Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Duben 19, 2024, 01:30:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Darkside of Xeen - World of Xeen  (Přečteno 2358 krát)

Ringo

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 274
Darkside of Xeen - World of Xeen
« kdy: Srpen 28, 2017, 08:16:41 »

Náhodou asi neexistuje finta, jak z dohraného Darkside se dostat až po následném spojení s World of Xeen do Clouds, že? Kdysi hodně dávno jsem dojel samostatně čtverku, včera jsem dojel samostatně pětku a chtěl bych to spojit a dokončit jako World. Ale asi je nutné to celé začít odznova od čtverky, že? I přes to, že mě na konci pětky pošle Dragon Pharaoh na dokončení příběhu po dohrání základní pětky. Trochu jsem zadoufal, že stačí přinahrát čtverku a dostat se do ní teleportačním zrcadlem, ale nefunguje to.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Re:Darkside of Xeen - World of Xeen
« Odpověď #1 kdy: Srpen 28, 2017, 14:51:08 »

Je potřeba to udělat přesně obráceně ;) Normálně si někam rozbal MM4 a do toho adresáře pak překopíruj komplet adresář z MM5. Hru spustíš přes xeen.exe a ona už si save pozice sama zkonvertuje. Raději si ale drž zálohu.

Pokud už zálohu nemáš, tak se taky nic neděje, save máš zřejmě v pořádku, tak je prostě jen přehraj do čisté přípravky pro WoX (stejně jako výše: MM4, do toho dohrát MM5 a pak tvoje savy).
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 274
Re:Darkside of Xeen - World of Xeen
« Odpověď #2 kdy: Srpen 29, 2017, 07:43:08 »

Trochu mám v tom hokej. Hraji to z Gogu, protože v krabici to mám jen na disketách a už nemám mechaniku a CD verzi z Trilogy jsem prodal, tak jsem odkázán na verzi z GoG. Z tama jde natvrdo nainstalovat jen World of Xeen verze. Čistě do Darkside se dá dostat jen přejmenováním jednoho z Xeen souborů, aby jakoby neexistoval. Pak jsem mohl hrát samostatný Darkside. Přístupy do Clouds jsou zavřené, pyramidy rozbité, zrcadla teleportují jen do míst, co jsou v Darkside.

Po dohrání hry mě Dragon Pharaoh vzve k vyčištění Clouds. Tak mě napadlo, jesti jde loadnout pozice, kdy přejmenuji zpět Xeen soubor na ten, jak má být a ze hry se zase stane World of xeen a zkusím loadnout darkside Save, což jde, ale jsem tam, kde jsem v Darkside skončil a pyramidy na teleportaci do Clouds jsou stále rozbité, takže se do Clouds nedostanu. Tak jsem dal new game. Ta se mi ve World of Xeen stále ukláda do save souborů Darkside.sav, nikliv do save souborů Xeen.sav. Doufám, že to není nějak špatně a nebude to pak haprovat, že bych se třeba naopak nedostal do Darkside z Clouds, když jsou v těchto save pozicích pyramidy rozbité. Budu muset conejdříve nějakou najít a zkusit to s takto nově rozehranou partou začínající v Clouds ve spojeném WoX.

Napadlo mě ještě save pozici Darkside.sav přejmenovat na Xeen.sav, aby to byla jako save pozice WoXu, ale to mi hlásí, že save soubor je nekorektní.

Jestli chápu tvůj popis, měl bych mít samostatný Clouds of Xeen a do něj přihrát data z dohraného Darkside. Potom se stane tedy vlastně co? Odstartuji hru s novou partou a Darkside bude pak již brán jako projitý a po dohrání Clouds části se můžu rovnou dostat do bonus lokací a definitivně porazit Sheltema? Pokud je to tak, jak jsou řešeny expy a levely, protože v samotném Clouds se dá dosáhnout myslím 23 levelu max a v případě prolezlého Darkside už další expy vlastně nezískám (maximálně v knihách), o penězích nemluvě. Takže s takhle slabou partou bych definitivní finále nedal.

Pokud by šlo získat vycvičenou partu z Darkside a Clouds by byl vlastně jen formalitou s takto nabušenou partou, bylo by to fajn urychlení znovuhraní Clouds pro mě, ale vůbec nesázím na to, že to takhle autoři hry zajistili, asi by to bylo moc jednoduché.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Re:Darkside of Xeen - World of Xeen
« Odpověď #3 kdy: Srpen 29, 2017, 11:17:13 »

Vím, co máš na mysli za úpravu. GOG verze je v podstatě spojená disketovka, on u toho hraje roli nějak i config, což se právě normálně řeší tím, že se data MM4 přepisují obsahem MM5 a ono se to potřebné přepíše samo.

Název DARKSIDE.SAV je pro uložené pozice v tomhle případě správně, ukládají se do toho i WOX savy. Jinak to má akorát CD verze, která už je upravená a používá jiný formát (DARKSIDE.SAV se musí konvertovat přiloženou utilitkou na WOX soubory). Spojení her normálně funguje tak, že vyrážíš s tou samou družinou, co si měl, protože data o průchodu se ukládají přímo do save pozic.

Já tu GOG verzi na disku vyštrachal, takže jsem to zkusil zkombinovat se svými savy. Normálně si někam zazálohuj všechny savy a z adresáře WOX je pak vymaž (všechny DARKSIDE.SAV popř. i XEEN.SAV). Hru spusť a zase ukonči. To by mělo případně poupravit config. Pak do adresáře opět nahraj svoje save pozice a spusť hru znovu, měla by se ti objevit hláška, že data pro World of Xeen jsou připravena (hned po intru) a hra by pak měla ty tvoje save normálně loadnout. Portálem se přesuneš do Clouds of Xeen a je to. Kdyby to pořád nešlo, zkus mi mailem poslat příslušný save a já kouknu u sebe.

Jinak trilogy si kdyžtak můžeš stáhnout z RPGHRy, já tu Davovu používám taky, byť tu mám někde CD.
IP zaznamenána
This is the end ...

Ringo

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 274
Re:Darkside of Xeen - World of Xeen
« Odpověď #4 kdy: Srpen 29, 2017, 13:04:37 »

Díky moc, vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadnul.
IP zaznamenána

Ringo

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 274
Re:Darkside of Xeen - World of Xeen
« Odpověď #5 kdy: Říjen 18, 2017, 15:48:17 »

Tak jsem nakonec ten WoX rozjel, Clouds mám za sebou, v Darkside jdu do posledního hradu. Dosáhl jsem společně s Clouds 80 levelu u všech postav, expy mám asi ješě na dost levelů navíc, ale jaksi došly prachy a myslím, že už jich moc ve hře nenajdu, tak to dotlačím na tom levelu 80. Už tak dávám draky na dvě rány :-)
IP zaznamenána