka. Pak jsem chtěl odejít, ale boje mezi zdejšími fanatiky a žoldáky okolo města mě nechtěly nechat odejít. Vždy jsem tam nabral hodně věcí, které bych neměl kde prodat a tak se zase vrátil a kupoval za ně knížky, zvedající zálesáka, opravu, vědu a střelbu. To sice nebylo v plánu, ale zas na druhou stranu když už jsem byl tu, tak jsem toho využil. Nakonec jsem měl ale tolik krámů, že jsem koupil Sulikovi energozbroj a nechal jí vytvrdit. Alespoň se o něj nebudu muset tolik strachovat, on je magor a nechá se snadno zabít. Sám jsem si koupil kevlarovou zbroj, kterou budu později potřebovat na implantáty. Pak jsem už ale musel vypadnout.

Todle byl docela podvod a hru to hodně usnadnilo a nebylo to původně v plánu, ale já bych se těch neužitečných věcí nezbavil a takto jsem získal alespoň užitečné.


Vrátil jsem se zpět, hledat obchodníka Vica. Dle jedné masérky v Klamathu by měl být někde v Denu. Den nebylo hezké město, samej feťák a troska. A když už ne troska, tak otrkář, což je ještě horší. Pro místní majitelku kasína jsem splnil nějaké ty úkoly, dával si pozor na své věci, jelikož zdejší děti mají nenechavé prsty. Taky jsem tu potkal ducha! A pak ho pohřbil v hrobě. Jedné zdejší majitelce restaurace jsem pomohl zanést jídlo a zařídit sirotčinec pro zdejší děti, abych se jich konečně zbavil a furt mě neokrádaly. Taky jsem našel Vica, byl u otrokářů jako zajatec, pomohl jsem mu dostat se ven, pak chvíli blbnul s nějakými zdejšími pobudy, co měli svojí vlastní soukromou válku a nakonec všechny otrokáře umlátil. Tím jsem měl Den hotov, ještě jsem se znovu vydal do Toxických jeskyní, abych opravil a otevřel výtah do nižšího patra a získal tak kevlarovu zbroj MKII. Byl tu teda robot, co střílí rakety.


Vic mi řekl, že láhev získal ve Vault City, což je město daleko na východě. Vydal jsem se tedy tím směrem, po cestě narazil na Modoc, což je takové malé městečko s chovateli dobytka. I těm jsem pomohl, jak se dalo, včetně jedné prokleté farmy. Taky jsem jim tu odpáli hajzlík, ve snaze najít hodinky. Na sexování se zdejší slečnou jsem neměl charismu, tak se třeba ještě někdy vrátím.


Když tam nebylo co již dále dělat, vydal jsem se do Vault City. Jak se ukázalo, jsou to zde docela parchanti, kteří otrokářství skrývají za hezká slova. Jenže potřeboval jsem je a tak jsem se rozhodl s nimi spolupracovat.

Nejprve jsem pomohl zdejším chudákům na okraji města, pak získal falešnou propustku do města a pomohl některým zdejším občanům s jejich problémy. Taky jsem zavedl Vica za jeho dcerou, která jej pěkně sprdla. Pak jsem ho tam nechal, neboť si mají určitě mnohé co říct a já jej stejně nepotřebuji. Místo toho jsem vzal Cassidyho, což je lovec, který alespoň umí střílet z pušek. Má problémy se srdcem a zdejšími strážemi, rozhodl jsem se, že mu pomůžu z objím. Ale to potrvá ještě dlouho.

Zdejší občané měli trošku problémy s nedalekým městem zvaným Gecko, kde je velká jaderná elektrárna. Musel jsem jí opravit a pak ještě vytunit. V Gecku žijí sympatičtí ghúlové, se kterými je děsná sranda.

Taky jsem získal součástku do auta, už druhou, po té v Klamathu a tak se vrátil do Denu pro auto a vyřídit některé zdejší úkoly. Nakonec jsem se vydal do NCR, kam mě poslal jeden seržat ve Vault City, abych prozkoumal cestu.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 12, 2017, 08:52:29 »

Cesta autem je rychlá a v NCR mi jej ještě trošku vytunil jeden chlápek na smetišti.

Celé NCR jsem vykradl, co se dalo, našel i prášky na srdce, ale ty budu muset dát někomu jinému, než Cassidymu.

Nejprve jsem si v hospodě zaboxoval se supermutantem, pak pro Merka přinesl nějaké papíry na výrobu robopsa, ten mi taky konečně řekl, kde se nalézá Vault13, hurá! Taky ukecal jednoho sebevraha, aby se nezabíjel, v druhé hospodě zmlátil syna zdejší prezidentky a pak si šel promluvit s onou prezidentkou, která mi zadala práci s Vaultem15. O té ženě mi říkal můj předek, že jí kdysi dávno potkal jako mladou a krásnou, dost těžko si to představit.

Taky jsem pracoval na farmě u zdejšího Westina a hlídal mu zase brahmíny, když tam došli párači, co mluvili! Na jeho farmě jsem taky od jednoho chlapíka zjistil, že byl ve Vaultu13 a že mapu má na obraze, který mu ukradl zdejší doktor. Koupil jsem ten obraz a našel další Vault13. Pak jsem ještě pro zdejší rangery osvobodil otroky před městem a stal se jedním z nich. Před tím jsem jim ukradl teda mapu a tu dal pro změnu těm otrokářům. Pak jsem byl už tak nějak hotov a vyrazil jsem zase na sever do Broken Hills.



Když jsem přijel, zjistil jsem, že jsem někoho zajel. Nějakého ghúla. Musel jsem mu pomoci. Tedy ne, že by tu bylo ghúlů a supermutantů málo. Ale byli přátelští a měli to tu docela pod kontrolou, jen pár lidí se jim snažilo vzepřít. Nejprve jsem jim jakože pomáhal a pak je naprášil zdejšímu šerifovi Markusovi, což je mimochodem taky supermutant. Ten mi zadal i nějaké ty úkoly, jednak zjistit, jestli zdejší vedoucí karavan neulívá peníze a jednak najít ztracené lidi. U karavany jsem několik dní kydal hnůj.

V další části města po mě někdo chtěl přidat energii, aby mohl více větrat, kvůli muchám, pak tu byl nějaký pekelně chytrý škorpion, kterého jsem porazil ve dvou testech, ale v šachách (v inteligenci) bych jej nedal, protože jsem nevzal lopatu a nemohl přesadit kytku, která by mi poradila fintu na něj. Tak třeba později. Ale alespoň jsem mu ukradl brýle, ty se budou hodit.

Pak tu byl chlápek, co chtěl najít svojí ženu a pak nějaký zvrhlý ghúl, co chtěl donést pornočasopis, nafukovací pannu a flašku chlastu a za to mi prozradil, kde se nachází poklad. Všechno jsem mu tedy sehnal a on mi řekl, že poklad je ve studni v druhé části města. Pak jsem ještě vlezl do zdejších tunelů, byli zde nějací mravenci a také mnoho mrtvých lidí, tím jsem je tedy našel, což jsem mohl oznámit manželovi, co hledal ženu, ale ne Markusovi, protože to by byl masakr. Pachatelem je Francis, ale zatím jsem to nechal být, ve zdejším dole vyzvedl rudu uranu a dal jí na rafinaci, vzal úkol s čističkou vzduchu, ve druhé části našel poklad, přidal víc elektriky a vyrazil do New Rena pro součástku do čističky.

Když jsem byl u Renesca, rovnou jsem mu dal ty brýle od škorpiona a pak jej otravoval tak dlouho, dokud mi nedal lékařský modul. Taky mi dal onu součástku, takže jsem se mohl vrátit zpět. Pak jsem si dal pákus Francisem (musel jsem si pořádně šlehnout drog) a pak mu řekl o těch lidech, co povraždil. Zmizel z města a já to mohl říct Markusovi. Taky jsem opravil onu čističku, uran v rafirenii nechal jako dárek a tím jsem byl v Broken Hills hotov. Markus se byl ochoten přidat do mé party, ale neměl jsem pro něj místo.


Vrátil jsem se do Vault City a nahlásil úspěch s průzkumem cesty do NCR a dostal další úkol, vyřídit nějaké velké potkány v jedné vesnici. Ukázalo se, že zde žijí lidé, které ti potkání chrání a že je to složitější, než by se mohlo zdát. Zašel jsem do Vault City pro zbraně, ale také dohodl mírové řešení. Ještě jsem se tedy kvůli tomu musel stavit v Gecku za zdejším králem potkánů, ale pak už to vše dobře dopadlo.


Svatý muž otec Tully mi dal lokaci Opactví, ze kterého ho vyhodili, nechápu úplně přesně proč. Chtěl po mně, ať pozdravuji nějakého jiného faláře tam a tak jsem se tam stavil. Ukázalo se, že zdejší kněží neuctívají tak úplně Boha, jako spíše technologie a znalosti, které archivují, ale mají zákázáno je studovat. Krom toho tu měli spostu různě velkých problémů, kde největší byl asi párač ve sklepě. Všechno jsem to vyřešil, získal přístup do zdejšího PC s winbows, ale nic zajímavého tam nebylo.


Ve Vault City měli potíže s nájezdníky, co je neustále napadali a já měl za úkol to nějak vyřešit. Od jednoho zdejšího chlapa jsem vzal kufřík, který chtěl dovézt Bishopovi v New Renu. Ukázalo se, že je to tajnej agent NCR. Zajel jsem tedy do New Rena Bischopovi kufřík předat. Měl radost a zadal mi úkol, ať zabiju Westina v NCR. Jak se ukázalo, tak Bischop pracoval pro NCR a ty bandity najal a financoval. V jeho sejfu jsem ostatně našel mapu, kde se nachází jeho tábor a disk s důkazy. Vyrazil jsem tedy do tábora nájezdníků, nejprve přesvědčil zdejšího divocha-průvodce, ať se na bandity vykašle a odejde, čímž byli banditi odepsaní a stačilo by to, ale pak jsem se rozhodl je ještě všechny vykuchat. V trezoru jsem našel i účetní knihu a s tím vším jsem šel za První občankou ve Vault City. Ta moc radost neměla a poslala mě do NCR za Westinem, který je její spojenec. To se hodilo, protože právě toho jsem měl pro Bischopa zabít. Tak jsem vyrazil do NCR a předal mu zprávy od první občanky a také od něj dostal disk pro ní.


Když už jsem byl tu, rozhodl jsem se pracovat pro Bischopovu rodinu a zabít toho chlapa. Nicméně muselo to vypadat jako nehoda. Podsrčil jsem tedy do skříňky léky na srdce, vylepšené o léky na lepší erekci, což stačilo a chlápek natáhl brka. Bischop měl radost a zadal mi další úkol, tentokráte zabít nějakého jiného chlapa v NCR. Toho jsem už mohl zabít jakkoliv jsem chtěl, problém byl se k němu dostat. Musel jsem ukrást pas a ten ukázat strážím a pak stačila jedna rána pěstí a bylo to vyřešeno.

Po návratu do New Rena ze mě Bischop udělal člena své rodiny a já získal služby zdejšího bordelu zdarma, čehož jsem samozřejmě využil. Taky jsem si nechal ukrást auto a pak jakožto člen rodiny jej získal zpět i s prémií. Když už jsem byl u toho sexu, osouložil jsem ještě dcerku Bischopa a Bischopa zabil a celý jeho podnik vymlátil. Tím jsem jaksi přestal být členem jejich rodiny, což je logické, když žádná rodina není. Nakonec jsem ještě osouložil jeho manželku, tedy nyní už vdovu a získal od ní modul, díky kterému jsem lépe mluvil.


Když už jsem byl v New Renu, rozhodl jsem se, že se přidám ke zdejším mafiánským rodinám. Postupně jsem tedy pro ně pracoval a stal se členem jejich rodiny, abych je hned v zápětí mohl pozabíjet. Jen Wrighty jsem si nechal a jejich poslední úkol s vojenskou základnou zatím neplnil. Když jsem to všechno měl, ještě jsem si zaboxoval ve zdejším ringu a stal se šampion New Rena, ale to byla docela brnkačka.

« Poslední změna: Prosinec 12, 2017, 09:51:34 od Milhaus »
IP zaznamenána

Lord Owl

  • Host
Re:Fallout 2
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 12, 2017, 12:26:30 »

Milhausi, podle tvého nedávného reportu jsi se dopustil sexu mezi příbůznými, když jsi osouložil zbylou část (své) rodiny Bishopovi. Vyber si tedy nějaký trest.... (např. souboj s párači v pustině beze zbroje a energetických či jiných (zdravotních)pomůcek, zbraní atd.). Pak nám o tom postni...
IP zaznamenána

Ivan

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 652
Re:Fallout 2
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 12, 2017, 12:39:59 »

Ahoj Milhausi, tak čtu Tvůj deník a taky jsem úplně dostal chuť si Fallout 2 po letech rozjet.:-) Můžu se zeptat na ten Restoration projekt, o kterém se ohledně Falloutu 2 pořád mluví? Já to s ním totiž nikdy nehrál. Ale hrál jsem ten Fallout Resurrection, což zní podobně.:-D Četl jsem, že obsahuje změnu rozlišení a nějaké původní questy, které v původním Falloutu 2 nebyly. Ale vyplatí se ho jinak instalovat? A čeština plně podporuje i ten "nový obsah"?
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 12, 2017, 14:09:38 »

Všechna tadle videa jsou z něj, obsahuje nějaké nové lokace, nebo nové úkoly ve stávajících lokacích co ve hře byly, případně dodává nová možná řešení úkolů a podobně. Je toho poměrně hodně, co to do hry dává a celkově to i hře dává větší logiku. Podle mého to mělo ve hře být opravdu původně, protože to i vychází z konceptů autorů, akorát to pak nestihli dodělat a tak to tam nedali. Ale určitě se to vyplatí. Zrovna včera jsem dělal lokaci EPA, což je asi nejlepší lokace celé modifikace.

Pokud si stahneš todle, tak budeš mít jak mód, tak češtinu, ve verzi 2.3.3
http://www.madbrahmin.cz/download/fallout2/cestina/restoration/backup/Restoration_Project_2.3.3CZbeta_manualni_instalace.7z

ono obecně hodně záleží na verzích módů a češtin, pro které jsou určeny (klasická čeština by nešla).

Tady jsou když tak všechny změny v té verzi starší: http://madbrahmin.cz/fallout2/navod/restoration1.2_navod.htm

nová je taky obsahuje, jen třeba EPA je jiná (hodně jiná, jak jsem včera zjistil). Já to právě kdysi hrál s tou verzí 1.xx.

Každopádně modifikace jen upravuje a mění původní hru, která tam ale jako taková zůstává a ani nemusíš ty nové lokace procházet, tedy pokud chceš hrát fallout2, pak není důvod to nenainstalovat. Není to samostatná modifikace, jako Resurrection.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 12, 2017, 14:13:36 »

Milhausi, podle tvého nedávného reportu jsi se dopustil sexu mezi příbůznými, když jsi osouložil zbylou část (své) rodiny Bishopovi. Vyber si tedy nějaký trest.... (např. souboj s párači v pustině beze zbroje a energetických či jiných (zdravotních)pomůcek, zbraní atd.). Pak nám o tom postni...

Však mě za to Bischop chtěl zabít, pak už jsem členem rodiny nebyl :).
IP zaznamenána

Ivan

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 652
Re:Fallout 2
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 13, 2017, 19:26:22 »

Nevíte někdo, jestli v tom Restoration Projektu fungují sejvy z klasického Falloutu 2? A tím mám na mysli aktuální verzi ze Steamu, kdyby Vás zajímala verze hry. To by mě zajímalo, jestli má i Fallout 1 nějaký Restoration Projekt.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Fallout 2
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 13, 2017, 20:48:05 »

ne, určitě nefungují. Dokonce ani nefungují savy mezi jednotlivými verzemi RP.  F1 nic takového nejspíše nemá.
IP zaznamenána