Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 17:43:28
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 18 19 [20]

Autor Téma: Might & Magic Heroes VII  (Přečteno 103737 krát)

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #285 kdy: Srpen 06, 2016, 20:42:31 »

30 EU ?? No, budu jim držet palce ;)

Původně jsem čekal na ten jejich stream, ale nakonec jsem ho nestihl, ostatně to nevadí, on stejně žádný nebyl :D Bez ohledu na to, že je to standalone, je to docela dost. Pochybuju, že to někdo bude kupovat právě kvůli tomu. Když už si bude chtít někdo H7 vyzkoušet, tak si za 1/3 ceny datadisku koupí rovnou původní hru. Co jsem zatím četl, ta to do hry přidalo krom trpaslíků další bugy :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #286 kdy: Srpen 16, 2016, 19:09:32 »

Teď zrovna koukám na oficiální oznámení datadisku na Shadow Councilu a dole vidím odstaveček? "The digital version of the Complete Edition of Might & Magic Heroes VII, including base game, Lost Tales of Axeoth campaigns and Trial by Fire expansion is also available now." Trial by Fire je tedy první a zároveň poslední datadisk. No, co na to říci? :D Pokud to stále má nějaké bugy, tak hráče předem lituju. Limbic si maximálně střihne ještě jeden patch a pak si zase můžou jít dělat nějaký ten simulátor ježdění na koni. I když bych jim přeci jen přál lepší osud, ale to už záleží čistě na nich samotných, jestli těch několik let získávání nových zkušeností zůročí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #287 kdy: Září 03, 2016, 03:46:58 »

Jenom ještě taková "drobnost", kterou jsem se zrovna dočetl mimo oficiální Ubi kanál: Julien Pirou odchází z týmu k jinému projektu. Oznámil to ještě před ohlášením complete edice, takže to je asi opravdu poslední tečka za Might & Magic franchise. Spolu s oznámením o uzavření serverů Duel of Champion to totiž vypadá, jakoby Ubisoft zahájil likvidaci všeho, co s M&M univerzem souvisí. Ve hře tak zůstává už jen MMHO.

Edit: pro zajímavost ...

http://2p.com/44080477_2/Ubisoft-Announces-5-New-Mobile-Games-at-ChinaJoy-2016-by-Wei.htm

http://infogame.vn/game-mobile/chinajoy-2016-tham-gian-hang-cuc-hoanh-trang-cua-ong-lon-ubisoft-31274.html

Ubisoft to zkusí ještě na čínském trhu a kupodivu se vrátí k původnímu univerzu ;)
« Poslední změna: Září 03, 2016, 05:37:32 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #288 kdy: Září 03, 2016, 19:55:24 »

Schválně jsem zkoušel dohledat, co přesně se událo, ale asi je na to ještě brzy. Marzhin (Julien Pirou) se před nějakou dobou vytratil z fór, kde byl původně aktivní. Nejspíše se chtěl vyhnout všemožným otázkám a hlavně se chtěl asi vyhnout tomu, co se po release datadisku Trial by Fire strhlo. Na Linkedin jsem shodou okolností našel jednu drobnou zajímavost mimo Heroes VII .

Od dubna minulého roku se podílel na tvorbě zatím neupřesněného akčního RPG. To však bylo v lednu tohoto roku definitivně zrušeno. Na Heroes Community jsem našel zmínku, že se snad mělo jednat o Dark Messiah of Might and Magic 2, což zní celkem logicky. Byl by to určitě hezký dárek k 30. výročí, ale předpokládám, že důvodem zrušení byla DMM 2 byla akce For Honor, která je pro Ubisoft bezesporu přednější.

Ono je to totiž těžké. Ubisoft je už řádný dinosaur, který se pořád snaží hrát na notu rodinného podniku, což by mu asi vycházelo, pokud by se o rodinný podnik skutečně jednalo. Jenomže Ubisoft už je dávno obchodovatelnou společností a více jak rok rodině Guilemotů utahuje smyčku kolem krku Vivendi. Ta navíc vlastní většinu v mobilní divizi. Je logické, že se budou chovat jako typičtí akcionáři a nebudou nikterak shovívaví vůči experimentům. Odklon od Might & Magic mi vzhledem k prodejním výsledkům přijde samozřejmý, stejně tak mi přijde samozřejmý pokus prorazit se strategickou částí na mobilní platformě.

Přitom on je to ve své podstatě začarovaný kruh, který se paradoxně uzavřel vznikem Reference Teamu v čele s Erwanem. Na počátku to vypadalo zajímavě, ale univerzum Ashanu, potažmo Reference Team, podle mého zasahuje do her více, než je zdrávo. Ve hrách tak není místo pro žádnou evoluci. Důvody pro vznik Ashanu byly vždycky pitomost, jen to prostě jednomu člověku zajistilo dlouholeté teplé místečko v Ubisoftu (právě v osobě Erwana spatřuju hlavní důvod, proč nejsou námitky komunity brány v potaz). I to by se však ještě dalo. Definitivně to ovšem podkopala veškerá snaha o levný vývoj her z tohoto univerza. Marzhin byl nakonec asi jediný člověk, kdo to myslel s MM opravdu vážně a měl k tomu skutečný vztah.

Je proto až zarážející, že ohlášené mobilní hry se mají vrátit zase k původnímu univerzu a navázat na Heroes 3. Nechápu proč zrovna číňané by tohle měli řešit, po původním univerzu se volalo hlavně v Americe a Evropě. Nehledě na to, jak bez rozmyslu ten asijský reportér převezme paskvil v podobě názvu Might & Magic: Heroes 3 ... kurňa, žádná takováhle hra nikdy neexistovala! To že to zkoušeli cpát na ten svůj HD remake, je čistá zhovadilost. Ono opravdu stačilo, kdyby tu komunitu poslouchali, tedy jinými slovy, kdyby v Ubisoftu kopli Erwana do prdele a ukázali mu dveře ven.

Každopádně Čína nás nemusí nijak zajímat, obě ohlášené mobilní hry jsou asijskou exkluzivitou. Pro nás bude tento rok asi opravdu rokem, kdy se kapitola Might and Magic uzavře.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #289 kdy: Září 16, 2016, 06:59:15 »

Jen pro představu, na čem že to Ubisoft ve spolupráci s čínskými vývojáři pracuje  ... ;)



Začátek traileru vypadal nadějně, ale první varování přišlo při pohledu na grafické zpracování postav a to druhé při pohledu na jednotky. Ubisoft se prostě rozhodl vyprávět svojí verzi příběhu Restoration of Erathia - naštěstí to bude vyprávět jen Číňanům :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Lordgraa

  • Mladší člen
  • **
  • Příspěvků: 99
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #290 kdy: Září 16, 2016, 09:34:16 »

A tady je ukázka, jak se to hraje:



A artoworky (ty se jim kupodivu povedly - žádný Disney feel jako v traileru):

https://www.behance.net/gallery/41576445/Heroes-of-Might-and-Magic-III-Era-of-Chaos
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #291 kdy: Září 16, 2016, 14:50:45 »

zdá se mi, že se to hraje tak nějak úplně samo.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #292 kdy: Říjen 05, 2016, 21:14:15 »

A je to tady ... IMPORTANT ANNOUNCEMENT FROM THE TEAM. Podpora Heroes VII je ukončena. Ubisoft se s Limbicem rozloučil a popřál mu mnoho úspěchů do budoucna. Tím máme mimo jiné otázku ohledně M&M vyřešenou ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7296
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #293 kdy: Listopad 21, 2016, 11:01:51 »

Poslední dobou jsem se docela pobavil nad "konspiračními" teoriemi na Celestial Heavens, kterým to prostě nedá a se smysly napjatými na maximum sledují, co se okolo M&M šustne ... Výsledkem jsou pak různé šumy ;)

Pokud jste sledovali osud některých protagonistů M&M, tak jste zajisté před několika týdny narazili na aktualizaci profilu Marzhina na LinkedIn, který nakonec zůstává v Ubisoftu, akorát změnil pozici na support ostatních vývojářských týmů. Jinými slovy, abych si tedy taky zakonspiroval, prostě mu v Ubisoftu zavřeli ústa :D Samozřejmě, není v zájmu Ubisoftu, aby kdokoliv z týmu začal vynášet jakékoliv informace a nejlépe se to pojistí tím, že takovému člověku prostě nabídneme jiné místo a pojistíme si ho dodatkem smlouvy. Vůbec tedy nepochybuji o tom, že stejně tak přežil i Erwan a spol.

Výpadky webů také nejsou nic neobvyklého, v případě Heroes VII k tomu došlo vícekrát a vždycky byl web znovu zprovozněn. Vinu bych spíše přikládal neschopným adminům. Nicméně je jasné, že dříve či později oficiální web o H7 skončí, nejinak tomu bylo i u MMX.

Ubisoft má poslední dobou opravdu jiné věci na práci (viz např. hledání nového přístupu k designu open world akcí), než se zabývat nějakou pokoutnou činností okolo frančízy, která ho teď rozhodně nepálí. Já vím, že se dá jen těžko uvěřit tomu, že by tohle měl být opravdu konec, ale na tom beztak nikdo z fanoušků nic nezmění. Možná by od Ubisoftu bylo fér, říct to na plnou pusu, ale podle mě definitivní slovo padne až po sestavení výroční zprávy.

I když na druhou stranu to obecné zděšení chápu. Mnoho webů je postavených na pravidelných aktualizacích, které přinášejí stále nové a nové informace, jenomže co chcete psát o "mrtvém" titulu? I to málo vám časem nakonec dojde a web pomalu přejde do stavu archivu. Komunita se rozplyne tak jako tak, to je to nejmenší, čeho by se každý tvůrce měl bát. Lidé stárnou, mění zájmy a preference. Mrtvé fórum ještě neznamená, že o něj nikdo nemá zájem a zrovna fórum na Celestial Heavens je dost obsáhlé a slouží jako cenný zdroj informací. Ostatně i TELP's fórum docela žije. Konec M&M rozhodně neznamená konec světa ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Might & Magic Heroes VII
« Odpověď #294 kdy: Listopad 21, 2016, 13:18:05 »

Myslím, že v některých případech je lepší, když staré značky nechají být a skončí a nesnaží se je oživovat nebo s nimi cokoliv dělat, jelikož je to stejně jen parazitování a končí to jen zničením jména té původní hry. (fallout, xcom atd).

MM v rukou Ubisoftu je bohužel přesně ten případ. Ačkoliv ty nové hry z univerza nebyly tak hrozné. Nicméně to bylo dáno asi tím, že přece jen byly blíže těm starým a ty v dnešní době nefrčí. Pokud by dělali hru z univerza pro dnešní moderní dobu, dopadlo by to katastrofou.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 18 19 [20]