Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 29, 2024, 14:43:15
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 kdy: Prosinec 29, 2023, 06:44:59  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Elemir
Tak jsem zjistil, že DLC u čtyřky už jsem prolítl při první rozehrávce a hned jsem si taky uvědomil, jak velký rozdíl v hratelnosti mezi čtyřkou a pětkou je :D. A tím bych měl od SE zase na nějakou chvilku klid ...

Jinak ještě jedna věc. Na YT se mi v komentářích objevila zmínka o Legii, krokovací adventuře od vývojáře jménem Spytihněv (herní studio Sudokop). Svého času jsem tuhle hru sledoval a zařadil si jí do svých plánů, ale pak jsem na ní zase úspěšně zapomněl (ostatně je to adventura :)). Nicméně teď, když mi byla připomenuta, tak si jí opět připnu na seznam.

 92 
 kdy: Prosinec 29, 2023, 06:27:00  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Elemir
No, rozhodně asi nejlepší řešení celé situace :D.

Jinak já jsem k té Alfiře schválně hledal nějaké screeny z města, abych poukázal, jaká budoucnost jí normálně čeká, ale kupodivu jsem ten rozhovor vůbec nenasnímal :D.

 93 
 kdy: Prosinec 27, 2023, 22:25:23  
Založil Kusák - Poslední příspěvek od Ivan
Tak jo, konečně jsem měl takovou hluchou chvilku, tak jsem se mrknul na ty zápisy v deníku, které jsem dosud odkládal a pár chyb a překlepů jsem ještě našel. Takže posílám označené screeny a taky poznámky, kdyby to bylo ještě aktuální.

1. Kyklopové se jimi
2. Ronana II. - chybí tečka
3. "protože přestože" zní strašně. Přeformuloval bych.
4. Sar-Elama, chybí pomlčka. Všude jinde se to píše s pomlčkou.
5a. obrací v prach
5b. tragédií - tragédii
6. starších
7. chybí tečka na konci, všude jinde jsou
8a. Elda,... - chybí čárka
8b. dvě mezery za sebou
9. tvořenými
10. bez tečky, nikde jinde v označení letopočtu nejsou
11. chybí mezera mezi slovy
12. nedává smysl
13. slovosled nedává smysl
14a. zámiš? to je slovo?
14b. její bych nahradil Tuidhaninu - takhle to vypadá, že jde o sestru nevěsty a může to zmást
15. začal již málokdo věřit, v původní větě jsou dvě chyby

Tak. A to je za mě všechno..

https://ibb.co/ZWcZSCc
https://ibb.co/KXGC0bB
https://ibb.co/1snmcYY
https://ibb.co/5LsgCLh
https://ibb.co/gFzRZSZ
https://ibb.co/GTJYbRC
https://ibb.co/Wnq27Lz
https://ibb.co/fMLVYkW
https://ibb.co/J5hPxfc
https://ibb.co/W20DKn5
https://ibb.co/NmKdK1G
https://ibb.co/cc0NrbY
https://ibb.co/v3DMzr8
https://ibb.co/3dg1x1s
https://ibb.co/tM2BCLk

 94 
 kdy: Prosinec 27, 2023, 18:33:58  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Yuyana
Mno. Jak je ve hře ten dialog s goblinem, co chce, aby sis namazal na obličej to hovno? Který můžeš vzít a hodit mu ho do ksichtu? Um. Barbaři maj ještě jednu možnost, jak tu situaci řešit. Je k tomu jen zvuková kulisa... možná by někdo řekl naštěstí...

 95 
 kdy: Prosinec 26, 2023, 11:41:37  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Yuyana
Minthara... Minthara. Moje názory zatim jsou - člověk jí dostane příliš pozdě. U Halsina se to snese, protože se s nim setkáme v prvnim aktu a doprovází nás už před tim, než se přidá. Má nějaký poznávací dialogy a taky jeho začáteční approval je asi 40. Minthara je na nule. Druhej akt nemá moc obsahu, je to vlastně převážně prozkoumávání a boj. Takže i když se k ní člověk dostane hned ze začátku (což neni moje situace), tak stejně nemá moc kde nabrat approval / ovlivnit charakter.

Pokud hraju za dobro, tak Minthara... prostě nezapadá, a já nemám co říct, abych nabrala alespoň tu trochu approvalu. Znovu - Halsin má dobrý přesvědčení a začíná jako kamarád, do třetího aktu s nim vstupuju jako se starym známym. Minthara je jako když se k vám z čistýho nebe před branama Baldurs Gate přidá akt 1 Astarion. Moje reakce je více méně "ah bože, tohle už jsme jednou řešili".

Pro Shadowheart, Astariona a Laezel je první akt klíčovej, je to postupný seznámení, získání důvěry, a pak v dalších fázích hry postupně přiznávaj bordel a ukazujou svoje pravý já. U Minsca nevadí, že se přidá pozdě, protože je přátelskej a otevřenej rovnou. Vememe ho do party, a hotovo. Minthaře strašně chybí tahle seznamovací fáze.

Co se týče boje, holka se zdá velmi použitelná, díky svejm abilitám a troše štěstí zprasila dva 100+ HP nepřátele během jedinýho kola, takže jsem byla velmi spokojená. Rozhodně funkční doplněk týmu, byť preferuju druida. Znáte mě, funkčnost postavy v boji je 50% mýho approvalu, takže tohle je pro mě naprosto rozhodující.

Co se týče povahy / názorů... zatim jsem se moc nedozvěděla. To ovládnutí světa už jsem zmiňovala... Je přesvědčená, že uprchlíky by mělo město pustit dovnitř a zotročit. Já ze srandy navrhovala, že je použijeme jako zásoby jídla, ale Minthara říkala, že je to škoda, že sníst můžeme ty, co se nedaj použít na práci. Zatim to beru spíš jako srandu než cokoliv jinýho, uvidim, jak se holka vyvrbí dál.

 96 
 kdy: Prosinec 25, 2023, 22:37:42  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Yuyana
Zatim mi ta ženská připadá jako takovej Astarion pro heterosexuální mladíky. V zásadě mluví velmi podobně, dělá stejný psí očička, má podobný cíle...

Akorát teda v tý hře strašně trpim. Protože musim mít Astariona a Galea, na který jsem zvyklá a který jsou moje hlavní opora v boji... pak musim mít Karlach, Halsina, a možná bych vzala i Wylla, alespoň na některý questy... a teď ještě Mintharu. A mám v týmu tři volný místa. Jak to mám udělat, hm? Jak? To neni jako Dragon Age, kde je přesně 2,5 snesitelnýho společníka, když přimhouřim obě oči a zacpu si nos...

 97 
 kdy: Prosinec 25, 2023, 13:42:21  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Yuyana
Takže. Přišel patch, autoři dodělali konec, dali hodnejm lidem Mintharu a vypadá to, že Karlach se dostane z pekla ven, pokud jí tam na konci hry pošlete, takže žije, je ok, to znamená, že můžu hru dohrát. Což jsem před tim odmítala udělat. No, uvidíme, jestli se dostanu tak daleko.

Jedu zase svýho typickýho durge (ta postava mi fakt nějak přirostla k srdci), částečně protože sorcereři jsou prostě super a perfektně zapadaj do mýho herního systému.

Minule jsem tušim skončila zabitim Alfiry? Elemir si z toho dělal srandu, ale já do tý hry šla bez spoilerů a myslela jsem, že mě trefí, když jsem jí viděla zmasakrovanou na zemi. Trvalo mi dlouho se k tý postavě vrátit a pokračovat. Normálně nehraju za zlo a zlý postavy automaticky kopu z týmu ven.

Ale popojedem.

Trochu jsem se děsila thieflingovský párty, řikala jsem si, že v takový skupině lidí... může dojít k různejm katastrofám, ale nikdo nepřišel k újmě. Během prvního aktu je opravdu jediná oběť Alfira, a je to taky jediná oběť, nad kterou nemáte kontrolu. No, to neni tak uplně pravda, člověk jí může omráčit v hájku a zabít ve scénce náhradní bardku. To pro řadu lidí řeší situaci, protože Alfira žije, ale podle mě to oslabuje příběh a vyžaduje jednat kompletně nelogicky z RP perspektivy.

Takže jsem čestně přiznala vraždu, což zbytek týmu vzal celkem v pohodě, a odpřisáhla, že nad touhle potřebou zabíjet získám kontrolu. Jako minule jsem vzala loutnu a dala si perk na hudební nástroje, jako připomenutí mojí mise.

Při replayi jsem si všimla jedný komický věci.
Tady si všimněte, co Gale říká.
[ You are not allowed to view attachments ]

A tady se podívejte, co mi říká, když se mu zmínim, že trpim ztrátou paměti.
[ You are not allowed to view attachments ]

Protože podle těch prvních symptomů co popisuje Dark Urge technicky projevuje naprosto typický příznaky proměny v mindflayera. Můj má dokonce i šedou kůži, byť z naprosto nesouvisejícího důvodu. A všichni jsou celý "nemáme žádný příznaky, ztráta paměti s tim nijak nesouvisí!". A jako... nesouvisí, ale.

 98 
 kdy: Prosinec 25, 2023, 12:43:50  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Elemir
Nakonec jsem Risen 3 ještě proložil se Sniper Elite 5, protože dvě velká rpgéčka hned po sobě už moc nedávám, tak se vždycky potřebuju odreagovat nějakou střílečkou. No a na to je série Sniper Elite skvělá.

Pětku už jsem jednou dohrál a moc unešený jsem z ní nebyl. Na hře je vidět přílišné zjednodušení, které začalo už u čtyřky. Na mapách prakticky nefouká a přílišný význam nemá ani zadržování dechu při míření - a to mám snipování nastavené na authentic! Problematická je totiž i AI. Vůbec není problém si na na mapě najít takové místo, kam se pak nepřátelské jednotky stahují jedním směrem a hráč tímto způsobem celkem pohodlně vystřílí i půlku mapy. Na druhou stranu jsou mapy dost velké a nabízejí dostatečnou volnost. Bohužel, skladba map a misí působí dost nesourodě, je to zkrátka přeskakování od jednoho k druhému. Nicméně druhá rozehrávka dopadla mnohem lépe, za což může nejspíše fakt, že jsem si nechal dostatečný odstup od předchozích dílů a tím pádem nemám tolik potřebu jednotlivé díly porovnávat.

Rebellion u SE 5 vsadili mnohem více na doplňková DLC (potažmo seasion passy), což je další kámen úrazu, protože cena komplet hry se tak dost navýšila. U SE 4 třeba nebyl problém hru zkompletovat celkem za levno, ale u SE 5 je to opravdu extrém (oba sesion passy teď vyjdou ve slevě na 40 EUR, což je častým terčem kritiky smíšeného hodnocení na Steamu - holt dodatečný obsah za cenu plné hry bude vždy budit rozruch). Každopádně mě ještě čekají DLC u trojky a čtyřky, takže dodatečný obsah pětky zatím nemám důvod pořizovat.

 99 
 kdy: Prosinec 25, 2023, 12:16:17  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Yuyana
Zatim působí jako fanatická svině co chce nastolit novej řád a zlikvidovat všechno, co do něj nezapadá... což bych osobně uplně nedefinovala jako kladnou postavu :-D. Na druhou stranu Astarion taky řiká ledacos, a nakonec byl uplně zlatej. Takže tomu nechávám otevřený vrátka, ale.

 100 
 kdy: Prosinec 25, 2023, 11:34:59  
Založil Elemir - Poslední příspěvek od Elemir
Minule jsem na začátku třetího aktu dodatečně koukal, jak by to šlo udělat a postup podle YT byl podobný - Mintharu v chrámu omráčili (non-lethal attack) a nechali jí ležet. Pak pokračovali až do Moonrise Tower, kde byla Minthara na koberečku u Ketherica a skončila na mučidlech. Zřejmě s tím už delší dobu různě šachovali, aby tu ta možnost byla.

Nějaké starší video z konce pak ukazovalo postavu v probíhající romanci s Mintharou, kdy bylo zcela zřejmé, že Minthara je zlý charakter. Nové vzkazky si ovšem pochvalují fakt, že Minthara se po odstřihnutí od Absolute stane kladnou postavou. Tak dej pak vědět.

Já si ještě chvilku počkám na optimalizaci a pak si projedu zbytek akt 3 (budu muset nejprve dojet Risen 3). Mintharu zkusím až s další rozehrávkou.

Strana: 1 ... 8 9 [10]