Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Duben 16, 2024, 10:50:56
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.

Příspěvky - Yuyana

Strana: [1] 2 3 ... 150
1
Aha, takže sis je zvolil kvůli tomu, že maj pobočku blízko bydliště... No dobře, to je taky volba.

2
Já jsem už tradičně Redoraňák, takže si nebudu kazit průměr...

Vždycky mě fascinuje, jak fantasy kultury používaj houby místo stromů. Houba a strom nejsou ekvivalent, plodnice hub jsou velmi dočasná záležitost... :-D Nechtěla bych se jednoho rána probudit a zjistit, že moje věž je plná výtrusů a jaksi měkne :-p.

Myslim, že "Rudoočka" je velmi zábavná ukázka toho, jak překladatelé imrovizujou a uhejbaj kulkám.

Vůbec jsem netušila, že si jde koupit nějaký lejstro, byla jsem prostě smířená s tim, že mě nemaj rádi, přišlo mi to fér, protože já je taky ne. Fascinující, díky za informaci.

3
Vivec je zrůdnost, no. Pohybuju se v něm tak, že si vyhledám NPC ke kterýmu se potřebuju dostat na internetu, zjistim si, jak se jmenuje buňka, ve který konkrétně je, a naportuju se k němu. Ani to nepovažuju za podvod, jen za projev pudu sebezáchovy. Dvanáct hodin... Elemire, máš můj obdiv :-).

Přiznávám se, že jediná kniha, kterou jsem ve hře četla, je Abeceda pro barbary. Měli by dělat audioknihy, abych je otevřela, a někdo mi to předčítal, zatim co pobíhám kolem.... wait a secont, tohle je Morrowind. Jaká je šance, že na to existuje mód?

Ale užila jsem si to pobíhání, zabíjení a prozkoumávání. Založila jsem novou postavu, abych nebyla tak napřed.

4
Já mám zatim pauzu, hraju Shapez a číhám na pokračování.

5
Já myslim, že jsem přišla na hlavní důvod, proč jsem před těma dvaceti lety toho Morrowinda hrála, a pak už nikdy. Celý je to o tom, že tenkrát to se mnou hráli další lidi z rodiny. Pro mě samotnou je ta hra nehratelná, protože jak nemám šipku, za kterou můžu běžet, tak du prostě dopředu a basta. Číst stohy textu? Když neni označeno, co jsem už četla, nebo co je důležitý? Ne, díky, jdu se projít. Takhle když to hraješ ty, Elemire, tak si pročtu deníček, udělám "ahaaa", zaběhnu za nějakejma těma lidma a je to dobrý.

6
Rasismus! Je to rasismus, všichni jsou rasistííí :-D
[ You are not allowed to view attachments ]

7
Hurááááááááá!

Našla jsem tu kostku! Na levelu 35 s odhalenou většinou mapy. Asi to hraju špatně, ale hraju to, a je to v pohodě.

Technicky bych měla zajet do hobbymarketu a opravit si zeď, ale taky můžu hrát Morrowinda, koukat na DBZ a mít klid... hm, dilema dilema.

Každopádně jsem pokročila v příběhu. Pamatuju si, jak jsem tu kostku hledala poprvé, neměla jsem žádnej zdroj světla a malilinkatá kostička na poličce ve stínu nebyla vůbec k nalezení. Jsem byla tenkrát vzteklá.

8
Mě teď kompletně vyšachovala nemožnost dostat se z vody. Přitom tam byla cesta ven, jen prostě nezačínala dost hluboko. V jakýkoliv jiný hře by se tam šlo dostat. Levitaci jsem neměla (mám ty boty, ale :-D), musela jsem otevřít konzoli a vyportovat se. Taky mi vadí, že někdy NPCčka prostě stojej ve dveřích a nemáš je jak postrčit, ještě maj na tebe blbý kecy (konzolovej pokyn pro reset NPC na základní pozici je RA, jednoruchý na zapamatování a občas je to spása, když třeba v Caldeře v guildě mágů vlezeš do věže a cestou nazpět ti stojí ve dveřích typan :-D).

Normálně bych ve hře považovala použití konzole za podvod, ale jako zakládat novou postavu proto, že mi stojí chlap ve dveřích... :-D to prostě ne.

Aktuálně mám čtyři meče, který točim, když se jim vybije ench. Teď jsem našla pátej, takže si ho nechám očarovat taky. Neuvěřitelný, jak jsem stále na suchu s energií. Jako nemůžu si moc stěžovat, daedrická katana zabíjí i vybitá, ale furt to vyhazuje hlášku a dělá to ošklivej zvuk.

9
GOG mi právě nabídl balíček bethesda her. Fascinující, co se mi to pokoušej naznačit?

10
Mě začala dovolená a cejtim se dneska o hodně líp, takže doufám, že taky něco odehraju. Teď jsem pár dní hrála tak nějak napůl mimo, ani jsem nevedla žádnej zápis, bylo mi příšerně zle.

Zajímavý na Creeperovi je, že neni humanoid, tedy nemůže mít žádný skilly - což znamená například obchodování. Proto je tak výhodný mu prodávat (případně ho používat jako skladiště). Osobně na něm mám vždycky mód, kterej mu dává víc peněz. Nutnost čekat před nim dokud mu nedoběhnou prachy nevnímám jako něco, co hru obohacuje. Ostatní obchodníci jsou na tom finančně ještě hůř, maj třeba jen sedm stovek, a prodávat jim je trest. Hlavně ale že za permanentní očarování si řeknou sto tisíc. Zajímavá ekonomika. Podotýkám, že součástky v hodnotě dalších osmdesáti si člověk musí donést extra.


Říkejte mi bahnoměrka, protože jsem se právě vrátila z výpravy do bažin. V Balmoře jsem se přidala k mágský guildě a jako první mě nějaká jejich slečna nutí, abych za ní udělala domácí úkol. Nebo tak něco. Jak už psal Elemir, je to slečna podvodnice. Prostě mě poslala na houby. A houby rostou v bažině, takže jsem sbírala, zabíjela monstra, chytila pět různejch chorob a našla nějaký hrobky. Ne, houby potřebný na quest nemám.

Při prozkoumávání hrobek jsem narazila na frost atronacha. Moje prvotní reakce byla sakrasakra, protože tohle jsou už vyšší monstra, ne jako krysy a zubati, co člověk potkává venku. Pak mi došlo, že jsem Nord. A tedy absolutně imunní na veškerou jeho damage. Je to vtipný, jak super silný jsou některý rasový vlastnosti v týhle hře.

Zmiňovala jsem, že mám novou myš? Vážně jsem si jí oblíbila, a v týhle hře mám obavu o její zdraví. Napadlo mě, že bych nastavila útoky na klávesnici, a pak jsem si řekla, že laptop byl dražší, než myš, takže to možná necháme, jak je. Když jsme u hardwaru, tak jsem viděla nějaký patche na optimalizaci morrowindu. Napadlo mě se podívat, jak moc zatěžuje hra mojí grafickou kartu a zjistila jsem, že moje geforcka celou dobu nedělá ale vůbec nic. Windows se rozhodly, že tahle hra je to pravý ořechový pro integrovanou grafárnu, která jela na 99% :-D.

Vysvětlila jsem windows, že současná "this is fine" situace tý ubohý integrovaný grafárny neni žádoucí, nainstalovala všechny ty zlepšení a zatížení hardwaru znatelně kleslo. Hra vypadá furt stejně, ale ten pocit! :-D

Koupila jsem u obchodnice moon sugar. Promluvila jsem s ní znovu, a prej se mnou nebude mluvit, dokud se nezbavim toho moon sugaru. Tak jsem ho položila vedle sebe na zem a pak jsem si ho sebrala, když jsme domluvily. Jak vidíte, hra je po komunikační stránce prakticky simulátor.

Fyzika skákání funguje jaksi zvláštně. Vždycky dopadnu na zem, a pak nějakou dobu jakože jedu, než se ozve zvuk dopadu. Je to nepříjemný, zvlášť v zatáčkách.

Nějakou dobu jsem ještě běhala s Nordem po mapě a chytala choroby, a pak jsem narazila na obchod s otrokama. Takže jsem se urazila a založila novou postavu, která je Argonian. Pomsta bude sladká. Až na to, že teď pro změnu nemůžu žádný otroky najít. Dělá mi to ta hra naschvál?

Doprovodila jsem nějakou ženskou na místo, kam chtěla jít (tahle hra MILUJE escort questy) a ona mi za to dala boty oslepující rychlosti. Tak... nevim, je to rasismus, dát argonianovi boty? :-D Mám si to brát osobně? :-D Jako dávaj debuff slepota 100%, takže... je to možná lepší, že je nemůžu nosit? :-D Lidi ve městě mi řekli, že je na ní vypsaná odměna. Možná jí půjdu dodatečně krouhnout.

Zatim jsem se vydala prohledat jedny ruiny. Na mapě je takovejch míst spousta, a leckdy jsou tam silný příšery. Tady jsem našla... Copak jsem to našla? Dwemerský boty lítání. No. Ts. Já... Hm. No nic.

Strašně mi chybí možnost uchopit bednu a odnést jí do doupátka, jako v BG3. Taková maličkost, a jak jsem si jí oblíbila. Nemáš šperhák? Nevadí, vemeš celou bednu a je to. Tady nemáš šperhák, tak smůla.

Trochu mě štve, že Argonianská rasová dovesnost odolnosti na choroby z dlouhodobýho hlediska nemá žádnej význam, ale v tenhle moment je to rozhodně plus, chytám citelně míň chorob než s nordem.

Příběhově jsem nikam nepokročila. Furt nemůžu najít ty ruiny, kde mám najít jakousi kostku. Zato jsem ale našla uplně všechny ostatní ruiny. Mám sbírku skleněnejch mečů, nějaký kusy skleněný zbroje, sbírku daedrickejch zbraní, podařilo se mi nachytat nějaký Golden Saint a pořídit si permenentní očarování na vidění ve tmě (taková úleva, božskej ench) a nějakou regeneraci energie a HP.

Moje zásady pro tuhle hru jsou jednoduchý: nic nekrást, nezneužívat alchemku (krom feather efektu, bez kterýho je pro mě hra nehratelná, protože jsem strašnej sysel) a osvobodit všechny otroky, co potkám. Vedu si skvěle, jsem si jistá, že ty ruiny který mám najít jednoho dne prostě najdu.

11
Je to asi hodinu, co jsem skákala po Balmoře a řikala si: Eleir určitě ví, jak se jmenuje tahle řeka.

12
Vzhledem k tomu, že jsem studovala vznešený umění alchymie nakoupenim tuny lacinejch surovin a náhodnym mixovánim, vim, že se projevuje vždy a vše, i když vidíš jen první složku.

13
Řikala jsem si, jestli mám ještě nějaký starý soubory co jsem dělala tabulky na morrowinda, a překvapivě mám. Jsou naposledy upravený v roce 2002. Zaujal mě soubor nadepsanej "MORROWIND WALKTHROUGH".

Spoiler: ukázat

additem keening 1
additem sunder 1
additem wraithguard 1
coc “dagoth ur, facility cavern”


Fakt je, že pod tim je skutečnej návod, ale pobavila jsem se.

14
Došlo mi, že musim někde mít nějakej úkryt, kam můžu donášet loot, jinak tahle hra nebude fungovat. Kdysi jsem mívala hezkej domek v Balmoře, kde jsem mohla skladovat suroviny, ale smazala jsem módy dlouhý roky nazpět a už ani nevim, kde jsem ho vzala. Sice jsem se zařekla, že alchemku nebudu používat, ale to neznamená, že nebudu syslit suroviny. Jsem jako žralok. Vidim vejce = sbírám vejce. Takže jsem zaběhla na web a sehnala si domek. Neni tak dobrej, jako můj původní. Ale je funkční a má prostornou skříň. Plnou vajec. Ale to je ok. Ptala jsem se zaměstnanců dolu a prej nemaj s kradenim problém, co jsem zabila ty zloděje.

Jak poznamenal Elemir, ve hře se dá už v první vesnici nasbírat spousta informací. Bohužel. Všechny NPC jsou chodící encyklopedie, drtivá většina dialogu neni nijak unikátní a hra se nenamáhá označit témata, který už jste rozklikli. Hráč tak velice snadno utone v množství lore a přehlídne quest. Třeba Gothic velmi snadno signalizuje důležitost NPC tím, že maj nebo nemaj jméno. V Morrowindu je pojmenovaný všechno, takže nevíte, co je podstatný a co neni.

Asi po hodině jsem se přistihla, že bloumám prázdnou krajinou a sbírám kytky, protože se mi nechtělo mluvit s jakymkoliv NPC. Řikala jsem si, jak tu hru budu takhle hrát? Vždyť se nikam nedostanu. A pak mi to došlo. Když to štve mě, tak to nejspíš štve i ostatní lidi. Určitě je mód na vyřezání zbytečnejch dialogů. A měla jsem pravdu. Je uklizeno. Dřív by mě nenapadlo něco takovýho ani hledat, ale léta zkušeností se Simsama mě naučily okamžitě vyhledávat pomoc od moderů.

Beru tuhle hru tak nějak... minimalisticky, co se módů týče, ale pořád jsem to já, a pořád je to Morrowind. Oba děláme kompromisy. Takže jsem rovnou vzala nějaký bugfixy a grafickej patch. Hra teď běží ok v mym rozlišení v okně a nepadá pokaždé, když se na ní ošklivě podívám. Našla jsem skvělej mód, kterej mění sbírání kytek tak, že z nich reálně mizí ta sebraná část, což je super pro přehlednost, člověk přesně ví, co může sebrat. Vedlejší efekt byl, že všechny kytky a podobný materiály, který už jsem sebrala, byly k sebrání znovu. Takže jsem zaběhla do dolu pro vejce.

Ale abych to vzala od začátku. Na lore tu máme naštěstí Elemira, u kterýho se dá spolehnout na to, že všechno četl, nastudoval a sepsal. U mě se dá spolehnout jen na to, že udělám 120% pro to, abych se u hry bavila.

Po spuštění hry jsem zjistila, že je v ní save. Naprosto čerstvě založený postavy. Z kdysi dávna, ani nevim. Takže jsem postavu vzala a šla. Je to nord. Znamení Atronach. Takže se mi neregeneruje mana, ale mám jí 2x tolik a absorbuju nepřátelský magický útoky. Předpokládám, že jsem si to vzala proto, že doplnit manu neni vůbec problém, ale resistovat půlku nepřátelskejch kouzel... taky neni problém, v týhle hře člověk může bejt imunní na co chce, ale víte jak to myslim. Je to klasická roguna, takže kouzlit moc nekouzlí, ale je rezistentní na magii.

Hlavní schopnosti:
long blade
marksman
light armor
security
restoration

Vedlejší schopnosti:
armorer
acrobatics
sneak
athletics
alchemy

Ano, alchemka je na seznamu. Je to postava, kterou jsem náhodou našla po spuštění hry, a podle toho vypadá.

15
Osobně hraju normálka na win 11 a k dělání fotek směle používám Steam overlay.

Strana: [1] 2 3 ... 150